Navigatoare

Trecând brusc de la una la alta, vreau să văd ce browser-e folosiți voi, puteți vota la poll-ul de mai jos. Dacă doriți să vă exprimați opțiunea și în comentarii, sunteți bineveniți ( de fapt vă rog ). Eu folosesc Opera, deși am Google Chrome, Mozilla, ( cam înceată, f rar o mai deschid ) Safari ( n-am prea folosit, dar îmi place numele ), chiar și afurisitul de IE, deși nu știu ce mai caută acolo.

Să ofer și eu o explicație pentru Opera, nu ? Înainte eram înnebunită după Google Chrome și aplicațiile cu animale, daily quote, vremea etc. din iGoogle, foarte drăguțe, de altfel. Mi-a recomandat un amic geek Opera și evident am zis … hai să încerc. Îmi place la fel de mult ca GC, doar că acum m-am obișnuit cu ea, singurul dezavantaj e că mai are din când în când crash-uri, dar revine cu aceleași taburi. În rest îmi place cum se păstrează bookmarks-urile, e rapidă, poți deschide PRIVATE TAB, adică dacă te uiți pe site-uri porno și nu vrei să vadă nimeni altcineva, îți șterge history-ul după ce ai ieșit de pe acea pagină.

Sunt curioasă ce navigatoare utilizați, pentru că am observat că blogul meu sau mai bine zis scrisul nu apare uniform peste tot, ca în Opera, și astfel trebuie să introduc codurile de stil al scrisului ( palatino linotype, negru – în mod normal, fără modificări în html, apare simplu, maro ) la fiecare paragraf, nu doar la începutul textului. Așadar, please … vote. Poll-ul expiră mâine seară, deci aveți timp.Am găsit și un grafic interesant ( mai atrăgător decât cele obișnuite ) cu statisticile utilizării diverselor browser-elor de-a lungul timpului, adică din 2002. Mai bine vă uitați la el pe site, e mai interactiv.

Și acum … poll-ul. 🙂


UPDATE: În urma poll-ului, a ieșit câștigătoare Mozilla Firefox, cu 11 voturi. 😀 Așa cum mă așteptam. Google Chrome se află pe locul 2, cu 5 voturi, iar Opera și IE sunt la egalitate ( ce cruzime ! ) cu 2 voturi fiecare. Vă mulțumesc că ați votat și că ați comentat !

0 comentarii

 1. Eu folosesc mozilla… mi se pare de departe cel mai rapid. Cand ai zis afurisitul de IE, pentru o secunda m-am simtit jignit… Internet Explorer-ul are aceleasi initiale ca si mine :))

 2. Google Chrome. E bun pentru blogging, deschis 6 milioane de ferestre, navigat intens.
  Oricum eu nu sunt cu plugin-uri și alte chestii. Doar să deschid mii de ferestre. 😆

  Am și Opera și Mozilla (IE e logic), dar e pentru alte chestii… niște verifcări.

   1. Nasol. E aiurea că se fac atât de mici încât în momentul când dai click pe tab-ul lor poți să le închizi din greșeală… și e preview-ul urât în bara de meniu.

    Cert e că eu când citesc pe net, deschid multe link-uri related și nu vreau să le pierd… până se adună… se adună… și asta e.

    La Mozilla, Opera & co. dacă fac asta se crășuiește imediat. 😆

    Sunt împrăștiată… I know… 😀

 3. Welcome in the club of Opera lovers :mrgreen: Folosesc acest Browser in special ca retine taburile.. iar eu am foarte multe pastrate acum de exemplu 😆 Si da, e rapid.. Mie nu-mi da crashuri 🙂 Cel putin pana acum.

  Opera e si singurul browser European (celebru).

  PS: Nu stiam de private tab 😕

   1. Nu e aolo 🙂 Eu chiar am fost multumit de el pana acum 😀 Are o calitate care la Opera a cam lipsit.. Calitate ca-mi retine mereu userul si parola pe anumite siteuri/forumuri etc (gen). Asta o avea si FireFox.. dar l-am schimbat ca a inceput sa-mi mearga aiurea dupa un timp.

 4. La chrome m-a deranjat sistemul de download. Nu stiu daca l-au mai schimbat.. daca au aparut noi versiuni :-?? La opera sistemul rulle 😎

  1. Nu l-au schimbat. Altceva ce mă deranjează la Chrome e că la căutarea imaginilor, apar aiurea, așa, toate în pagină, joacă bara aia în sus și în jos … prefer stilul vechi. Așa apar rezultatele pozelor și la MSN.
   Eu în vacanțe stau până mai târziu, nu întotdeauna, dar … îmi permit. 😀 Dorm destul de mult ziua și atunci n-am somn.

   1. Aaa.. ai vacanta.. facultate gen nu ?.. Da.. si eu fac d-astea in vacante/concedii.

    Toate paginile pe prima pagina la google imi apar si mie in I.E. 🙁 Nu stiu de ce s-a schimbat asa.. Opera inca le afiseaza bine 😎 Din cauza asta doar pe Opera mai caut imagini.

 5. Eu folosesc tot Opera de ceva timp si sunt multumita de cum merge. Am mai incercat diverse, dar n-am avut rabdare suficienta si tot la Opera am ajuns de fiecare data… Love at first sight :))

 6. Din pacate nu am gasit browser-ul ideal. Le-am incercat pe toate, fiecare cu dezavantajele lui. Ador opera, insa din anumite ratiuni nu-l pot folosi. Secret profesional. 😛 Asadar, cel mai des utilizez mozilla, motiv pentru care l-am si votat. 🙂

 7. Mi-a placut sa experimentez, asa ca din curiozitate ori din nevoie am lucrat cu majoritatea browserelor. Chiar si cu Netscape, Flock 🙂 sau Safari. Cel mai multumit am fost de GC, dar totusi cel mai des folosesc Mozilla (am ramas nostalgic, nu stiu 😀 n-am un motiv bine întemeiat).
  Am zis sa dau dovada de fair play si sa votez un singur browser, am facut bine?

  1. Ai făcut cum ai considerat, Andrei, nu judec eu dacă e bine sau nu. 😀 Tocmai de-aceea am activat opțiunea de multiple choice ca să puteți vota mai multe, dacă credeți că merită mai mult de unul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *