Prin Patagonia

Pentru astăzi v-am pregătit ceva frumos și friguț, chiar dacă la prima ”auzire” ați zice că nu prea se poate. 😀 Tot e rece pe la noi, așa că măcar să facem frigul mai frumos prin locuri frumoase.

Republica Chile e o țară foarte interesantă, îndeosebi datorită formelor sale de relief și a varietății climatice. Barieră cu Anzii, cel mai arid deșert al lumii, Atacama, lanțuri de vulcani și lacuri, ceva râuri, păduri și pășuni, fiorduri, chiar și insule ( Insula Paștelui, de exemplu ), ce să mai ! În general un stat cumpătat și prosper, frumos cultural ( vezi Pablo Neruda ), cu o bucătărie la fel de extraordinară. Daaar, nu vreau să vă arăt astăzi decât o mică parte din acest tărâm mărginaș Americii de Sud, și anume așa zisele Peșteri de Marmură ( Las Cavernas de Marmol ).

”Vinovatul” pentru crearea acestor formațiuni geologice este lacul General Carrera, în Chile, numit Buenos Aires în Argentina, ale cărui unde limpezi au săpat de-a lungul timpului în sedimente de calcar – e un lac ce separă teritoriul celor două țări, al doilea ca mărime în America de Sud. Aceste fenomene carstice încântătoare merită vizitate, zic eu, o să vă convingeți în pozele următoare ( sper ). De altfel, și zona este ca o gură de aer proaspăt, numai să vă îmbrăcați gros, că-i frig pe-acolo. 🙂 Am uitat să vă zic că vă puteți plimba cu barca printre ele.

 


 

Surse: iridepow.blogspot.com, picasa web album ArgentinaChile2009TheBest.

 

14 comentarii

  1. Uite de unde imi iau eu marmura pentru casa 🙂 Foarte frumoase locuri. As calatori lumea in lung si in lat…. Macar mai aflu de la tine de cate un loc fain prin lume. Fain, fain.

  2. Magnific, eu m-as duce chiar si in Atacama… 😛 Sunt realmente indragostita de carst, atat de cel endogen, cat si de cel exogen, dar ce a putut sa faca lacul General Carrera…uluitor! 😀

  3. Cat de frumos e.. imi imaginez noapte ca e si mai frumos, cer instelat pestera deformata si apă cristalina. ca de obicei aduci noutati frumoase. De aia imi place sa ma plimbaresc pe blogul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *