Ring dum-a do dum-a da

Dia duit ! Am stat și mi-am bătut puțin capul pentru această destinație de week-end, pentru că vroiam ceva foarte special … așa că m-am gândit la Irlanda, pentru că e o țară care-mi place, datorită, poate, voioșiei ce o emană. 😛 Ar trebui să-mi cer scuze pentru absență și raritate … o fac, cu capul plecat, în genunchi, chiar îmi pare rău. Sper că se va remedia.

Deci, we go Irish today !! Capitala Irlandei ( republicii, da ? ) este Dublin, sunt sigură că știați asta, dar vroiam să verific. :)) Din același motiv, vă reamintesc că republica e pe aceeași insulă cu Irlanda de Nord, provincie parte a Regatului Unit. Dacă auziți vreodată de Éire, să știți că-i tot Irlanda, dar în irlandeză, nu în engleză. Da, sunt două limbi diferite, ba chiar irlandeza sună, zău, foarte haios. Din istorie nu vă zic decât că în 1922 le-a fost recunoscută independența față de Marea Britanie, și în 1949 a devenit republică. Nu istoric, dar politic, vă zic că ce îmi place mie la Irlanda este că și-a menținut neutralitatea în multe conflicte militare – aș menționa și WW II, dar aici sunt câteva controverse, cum că Irlanda ar fi ținut cu Alianța, eh. Dar ca idee generală, e o țară care chiar promovează pacea și non-discriminarea.

Cum veți observa și în fotografii, Irlanda = verdeață. Ei nu doar că-și cultivă intens pământurile ( nu ca noi ), dar încearcă să-și conserve simultan pădurile, câmpurile, în general, zonele cu animale și vegetație. De aceea se numără printre cele mai sustenabile țări din lume, iar prin sustenabil nu înțelegem aici ”care suportă ceva anume”, ci care gândește cumva să păstreze, să aibă și generații viitoare ce să mănânce, ce să viziteze, să admire în țara lor, să le rămână ceva etc., nu să taie tot azi și mâine … Dumnezeu cu mila. Cam așa ceva.

Diverse: Au unul din cele mai de calitate stiluri de viață din lume. Îl știți pe Jonathan Swift, ăla cu Călătoriile lui Gulliver ? E irlandez ! Bram Stoker e tot irlandez ! Oscar Wilde ? Irish all the way. G.B. Shaw ? Aidoma. Enya ? Hai că deja știți răspunsul … U2, The Corrs, The Cranberries, Damien Rice, poate știți și The Script. Personal, mă omor tare mult și după ”irish dances”, îmi plac la nebunie, acompaniate, desigur, de ”irish traditional music”. Dacă credeți că v-ar putea plăcea, încercați asta, asta, asta și asta.

Irlanda are castele, ruine, forme geomorofologice de o ciudățenie fascinantă și vechime deosebită ( mii de ani, vedeți formațiunile Newgrange sau Giant’s Causeway ), văi verzi, dealuri, păduri, munți, foarte multe, … spiriduși și găleți cu galbeni la capătul curcubeului, oameni veseli, mai ales la un pahar de … Guinness, desigur !! Bine, dacă vă place ceaiul, aveți companie, pare-se că irlandezii sunt cei mai mari consumatori de ceai din lume. 🙂 Totul e atât de …. îmbietor ! 😀 Hm ? Ce, n-aud ? Aaa … vreți și poze. Bineînțeles ! ( găsiți în numele pozei și descrierea locului )

0 comentarii

  1. Valeleu!, câte paduri irlandeze sunt in pozele tale….Am un prieten care se gândise la un moment dat sa se mute in Irlanda (are acolo niste rude), numa’ ca pâna la urma a renuntat, cu urmatoarea remarca: „ce naiba sa fac intr-o tara in care soarele apare in medie o data pe luna?”.

    In rest….verdeata multa, aer curat, oameni haiosi care vorbesc continuu si nu intelegi o iota….

  2. Nu cred sa mai fii vazut ceva asemanator cu Newgrange vreodata… Wow. Faptul ca nu s-a pierdut prin negura timpului (am citit acum ca dateaza din 3100-2900 i.e) spune multe despre irlandezi ca popor. Si ,,uriasii” sunt absolut impresionanti!!! 🙂 Absenta soarelui este un minus, cred ca as fi tare necajita in zonele respective, insa spuneai ca sunt oameni veseli pe-acolo, ceea ce e interesant. Aerul curat si verdeata sunt de vina! 😀
    Mmm… m-as recrea frumos pe-acolo 🙂

  3. Ehe, da de Irish Coffee ce zici? Se pare ca rata chiar fain in Irlanda. Nu stiu daca sa o trec in lista decalatorii sau nu. Ma mai gandesc 😀

  4. Cand ma gandesc la Irlanda imi vine in minte automat culoarea verde, una din favoritele mele, care-mi inspira optimism, veselie, viata, speranta. Asadar, asociez Irlanda cu toate aceste notiuni, cu verdele nesfarsit, cu natura proaspata si imbietoare. Frumoasa calatoria virtuala, iti multumim. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *