Românii învață condiționalul optativ

Inversat. Mă rog … oare chiar îl învață? Poate că lecțiile de gramatică română s-ar putea inspira din următoarele. 🙂

După cum știți, în ultima vreme, în online-ul românesc a luat amploare un trend: acela de a inversa condiționalul optativ – o săritură uriașă de la jargonicul ”mânca-ți-aș” la … orice vă puteți închipui. (sper că s-a depășit faza cu ”asta înseamnă să fii mafiot”)

A început de la Hei fato, și a ajuns la Hei băiete, dar mi se pare că am mai văzut ceva asemănător pe undeva… hmm nu am idee. Vreau să apreciez totuși corectitudinea postărilor pe care le-am găsit pe ambele pagini. Am trecut prin supliciul de a mă uita la fiecare poză, dar nu, nici o greșeală gramaticală. 🙂 Așa că deși personal mi se par un pic enervante, nu pot să le reproșez nimic la nivelul ăsta.

Toată treaba a plecat, de fapt, de la un alt val cu meme-uri cu Ryan Gosling, ”Hey Girl”. Doar că ei nu folosesc nici un truc lingvistic în engleză. Însă fenomenul e vechiuț de câțiva ani, și aparent a început pe Tumblr, cu diverse conturi. Printre care și ăsta – care a făcut parte dintr-un studiu asociat feminismului. Blogul original Tumblr pare să fie acesta.

Aș vrea să cred că postările acestea transmit un mesaj pozitiv și să nu mă leg de o parte feministă. Zău! 🙂 Să o iau ca pe un amuzament, mai degrabă decât o evidențiere a misoginismului / misandriei. O empatie mai bună între femei și bărbați. Am încercat să-mi dau seama dacă este vreun scop în spate și chiar aș fi curioasă care e acela. Oamenii vor deja și tricouri… Momentan … râdem, cred. Cine știe cât o să dureze, dar pagina inițială, Hei Fato, a strâns deja 12 000 de like-uri… cam cât aș strânge eu pentru o pagină personală în 5 ani, poate. :))

Nu știu, vouă vi se par haioase? 🙂 De ce credeți că prind la români asemenea trenduri?

Inițial voiam să scriu ”citi-i-ați blogul Ancăi”, dar parcă mi se părea prea exagerat. :)))

conditional invers

Sursă foto background.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *