Despre Ritualuri (P)

Cred în termenul danez de ”hygge”, acela de a petrece timp confortabil, lejer, relaxat, având grijă de tine, iar asta se poate traduce în experiențe diferite pentru fiecare. Pentru mine înseamnă a avea mici ritualuri. De la aprins lumânări, la cumpărat flori, privitul pe geam în tihnă, purtat materiale frumoase (bumbac, satin), citit, udând plantele sau până la îngrijirea corpului. 

Când am fost în Amsterdam, am descoperit brandul Rituals, de care m-am îndrăgostit instant, și mă bucur că îl pot regăsi și la Douglas în România. Rituals e o companie care vinde produse de corp și de casă, creme, geluri de duș, uleiuri, scrub-uri, bețișoare sau lumânări parfumate. E un brand care dorește a fi sustenabil, ce combină naturalețea ingredientelor cu eficiența laboratoarelor. O filozofie care în aparență coincide cu felul meu.

We’re not here to sell you beauty, we are here to make you feel good.” 

Exact asta simt când folosesc produsele din Ritualul Dao (imediat vă povestesc): mă fac să mă simt bine, mă încântă parfumul lor specific, dar discret, texturile ușoare pe piele. E micul meu ritual de îngrijire, când am poftă să mă simt feminină sau ”hygge” și sunt doar eu cu mine, fără altcineva. Și am chef des să mă răsfăț!

Ce este Ritualul Dao? Rituals are câteva categorii de produse împărțite pe ritualuri: Dao, Ayurveda, Karma, Sakura (din ce am mai încercat, și acesta e fain!), Ayurveda și altele. Am ales (atunci, în Olanda) ritualul Dao pentru că mi-a plăcut ideea din spatele acestei colecții: echilibru între yin și yang, ce aduce pace și liniște în viață. Când folosesc orice produs din ce am momentan din acest ritual (gel-spumă de duș, cremă de corp, ulei de corp, ulei de duș) exact asta îmi exprimă mirosul de lotus și, în mod bizar, poate, o plantă chinezească numită yi yi ren (sau lacrima lui Iov, în românește): prospețime și calm.

Nu știu cum altfel să descriu în cuvinte senzația inspirată de Dao, însă pot spune că își merită numele. Și la el m-am întors cu drag când au apărut colecțiile și la Douglas. Recent am văzut că acest ritual a fost ”avansat” la ritualul Jing… așa că nu pot decât să folosesc tot ce mai am acum și să văd mai apoi care e noua variantă! 

M-am gândit să vă scriu despre Rituals pentru că oricum stăm mult acasă zilele acestea (cine poate, desigur) și cu atâta anxietate și stres legat de emoții negative conduse de mass-media, merităm ceva liniștitor. Pentru mine, acesta e unul din ingredientele frumoase care-mi fac viața mai cu pace și consider că sunt accesibile tuturor. Merită și să știți că în perioada aceasta, cei de la Douglas au scăzut valoarea coșului pentru transport gratuit la 150 lei. 🙂

Voi ce mici ritualuri aveți? 🙂 Zile relaxante și cât mai liniștite vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *