Românii – mari coder-i

Eu chiar cred că românii sunt buni la a scrie cod. Serios, aici s-a inventat …. ah, nu, nu IT-ul. Ci panica, obișnuința de a se plânge din orice și a decreta coduri pentru diverse.
De câțiva ani încoace de când m-am mai deșteptat și eu, românca de mine, în perioada iernii văd aceleași știri: COD ROȘU DE NINSORI, SE ÎNCHID ȘCOLI, GROAZNIC, TERIBIL, SUNTEM ÎNGROPAȚI ÎN ZĂPADĂ, AUTORITĂȚILE SUNT NEAJUTORATE.
De ce codu naibii românii ÎN FIECARE AN sunt surprinși de faptul că vine valu (de zăpadă) și ne ia calu și casa și ne împotmolește pe toți? Sincer vă spun nu pot să pricep, asta e, sunt o inaptă, nu pot!
Nu e ca și când România e o țară sub-sahariană sau ninge 1 dată în 162 de ani ca în Egipt. Ei bine, am o veste pentru voi, în caz că, poate, nu ați observat: România are toate cele 4 anotimpuri! Și da, iarna e grea, fraților, chiar dacă uneori în Decembrie nu ninge deloc!
Uneori mă simt de parcă România e singura țară din lume unde ninge abundent și vai, ce pagubă e, că trebuie să stopăm orice mijloc de a lucra și stăm și ne plângem de cât de grea e iarna. SERIOS? Nu vin cu exemple, că nu vreau să fiu cu nasul pe sus, dup-aia mi-l tăiați. Dar mi se pare atââât de mediatizat evenimentul acestui anotimp de nu-mi vine să cred!
Sunt revoltată, da, căci nu mai pot să aud aceleași povești de ani de zile. Prima e că românii se plâng și domne, asta e, acuma trebuie să STĂM, să oprim tot și să admirăm dezastrul. A doua că nu există/sunt puține/nu se folosesc din timp – deszăpezitoarele! De parcă nu știi că vin ninsorile, așa ceva, incredibil! A 8-a minune a lumii, iarna grea în România și românii nedumeriți – acum ce-o să facem oare? Așteptăm primăvara, ce dracu să facem.
Și de-aia zic, românii, mari coder-i. Poate și la propriu, grozavi programatori în domeniul IT, dar mai ales la figurat… ay ay! Numai să nu fii coder în România, atâta mai spun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *