Într-o altă viață

Pentru azi și mâine propun un fel de joc de imaginație, închipuire, visare etc. Nah, nu vă cânt la flaut, nu am pus nicăieri bețișoare parfumate sau decor ambiental, ci vă invit să vă gândiți la ce ați fi vrut voi să fiți, să faceți, sau ce talente, abilități v-ar fi plăcut să aveți dacă ați fi primit șansa să vă nașteți din nou, împreună cu posibilitatea aceasta de a alege.

Încep eu. Am scris și la C’est moi că nu prea am talente, decât, zic eu, ăla al scrisului – am și câteva premiuțe la activ ce mi-au încurajat această credință. Ah, apropo – scuzați întreruperea – să nu credeți că nu sunt mulțumită cu ce am sau cu ce sunt momentan. Dimpotrivă, mă bucur că exist ca Anca și încerc să mă bucur de tot ce e în jur. E doar un exercițiu de introspecție, dacă vreți să-i ziceți așa. Deci, în primul rând, dacă m-aș fi născut bărbat, sigur m-aș fi făcut pilot ( orice fel de ). Acum mi se pare un lucru imposibil pentru mine, am ales o altă cale, poate cândva o să iau lecții de zbor, în fine … dar zic, pilot. Cred că trebuie să fie tare fain. Saaaau … mi-aș fi construit o carieră în baschet. Întâi ca jucător și apoi ca antrenor, și aș fi făcut totul pentru plăcerea jocului, nu pentru bani sau câștiguri materiale.

Ca femeie sau ca orice altceva, m-ar fi încântat să am talentul de a cânta. Ori vocal, ori instrumental, la harpă, vioară, chitară sau pian. Mă gândesc că trebuie să fie fenomenal să cânți în săli uriașe și oamenii să vibreze la muzica ta. Din păcate, v-am spus, sunt afonă și șanse să devin o mare .. ceva în muzică sunt foarte mici, că nu mă pricep deloc la instrumente și oricum, nu vreau ACUM să fac o carieră din asta. Cel mai probabil, în viitor, o să devină un hobby.

Apooooiii … îmi plac foarte mult oceanele, mările, viața din ele, deci mi-aș fi dedicat existența explorării adâncurilor și vietăților din ele, ca oceanolog sau biolog marin, acvatic, whatever. Scuba diving sau snorkelling sper să am ocazia să experimentez vreodată, doar că n-o să-mi fac din asta un trai.

Știu că poate sună puțin ciudat, dar într-o altă viață sau dacă m-aș fi născut altfel, aș fi ales să fiu spion. Nu doar pare, chiar e palpitant și am ușoara impresie că aș fi fost chiar foarte bună. :)) Și dacă m-ar fi prins … aș fi râs, probabil, de importanța care mi se acordă. 😛 Glumesc, nu știu ce-aș fi făcut, dar oricum, ideea … cu tot cu deghizări, instrumente, chestii … sună bine pentru mine !
Cam pe la celălalt pol, însă, aș fi luptat cu îndârjire să ajung om al legii. Nu un terchea berchea, pierde vară, coate … coate cum ? căruia îi e frică să pună piciorul în prag. Pe bune un polițist sau un criminalist cu dotări suprainteligente, o Miss Marple sau un Hercule Poirot. Mi-aș fi închinat viața dreptății așa cum trebuie.

Iar în cele din urmă … revin la artă, dar nu la picturi … ci la o artă creativă de a face bijuterii sau de a desena ( copiii pe față, de exemplu ) foarte frumos, să mă pricep să fac chestii din nimic … știți cum zic ? Deocamdată împletesc brățări … și îmi cumpăr totul de-a gata, că altceva nu știu să fac, eventual să decupez, dar nu îmi ridică nimeni statuie pentru asta.

Dacă-mi mai vine vreo idee … poinggg ! Acum e rândul vostru. 🙂

P.S. Am peste o sută de mail-uri cu posturile noi ale voastre … o să trec cel târziu mâine să vă ”comentez”. 😀 Am multe de recuperat !

0 comentarii

 1. In mare, se aplica si la mine cam la fel ca la tine.
  Eu as fi vrut sa fiu mai inalt si sa ma fi apucat de basket de la varste mai fragede, gen 10-11 ani, nu de la 15.
  Si sa fi fost rocker tot asa, mai de tanar si sa fi pus mana pe bass cu cativa ani in urma.
  Dar in alta ordine de idei, ma iubesc, ce pot sa zic. 😀

 2. Sa am vocea lui Mariah Carey, si in rest tot ce am acum ( ca si.. talente sau gene, sa zicem).
  Am facut eu ani de canto, dar tot nu am reusit sa ma apropii macar de performantele ei 🙂
  Daca nu.. sa fiu un geniu, in orice, ca ideile si creatiile mele sa influenteze puternic si pozitiv toata lumea.
  Sau.. foarte-foarte-foarte bogata, o printesa. Ca sa pot face toate actele caritabile la care visez.
  Hehe.. la mine e totul sau nimic 🙂

 3. Mie mi-a facut o tipa mai demult astrograma si mi-au iesit niste chestii dubioase. Cica am fost calugar care medita in munti, filosof si……a mai iesit ca am folosit sexul intr-un mod gresit, ce-o fi insemnand asta…
  Concluzia: am fost calugar, filosof, dama de companie/violator in serie 😀

  1. Eeee, te-am întrebat ce ți-ai dori tu. 😀 Că așa mi-am făcut și eu un test stupid pe net și mi-a ieșit că într-o altă viață anterioară aș fi fost păstor de nu știu care. :))))))

 4. *Mi-as fi dorit si eu sa am talent muzical nativ. E un lucru pe care in viata asta sigur nu il obtin. Pot sa compensez cu efort si munca, dar nu e nativ.
  *In alta viata, m-as fi dat de mica la ceva tae kwando. Macar de la 12-13 ani. Asa doar, sa ma simt eu bine si in siguranta
  *Mi-as fi dorit si abilitatea de a schimba lumea, intr-o oarecare masura.
  * Calatorii. Mereu. In toata lumea (poate am o sansa si in viata asta)

  Ce vroiam sa iti spun e ca unele lucruri inca le poti face. In aceasta viata 🙂 Pentru bijuterii si picturi pe fata, trebuie sa inveti niste trucuri. Stiu persoane care nu au talent la desen, insa se descurca la face-painting. Din nou, chitara cel putin, e ceva ce poti invata 🙂

  1. Nu știu sigur, uneori am impresia că am două mâini stângi și că nu-mi iese niciodată nici un truc. :))
   Da, pot să învăț a cânta la instrumente, însă probabil când o să am 30-40 de ani, nu știu, momentan nu îmi permit și nici n-am timp. 🙂 Dar dacă aș fi avut un talent în mine sau ceva … sigur aș fi început cu asta de mică și ar fi fost altceva. Am uitat să zic că mi-aș fi dorit să mă nasc în Noua Zeelandă ! :))

 5. Eu as fi vrut sa fiu zana. Cu aripi, bagheta magica si toate accesoriile.
  Mai pe departe, asa…mult in urma, mi-ar mai fi placut sa fiu maitre en chef faimos, scriitoare, dansatoare pe sarma, calugaritza buddhista adepta a filosofiei Zen (dar in trecut, nu in timp contemporan ca s-au fleoshtit), preoteasa la Delphi, femeie libera spartana sau o femeie anunnaki !

 6. Mi-ar fi placut sa am abilitatea de a citi gandurile, desi daca s-ar fi aflat probabil as fi fost anchetat pentru privarea de libertate si libera gandire, dar cum as fi stiut tot ce gandesc oamenii, as fi fost mereu cu un pas înaintea lor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *