Un cățel și 9 insule

Bom dia ! Prelungim puțin week-end-ul, da ? Pentru că tot cu portugheza în sus și în jos, astăzi o să scriu despre ceva ce mie mi-a luat ochii. Ce pot zice, multe lucruri de pe planeta asta îți pot lua ochii, trebuie doar să le vezi. 🙂 Având și o slăbiciune pentru insule … dragilor, pentru ce sunt eu aici dacă nu să vă teleportez bloggeristic către cele mai frumoase locuri din astă lume ? ( click pe poze pentru mărire )De data asta, îl las pe cățelul Azorel să facă introducerile:

Minunați bipezi, dacă v-ați gândit vreodată să căutați Atlantida, aruncați o privire și înspre insulele Azore ( pun pariu că s-au luat după numele meu pentru această denumire – ar trebui să fiu tratat ca special guest când mă duc acolo ). Ca să fiu mai clar, este vorba despre un grup de insule, un arhipelag ce aparține Portugaliei, aflat în Oceanul Atlantic. Aparține Portugaliei în sensul că deși este o regiune autonomă, împreună cu Portugalia continentală formează Republica Portugalia. Pentru curioșii care rod ”oșii” ( ce, nu știați, așa se zicea când eram eu mic și curios ) capitala este Ponta Delgada, deși există încă două capitale regionale, și anume Angra do Heroísmo și Horta. De aici vă pot spune cum sunt împărțite cele nouă insule:

Grupul estic, format din insulele São Miguel și Santa Maria
Grupul central, ce cuprinde formațiunile Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico și Faial
Grupul vestic, cu Flores și Corvo

Clima nu-i nici prea prea, nici prea nici, agreabilă, probleme cu tsunami-uri nu cred că au și vulcanii de-acolo nu mai erup. Gata cu lătratul, să trecem la poze, nu ? Vă jur pe coada mea neîmbârligată că am salivat ca un cățel mic și prost când mi-am perindat ochii, virtual, desigur, printre pozele minunate pe care minunata Anca le-a găsit pentru voi. Încep cu Insula São Miguel, pentru că e cea mai mare și incredibil de fermecătoare, deși, drept grăind, insulele sunt care mai de care mai fermecătoare. Multe lagune centenare și de origine vulcanică sălășluiesc pe-această bucată de rai, ca urmare a erupțiilor și a formării plăcilor muntoase, iar printre ele se numără Lagoa do fogo ( Laguna Focului ), Lagoa das Sete CidadesLagoa Verde e Lagoa Azul ( Laguna celor 7 orașe – Laguna Verde și Laguna Albastră, despărțite printr-un pod ), iar lângă, Lagoa de Santiago, în ordinea în care au fost scrise:

*

( Laguna Santiago și Laguna Azul în spate )

De asemenea, cel mai tânăr sistem eruptiv, complexul vulcanului Furnas, o întreagă zonă de izvoare fierbinți sau gheizere, concentrându-și frumusețea și în Lagoa das Furnas.

Un alt punct de atracție al acestei insule este grădina botanică Terra Nostra, un parc plin de verdeață, liniște și multicolore păsări sau flori.

São Jorge

Pico – masivul Pico, de origine vulcanică, deține cea mai mare altitudine din Insulele Azore

Flores

Faial

( în stânga se vede muntele Pico de pe insula Faial, iar în dreapta cele două insule )

Corvo

Terceira

Angra do Heroísmo – cel mai vechi oraș al arhipelagului, situat pe insula Terceira

Ponta Delgada, aflată pe insula São Miguel

Grădina botanică și parcul Antonio Borges



Horta, capitala administrativă a insulei Faial

Surse am multe și de data aceasta, pe unele autorii s-au semnat deja, dar iată și altele, pentru cei care doresc și mai multe poze: Comeo.de, ,pbase.com, travel-in-portugal, , panoramio.com,ruivaledesousa.com,
Flowers of Terra Nostra Park, Terra Nostra Park, festasonline.com, worldisround.com, Acores, acores.net( la paisagens ).

0 comentarii

  1. Altu
    Aug 29, 2010 @ 22:52:29

    Recrutez oameni fara prejudecati, dar cu ambarcatiune proprie pentru calatorii. CV-urile prin mail la piraterie[at]altblog[punct]ro

  2. Hopa, dar ce avem noi aici??!! Un material pe gustul meu. Ai selectat cele mai frumoase poze, sunt indragostita iremediabil de lagune. 🙂 🙂 Astept noi articole cu Madeira si I-le Canare. 😛 Asta asa, ca sa ma hotarasc unde plec la vara. 😯

  3. Tot rasfoind blogul tau am gasit aceste poze si acum zic asa: Nao quero em Portugal, guero em Asores!

    Am vrut mereu sa merg in Portugalia pentru ca am studiat limba portugheza, dar acum nu imi pot dezlipi ochii de pe aceste imagini de vis.

    Ai un blog foarte interesant. 🙂

    1. Bună, Sandy, bine-ai venit și mulțumesc pentru apreciere ! 🙂
      Nu mă miră că se spune asta despre Azore, deși din inspirație am menționat la început legătura cu Atlantida, nu pentru că aș fi știut.

  4. Iti recomand sa faci un post despre Tenerife. Doar ce m-am intors de acolo si ca loc, e pur si simplu splendid. Top 3 cele mai frumoase locuri in care am fost…cred…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.