Soare și apă

Aș vrea să notez un dialog dintr-un serial, dacă îmi permiteți. 🙂 Mie mi-a plăcut.

”-Apropo, în această carte se spune că doar faptul că ești bun, și nu rău, nu dă unei persoane dreptul să stea pe tronul regelui. Atunci, de ce o slujești pe Cheonmyeong, care e întotdeauna bună ? Chiar crezi că oamenii sunt buni, ca Cheonmyeong ? În niciun caz … deloc! Oamenii, fințele umane, în general, sunt răi prin natura lor!
Apa … este rea ?
-Când apa se transformă în potop, nu este considerată ca fiind rea, deoarece ucide mulți oameni și distruge terenurile agricole ?
-Cu toate acestea, fără apă nimic nu ar putea să crească. Nu înseamnă asta a fi bun ? Atunci, este soarele bun ?
-Desigur, e bun, deoarece fără soare, nimic nu crește.
-Cu toate acestea, soarele e, de asemenea, responsabil de secetă. Eu doar privesc oamenii ca fiind atât soarele, cât și apa.
Asta e doar natura. De aceea, pentru a preveni moartea oamenilor, n-aș distruge sistemul agricol prin monopolizarea rațiilor de apă!”

6 comentarii

  1. De fapt nu soarele e de vina pentru seceta. Sunt de vina relieful, schimbarile climatice si alte lucruri ce tin de Pamant, nu de soare. Deci nu este corect. Soarele participa doar la circuitul apei in natura, nu o ia si o baga in buzunar (pe ea, apa, care este).

    Voi n-ati facut la scoala „Cunoasterea mediului inconjurator”?

  2. Recunoscand simbolismul informatiilor din dialog si nu acuratetea lor stiintifica, asa e…acelasi lucru poate fi asa…sau altfel, poate fi bun sau/si rau, uneori concomitent chiar. O data e bun, alta data e rau, uneori e rau pentru noi si bun pentru altii si alta data e rau pentru altii….si doar asa e bun pentru noi. Trebuie sa iei lucrurile asa cum sunt si da, dupa asta…sa te echilibrezi nu numai mental dar si sufleteste. Ma intreb doar daca e vorba de resemnare sau intelepciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *