Ce filme aștept în 2016

V-am spus de multiple ori că îmi place să merg la cinema, să dau bani ca să vizionez un film. Asta nu se mai discută. 🙂 Prefer să văd unele filme noi în premieră, sau aproape după, decât să le piratez sau să mă uit online … care e cam același lucru. Așa că am făcut o listă … cam extensivă, e drept, cu filmele pe care sunt entuziasmată să le văd în 2016, în ordinea lansării! Sper să vă facă cu ochiul câteva titluri … îmi spuneți voi.

long-post_c_172017

Tot ce o să lanseze Marvel / DC Comics

(de nu vă interesează, dați mai jos până la următoarea categorie). Sunt fan semi-împătimit benzi desenate și oricât de comerciale ar fi, tot îmi plac al naibii de mult filmele din universurilor Marvel și DC Comics. (cât timp chiar nu sunt penibilis penibilorum)

Deadpool (Marvel), premiera  12 Februarie 2016 (RO). Un supererou cu atâta sarcasm pervers rar mi-a fost dat să văd. Cred că filmul o să fie 50% acțiune și 50% glume mai bune sau mai proaste. Și muzică hip-hop. Dar o să fie distractiv, nebunie!

Captain America: Civil War (Marvel), premiera 6 Mai 2016 (RO). O, nu, Steve Rogers și Tony Stark se întorc unul împotriva celuilalt? Cine e de partea dreptății și cine va încălca regulile? Eu sunt team Captain, dacă vă întrebați. 🙂

X-Men: Apocalypse (Marvel), premiera 27 Mai 2016 (SUA), ne oferă o altă luptă în stil binele împotriva răului, în care X-Men-ii luptă împotriva pilotului din Star Wars: The Force Awakens. Scuze, m-am dus prea departe în alt Univers. :))) Oscar Isaac, adică, sau Apocalypse, cum e în film. Cred că știu deja cum se va termina.

Doctor Strange (Marvel), premiera 4 Noiembrie 2016 (RO), cu Benedict Cumberbatch jucând un rol cel puțin ”strange”, dar dacă ne amintim că el a fost și Smaug în The Hobbit, nu-i așa mirare că a ales ceva fantasy. Adevărul adevărat e că am așteptări mici de la acest film, dar vreau să-l văd oricum, măcar pentru Tilda Swinton. O ediție a acestui film a fost făcută pentru TV în 1978, dar…. uh, nu pare foarte convingătoare.

Se auzea ceva și despre Sinister Six, dar nu prea există ceva sigur în momentul de față.

Dacă Iron Man și Captain America sunt la cuțite (sau…paloșe), de ce n-ar putea fi așa și pentru Batman vs Superman: Dawn of Justice (DC), premiera 25 martie 2016 (RO)? Sau … cine știe? Cu surprize ca Wonder Woman și Black Panther… cred că nici nu contează din care ”tabără” faceți parte (DC sau Marvel sau niciuna), filmul ăsta e pe listă oricum.

Suicide Squad (DC), premiera 5 August 2016 (RO), ni-l aduce pe The Joker reînchipuit de Jared Leto, Harley Quinn jucată de Margot Robbie, Will Smith ca Deadshot și Viola Davis drept capul răutăților (mai sunt și alții). Trailer-ul e suuuuperpromițător, și am așteptări pe măsură. (știu că poate n-ar trebui, dar dă-l încolo de ”trebuie”)

Se mai vehicula și ceva spinoff de la X-Men, numit Gambit, dar mai vrem informații.

Filme mai serioase

Nu știu dacă filmul Carol a avut premiera în România  (sigur NU în Timișoara, mulțumesc), dar îmi doresc tare mult să îl văd așa că l-am pus pe listă oricum… E chiar frustrant să citesc recenzii bune despre cât de fain e filmul și eu să nu-l fi văzut deja. 🙂 A trecut mai bine de o lună de la premiera sa în SUA și la noi nimic … deci bănuiesc că voi apela la alte soluții.

Tarantino, Tarantino…ce te doare pe tine-n fund de ce zic oamenii despre The Hateful Eight, premiera 15 Ianuarie 2016 (RO)! Am citit păreri și păreri, mai ales de la cei care se pretind a fi ”long-time movie fans”. Mie-mi place Tarantino de aproximativ 1 an, de când m-am uitat la Pulp Fiction pentru a doua oară și mi-am dat seama că e cam mișto, și apoi m-am uitat și la alte filme ale lui. Tarantino face ce vrea în filmele sale și joacă moartea și grotescul pe degete, ajungând în comic. Așa că vineri mă găsiți la premieră. Sau joi noaptea, nu știu când s-o nimeri exact pentru că da, ați ghicit, site-ul CinemaCity nu îmi arată nimic pentru 15 ianuarie. 🙂

Poate ia și Leonardo DiCaprio Oscar-ul în 2016 cu The Revenant, premiera 22 Ianuarie 2016 (RO), pentru că tot ce-am citit despre film e de laudă. Aștept și eu așadar să vedem care-i treaba. 🙂 Ca să nu mai zic prin câte a trecut actorul pentru acest rol (un pic spoiler, dar puteți citi printre rânduri). Culmea, anul acesta sunt entuziasmată pentru filme care au regizori sau actori care nu mi-au plăcut până demult. Cu Leo e la fel, a început să-mi placă acum maxim 2 ani. Dar hei, niciodată nu e prea târziu! 🙂 The Revenant e regizat de Alejandro Gonzalez Iñárritu, cel care a luat Oscarul anul trecut cu Birdman, și de fapt, care a făcut niște filme chiar bune în cariera sa..

Frații Coen încearcă o comedie prin Hail, Caesar, premiera 19 Februarie 2016 (RO), care nu prea are de-a face cu vremurile romane. Mai degrabă ne uităm la un platou de filmare din anii 1920 (?), de unde actorul principal dispare misterios. Regizorul, disperat, angajează un om priceput la toate, meșterul, peștele sau cum vreți să-i ziceți, ca să-l găsească. Povestea nu mă intrigă neapărat, dar actorii da: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, George Clooney, Channing Tatum.

Terence Malick, omul din spatele The Thin Red Line sau The Tree of Life, ne oferă Knight of Cups, premiera 4 Martie 2016 (SUA), un film despre un scenarist aflat într-o criză existențială a vieții, care se folosește de diverse femei pentru a-și suprima, iluzioriu, disperarea. Cu Cate Blanchett, Natalie Portman și Christian Bale. Critici opuse și pentru acest film, dar de văzut tot vreau să-l văd.

Mai are tot el ceva untitled project cu Rooney Mara, Natalie Portman și Michael Fassbender, dar… așteptăm detalii și aici! 🙂

În aceeași dată apare și London Has Fallen, premiera 4 Martie 2016 (UK), un thriller care promite să asasineze toți liderii lumii. Nu e genul meu de film, dar povestea pare pe puțin interesantă. Și Gerard Butler. Și Morgan Freeman.

Nu îmi plac filmele istorice în mod deosebit, și nici de Matthew McConaughey nu-mi plăcea până n-am văzut Interstellar. Free State of Jones, premiera 13 Mai 2016, e o poveste despre un om simplu preluând conducerea într-o rebeliune din timpul războiului civil american. Iar m-am lăsat prinsă de trailer, știu. 🙂

half way

Tot în 13 Mai 2016 va avea premiera și Money Monster, un film regizat de Jodie Foster. Cu Julia Roberts și George Clooney, într-o dramă despre imperii financiare construite, cum altfel, decât pe minciuni.

Mie mi-a plăcut Now You See Me, astfel vreau să mă uit și la Now You See Me 2, premiera 10 iunie 2016 (SUA). Nimic special aici, doar vreau să văd cum au construit continuarea. 🙂

Steven Spielberg scormonește și el suprafața lui 2016, așa că sper să ne delectăm cu The BFG (big friendly giant), premiera 1 Iulie 2016 (SUA), un fantasy menit să ne înmoaie inimile, bazat pe o poveste a lui Roald Dahl. Nu cred că o să mă dea pe spate, dar curioasă tot sunt.

Damien Chazelle e relativ tinerel așa, dar a reușit să câștige 3 Oscar-uri cu Whiplash. În 2016, îi aduce împreună pe Ryan Gosling și Emma Stone în La La Land, premiera 15 Iulie 2016 (SUA), tot un film despre muzică, dar și iubire.

Mi-a sărit în ochi și un alt fantasy ce va avea premiera în 14 Octombrie 2016 (SUA), și anume A Monster Calls, în care un băiat cere ajutorul unui copac monstru pentru a-și salva mama care suferă de o boală incurabilă. Regizorul nu e foarte cunoscut, dar Liam Neeson și Sigourney Weaver sunt nume suficient de bune cât să mă facă să-l trec în listă.

Ca un fan autentic ce sunt, nu pot să uit de Fantastic Beasts and Where to Find Them, premiera 18 Noiembrie 2016 (RO). Filmele Harry Potter s-au lansat toate cam în jurul zilei mele de naștere, așa că o să-mi fac un cadou fain de ziua mea anul acesta. 🙂 Nimic nu e la fel ca cele 7 volume din HP, dar fiind același univers… pornesc cu mintea deschisă.

Dacă ați avut vreodată vreo fantezie cu Brad Pitt și Marion Cotillard în același film, look no more: Untitled WWII Romantic Thriller (nu ăsta e titlul, dar se pare că … nu i-au găsit unul, încă), premiera 23 Noiembrie 2016 (SUA) este exact ce vă doreați. Cred. Un pic de război, un pic de spioni, o intrigă amoroasă și baaaam, aia e.

The Circle încă nu are o dată (decât 2016), dar îl scriu aici pentru că Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega și misterioooos.

Nu în ultimul rând, Tim Burton ne face un cadou de Crăciun: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, cu premiera în 25 Decembrie 2016 (SUA), un fantasy aventură care sper să nu fie prea horror. 🙂 Tot de la el vedem anul ăsta și Alice through the Looking Glass, dacă sunteți curioși, deși eu nu-s.

Animații

Producătorul ”The Eternal Sunshine of the Spotless Mind” și ”Being John Malkovich”, Charlie Kaufman, vine cu o abordare ce pare superinteresantă: Anomalisa, premiera Ianuarie 2016 (SUA). E o animație ”stop-motion”, și dacă vreți mai multe detalii despre ce presupune această tehnică, puteți citi aici. Proiectul a strâns bani pe Kickstarter pentru că ”Our goal is to produce this unique and beautiful film outside of the typical Hollywood studio system where we believe that you, the audience, would never be allowed to enjoy this brilliant work the way it was originally conceived.” Animația este de fapt o dramă despre un mic corporatist, Michael, aflat într-un moment de criză al vieții sale, și care o întâlnește pe Lisa … de care se îndrăgostește și are impresia că îl va salva din monotonia în care trăise până atunci. Cu happy end sau nu, apreciez dramele și filmele care transmit emoții puternice, deși cu povești simple, deci sunt tare curioasă despre acest film.

Posibil să fi menționat în treacăt, dar așa mult îmi plac filmele Disney că mă simt un copil-adult de fiecare dată când mă uit la unul. Copil pentru că unele sunt foarte drăguțe și fiind și animații, e așa ioooi, dar adult pentru că mesajele subtile sunt mult mai profunde. Disney ne aduce în 2016 Zootopia, premiera 4 Martie 2016 (SUA), unde o iepuriță micuță și isteață se pune cu sistemul pentru a-i dovedi pe cei răi. Din trailer pare foarte comic și fain, chiar abia aștept să-l văd!

The Secret Life of Pets ne ”arată” ce pot face animalele de companie când stăpânii nu sunt acasă. Ca de exemplu… să asculte hard rock și să pună lăbuța pe friptura din frigider. Premiera în 8 Iulie 2016 (SUA). Cred că va fi un pic prostuț și drăguț, dar simpatic! Iar de v-a plăcut Despicable Me, merită încercat și acesta.

Ce ziceți de … Ice Age? Da da, citiți bine, nebunia nu s-a terminat. Ice Age: Collision Course va avea premiera în 22 Iulie 2016 (SUA) și cred că va depăși sfera pământească de data asta…

Moana este o tot o producție Walt Disney și va apărea târziu, abia în Noiembrie 2016. Îmi plac rolurile feminine care debordează de independență și curaj, și că Disney în sfârșit scapă de ”prințesele” cu care ne-am obișnuit. Nu că prințesele ar fi vinovate cu ceva, dar parcă treptat ni se aduc personaje mai ”reale” pe ecrane. Așa că Moana e o fată simplă din Hawaii care pornește într-o aventură, un drum inițiatic, cum i-am zice noi, pentru a îndeplini ceva misiune strămoșească în Oceanul Pacific. Regizorii sunt cei care ne-au adus Aladdin, Prințesa și broasca și Mica Sirenă, John Musker și Ron Clements. Spun doar: vânt din pupă, Moano!

Cum ar zice Deadpool… I’m touching myself this year! :)) Voi ce vreți musai să vizionați în 2016? 🙂 Și mulțumesc dacă ați citit până aici sau ați aruncat o privire măcar!

thank you meme

0 comentarii

 1. Eu am vazut deja The Revenant si Carol, clar al doilea mi-a placut mult mai mult decat primul, dar cred ca e doar chestie de gustibus.Mie imi place mult de tot de Cate Blanchett, asadar am savurat filmul.Ramane sa mai spicuiesc din lista ta si sa le mai vad in weekenduri.

  1. Eu sunt curioasă de The Revenant sincer nu pentru poveste, ci pentru cum joacă Leo. Poate pentru că l-a aclamat deja multă lume… 🙂 Dar și mie îmi place mult Cate Blanchett … cred că nu există rol care să nu-mi fi plăcut. Filme da- Blue Jasmine – dar rol.. încă nu. 🙂 Mulțumesc de citire!

 2. Îmi place mult lista ta, și de-abia aștept să apară filmele!
  O mică mențiune totuși:
  X-men fac parte din unversul Marvel, nu DC. Chiar dacă drepturile de autor pentru producția de filme le aparțin acum celor de la 20th Century Fox și nu celor de la Marvel-Disney (vândute de Marvel înainte de a fi cumpărați de Disney și imposibil de recuperat acum), creatorii benzilor desenate sunt de la Marvel. 🙂

  1. Buna, Alexandra, multumesc pentru vizita, bine-ai venit! Asa e, ai dreptate legat de X-Men! Mi-a mai spus cineva odata asta si pare-se ca n-am reusit sa inlocuiesc informatia eronata din capul meu, tz tz. Multumesc pentru notificare, voi corecta:) Si ma bucur ca iti place lista!

   1. Mulțumesc că ai făcut dreptate pentru supereroii mei preferați!
    Te urmăresc de mai mult timp, îmi place foarte mult modul în care scrii. Keep up the good work!

 3. Filmele de la Marvel sau DC Comics le aștept și cu eu nerăbdare și maximă curiozitate 😛 În rest, mi-am adăugat și eu pe watchlist o bună parte din filmele menționate de tine, deși mai am încă vreo 200 în așteptare și nu știu când le voi vedea pe toate :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *