Concediu, festivale, ieșiri în natură: comportament responsabil

Toată lumea merge zilele astea la Untold, în Vamă, la munte, sau pe unde o mai fi. Vara-i în toi și oamenii-s ca michiduții liberi la distracție sau relaxare. Nu-s nimeni să spun cuiva cum să se comporte și ce să facă, dar de atras atenția, pot să o fac. Doar vă rog să fiți responsabili cu mizeria pe care să nu o lăsați în urma voastră. 

Pur și simplu nu aruncați pe jos gunoi, în iarbă, pe beton, în râu, lac, mare etc.

  • Dacă vedeți vreun coș în apropiere, aruncați în coș.
  • Dacă zăriți un container GALBEN, aruncați dozele de bere sau PET-urile în el (în principiu, pe unde am mai văzut, galben e culoarea indiferent de localitate).
  • Dacă sunteți la iarbă verde, purtați cu voi un sac de gunoi. E ATÂT. DE. UȘOR. Termin berea. Boop. O arunc la coș. Boop. Arunc după ce consum ceva, nu las deoparte să-mi fie lene să-l strâng mai încolo. Boop.

Știu că-i fain să bei, să uiți de tine, să nu-ți pese, să trăiești momentuuuu uaaaa, fuck everyone, fiecare cu mendrele sale. Dar măcar atât: fiți responsabili. Aș fi vrut să zic ”nu fiți țărani”, dar țăranii-s oameni de treabă, nu-i frumos. N-am văzut vreun țăran care să nu fie respectuos cu natura, chit că poate nu știu ei să recicleze.

reciclare
O campanie mișto din Canada: http://www.recycleeverywhere.ca/what-they-become/

Mi se pare că festivalele sunt cea mai bună ocazie de a recicla dozele de bere, și cred că Ursus e ceva sponsor sau așa ceva, căci  am văzut o grămadă de poze cu dozele de bere Ursus special făcute pentru Untold. Așa că, într-o inspirație de moment, ca un cetățean preocupat, m-am gândit să-i întreb, printr-un simplu mesaj, pe cei de la Ursus, dacă există vreo inițiativă de reciclare a dozelor în cadrul festivalului. Veste bună: mi-au răspuns (mulțumesc!) că da, există, citez ”puncte de colectare speciale, iar cei care le folosesc pot câștiga premii speciale din partea Ursus”. Mură-n gură, oameni buni.

E fain că există inițiative precum Let’s Do It, Romania, care strâng gunoiul, dar scopul ar fi, de fapt, ca ele să nu existe. Însă, până atunci, distrați-vă iresponsabil dacă așa aveți chef, dar responsabil cu ce lăsați în spate. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *