Despre Sirop + Sare – partea a II-a

A sosit momentul lansării virtuale a volumului meu de poezii Sirop + Sare. Acest articol reprezintă, practic, trimiterea lui în lume. 🙂 Pentru alte detalii legate de contextul volumului, puteți (re)citi aici. Azi doresc să vă scriu un pic despre conținutul lui și câteva detalii despre cum îl puteți comanda.

După cum povesteam, volumul conține 10 ilustrații color realizate de Claudia Mihoc, căreia îi mulțumesc încă o dată pentru muncă și creativitate. Sunt aproximativ 70 de pagini, cu copertă și pagini catifelate. Desenele sunt inspirate de Claudia pe măsură ce a citit poeziile – ea a decis căror poezii le va da viață.

Voi spune de pe acum că nu toate poeziile vor avea sens pentru voi – ele au profunzime personală pentru mine și pentru omul cu care îmi împart viața, respectiv pentru oamenii care s-au perindat prin ea în trecut. Uneori visez un vers, o propoziție, o imagine și trebuie neapărat să mă trezesc să o scriu. Alteori, vreau să imortalizez o amintire sau un sentiment anume ca și când aș face o fotografie. Doar că… prin versuri. 

Contextul poeziilor se întinde pe parcursul a câțiva ani (chiar din 2013, când aveam 22 de ani), chiar dacă ele nu sunt ordonate ca atare. Citindu-le retroactiv, se poate observa asta – că unele sunt mai…copilăroase, sau mai cuminți sau mai ordonate. Dar toate vorbesc într-o formă sau alta despre iubire. De aceea și titlul de… Sirop+Sare. Pur și simplu nu mi l-am putut scoate din minte când m-am gândit la el. Sirop, așa a sunat mai bine în capul meu față de ”zahăr”.

Nu sunt o poetă disciplinată, scriu strict când am inspirație sau viziune. Nici un poem din volum nu e scris de forma ”acum stau la masă și trebuie să iasă ceva scris”. De altfel, nu știu dacă aș putea să spun că m-a ghidat vreun exemplu de poezie pe care să îl urmez. După forma lor deluroasă, se poate vedea variația momentului de creație. Propria mea viață m-a inspirat și mă inspiră în continuare după cum poftește.

Și acum despre comandă…din păcate, acest volum nu este disponibil în librării și nu cred că va fi, deoarece m-am publicat singură și editura Eurostampa nu se ocupă de distribuire. Pot să spun că din cele 40 de volume ieșite de la tipar, toate vor fi livrate la voi și cu o dedicație personalizată din partea mea. Pentru… posteritate. Dacă există cerere prea mare și epuizez tirajul, o să mă gândesc la un altul.

Las aici un formular de comandă pentru cine dorește, cu diferite opțiuni. Un volum costă 50 de lei, fără taxele de livrare care sunt separate. Mai multe informații puteți găsi în formular. 🙂 Cartea este disponibilă și în format e-book, pentru doritori, aici.

Mulțumesc în avans pentru citire sau apreciere sau critică, după caz. Sper ca volumul următor să fie mai bun. 🙂 

P.S. Voi pleca în Italia pentru câteva zile în vacanță, așadar revin la voi cu un mesaj pentru primirea comenzii când mă întorc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *