Timp de calitate

Există o expresie, în engleză, care sună așa: ”quality time”. Asta înseamnă timp petrecut în mod benefic atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. De obicei aceștia sunt prietenii ori familia iar beneficul e reprezentat de un sentiment ce te umple în interior, cam așa ar fi.

Deseori petrec acest timp de calitate cu mama, cu sora mea sau cu prietene. Chiar săptămâna trecută sau acum două săptămâni, nici nu mai știu, că în vacanță cam pierd noțiunea timpului, am stat de vorbă cu draga mea prietenă Miru vreo 3-4 ore la o cafea ”de dimineață” – deși eu nu beau decât cafea cu lapte. A fost așa plăcut, nici nu vă pot spune. Consider și că atunci când mă duc la meciuri de baschet la Elba Timișoara am parte de un timp de calitate, mai ales dacă sunt însoțită. Sunt doar exemple variate, desigur, timpul de calitate poate fi petrecut în orice mod, cu oameni care te fac să te simți special sau pur și simplu ”bine”, ori la evenimente remarcabile.

Cred că trebuie acordată o atenție deosebită acestui timp care iese din comun, dar să nu fie nici prea rar, nici prea des. Să existe, în primul rând, iar apoi să fie repetat. În acele momente ai 3 ocazii:
1. să îl descoperi mai fructuos pe celălalt
2. să experimentezi lucruri noi ori deopotrivă să le faci pe acelea care îți aduc satisfacții, deși prin ”făcut” putem înțelege și vizionat ( un film, un spectacol de operă, un concert etc. )
3. să practici introspectiva – o, da, timpul de calitate poate fi petrecut foarte frumos chiar și cu propria persoană – acesta poate fi, ce-i drept, exercitat mai mult decât celelalte.

Așadar, dragilor, vă doresc să lăsați câteodată problemele și grijile la o parte și să vă amintiți că există ceva ce vă poate aduce mici bucurii, și acela e timpul de calitate. Nu mi-a fost dat să scriu mai multe despre asta azi, cine știe, poate altă dată, iar acum vă las, căci mă duc să îmi pregătesc toaleta pentru o ieșire în oraș cu niște prietene, adică să avem puțin de ”quality time”.

0 comentarii

  1. Eu îmi doresc sa traiesc ziua în care voi putea spune ca tot ce fac îmi aduce deplina satisfactie.Pana atunci ma multumesc sa-mi fac si eu planuri (în minte) si sa economisesc putin timp pe care mai apoi sa-l poti împarti,dupa posibilitati cu cei pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *