Treburi prin 2018

De-aș trăi la infinit, în fiecare an mi-aș face retrospectiva, atât de mult îmi place acest proces!! Și, cu toate că asta e imposibil, iată-mă totuși aici, uitându-mă un pic la 2017 și la ce vreau de la 2018. Adică iar Fata cu Excel-uri. 🙂 Ce, credeați că era doar un moft de 2016, o hipstereală? De când am început treaba asta, am reușit mult mai ușor multe lucruri pe care mi-am propus să le fac – care, altfel, poate că rămâneau pe hârtie.  Ca orice proces, el necesită încă îmbunătățiri, ceea ce e în regulă – partea bună e că se vede progresul, și asta e esențial.

Pe scurt, un pic din 2017 vs 2018.

 • am călătorit unde mi-am propus și am mers la festivalele și concertele pe care mi le-am dorit, mai puțin la Untold și la Murmur. Aia e, nu s-au mai potrivit astrele, dar nu-i bai. Anul ăsta sper să fie la fel – plec în Amsterdam 3 luni cu serviciul, mă duc la concertul Roger Waters din Budapesta, și sper să mai ajung în vreo 2 locuri măcar. Vedem – ne urmărim reciproc! 😛
 • mâncatul a mai puțină carne nu mi-a ieșit. Cred că nu am încă suficientă determinare pentru asta, așa că în 2018 renunț la a mai ține evidența.
 • mi-am demonstrat că pot să biciclesc minim 1,500 km, dar ca să îmi păstrez stamina, mi-am pus un minim de 1,000 km și în 2018.
 • mi-am demonstrat că pot să alerg aproape 100 km în total, și ba chiar să ajungă să îmi și placă, așa că în 2018 mă ambiționez să alerg un semi-maraton.
 • am mers la Yoga, am descoperit ore faine la sală – se va continua și în 2018. Singura adiție e că prin toamnă, când cred eu că o să fiu mai pregătită, vreau să încerc cum e crossfit-ul. Am renunțat, în schimb, la Zouk. N-am mai avut energie să continui, deși iubesc acest dans. Nu îndeajuns de prioritar, pare-se. Poate îl voi relua cândva.
 • am slăbit 15 kg într-un an. Mai am 10 propuse pentru anul acesta, ca să ajung exact acolo unde-mi doresc.
 • am scris pe blog mai puțin decât am vrut, dar am încercat să mențin un oarecare ritm. Sunt câteva articole care chiar au prins mai bine ca niciodată, și asta mi-a plăcut. Sper în 2018 să fiu măcar la fel de bună, și să vă facă plăcere să citiți pe aici în continuare, chiar dacă poate nu va fi totuși atât de des. Nu am ce să promit pentru că chiar nu știu, vă spun sincer.
 • am citit cărți bune și mai puțin bune, dar am și trișat – am citit și prostioare scurte, de umplutură, în loc să mă preocup mai mult de esență. Asta m-a supărat, dar o să public săptămâna viitoare un articol despre cărțile din 2017-2018 mai pe larg. 🙂

Alte lucruri sau realizări pe care le-am luat drept învățăminte din 2017, și pe care le pun la o formă generală:

 • Pentru cine vrea să atingă o formă ideală a sănătății, atât mentale, cât și fizice: mâncat echilibrat și activitatea sportivă sunt esențiale. Una nu se poate fără cealaltă. 🙂
 • Mai multă deschidere la minte: unele lucruri ce le urăști pot ajunge să-ți placă, sau, dacă ajungi să practici ceva pentru un timp îndelungat, este foarte posibil să înceapă să îți placă. Niciodată nu spune niciodată, vorba aia.
 • Am descoperit ața dentară și periuța electrică. Never going back! 🙂
 • Oamenii chiar pot să facă mai mult decât cred ei că pot face. Mintea zău că deseori e singura barieră.
 • Pentru lucruri serioase, din punctul meu de vedere și valabil pentru experiențele mele personale, ai nevoie de echipament bun.
 • O planificare financiară a banilor este foarte utilă oricând, cu excepția cazului în care ești milionar și nu îți pasă, iar eu la acest capitol duc lipsă crasă de disciplină. Acum, mi-am făcut un instrument tot în Excel, care sper să mă ajute.
 • Nu îmi practic talentul suficient de des. Voi vă practicați talentul?
 • Nu mai am o memorie atât de bună, trebuie să mi-o antrenez cumva mai bine – în special cu ceea ce citesc.
 • Ultimul, dar nu cel din urmă: m-am obișnuit destul de mult timp să fiu egoistă, și să nu mă gândesc instinctual la ceilalți. Am în minte să schimb asta un pic, că mai am scăpări grăvuțe din când în când și nu e ok. 🙂

Câteva obiective noi pentru 2018:

 • un pilon foarte important pentru mine în acest an îl reprezintă managementul financiar. Că sunt o cheltuitoare v-am mai zis, dar, mai în glumă, mai în serios – nu mai merge așa. Mă îndrept spre 27 de ani anul acesta, și va veni curând timpul să-mi iau zborul de acasă – și nici nu pot decola cu mâna goală-n fund. Mi-am propus să fiu mai econoamă anul acesta, și să țin o evidență mai aspră asupra cheltuielilor, ca să nu mă întreb „pe ce s-au dus banii luna asta”.
 • din categoria ”Talent building”, vreau musai să mai scriu poezii. Mi se pare că e o resursă a mea neexplorată îndeajuns, și aș vrea să lucrez la partea asta. Am scris câteva anul trecut, dar vreau mai mult.
 • un obiectiv interesant pe care mi l-am pus anul acesta e legat de gătit. În 2017, am învățat să gătesc feluri de mâncare bune – mă laud cu friptură de miel, lasagna, și cheesecake, și mi-a plăcut procesul foarte mult, am descoperit una-alta. Ei bine, m-am gândit ca în 2018 să continui acest drum al explorării cu minim 8 feluri noi de mâncare gătite, 4 normale, 4 deserturi.

Motto-ul din 2018 e compus din nou din 2 sintagme, pe care le și explic:

1.Everything is my teacher.

Am impresia că am fost destul de superficială în 2017, deși am făcut multe lucruri și am văzut și citit, parcă la nivel de profunzime, nu sunt mulțumită de cum le-am integrat. Vreau să am mintea mai alertă la acest proces, inclusiv, spre exemplu, la nivel profesional – să nu ”fușeresc”.

De altfel, vreau să privesc mult mai mult orice experiențe ca ceva din care într-adevăr să învăț ceva, dar pe bune, nu doar așa, că scriu un articol odată, și gata, am învățat. E foarte multă parte de ”think”, aici, și mai puțin ”feel” – dar cerebralitatea va fi mereu un companion de treabă.

2. Spread joy. 

În 2017 am avut (en)joy, și a fost doar despre mine, și despre bucuriile mele. Aș vrea să îndrept asta un pic înspre exterior în 2018, să văd cum iasă. 🙂 E un experiment. În anii aceștia, v-am spus, am fost foarte preocupată de mine, ceea ce nu e rău. Dar mi-ar plăcea să întorc favorul și la exterior, mai ales cu oamenii din jurul meu. Sunt suficienți oameni urâcioși pe planetă, parcă nu aș vrea să fiu și eu unul din ei.

Cam așa. 🙂 Voi ce gânduri aveți pentru acest an? Numai bine vă doresc în acest ”nou” început!

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *