Nuuuuuuu !

Ştiţi regula mea: nu politică pe acest blog. Eh … sunt o rebelă, ce pot să zic. M-a ros în cur, iertaţi-mă că zic aşa, să mă uit puţin pe Realitatea TV, la emisiunea cu Udrea. Greşit ! Fată rea, rea, reaaa ! De-acum o să-mi dau peste degete dacă mai fac din astea. Nu, serios, după ce că e o pierdere de timp, mai îmi alterez şi neuronii mei preţioşi. Pentru ce ? Ca să văd o blondă urâtă ( e urâtă, degeaba zice lumea … ) cum îşi dă ea cu părerea despre una şi alta, şi se elogiază pe sine: „eu am făcut … X … fără precedent în România !” … „am introdus, am scos, am concediat, am dres… am am am .” Într-adevăr, este de apreciat toată vorbăraia făcută a doamnei Udrea. Dacă ar fi venit şi cu ceva concret, aş fi fost mult mai fericită. Într-una din părţile personalităţii mele, sunt un om foarte practic. Mie-mi plac lucrurile care se văd, rezultatele, statisticile, evoluţia în timp, ce spun alţi experţi etc. Avocata care este … expertă, de altfel, în turism, se laudă cu ce a făcut ea în toată această perioadă. Io cred că nu ştie zicala aia din popor „lauda de sine nu miroase a bine”. În fine, să zicem că trec peste acest „mic” aspect al incompetenţei sale.

Nu vreau să fiu nepoliticoasă, dar băăăăăăăăăă, ce dracu’ tot dă vina pe unii şi pe alţii ? Şi îmi zice mie că anu’ trecut nu ştiau, ei, guvernanţii, săracii, că o să fie o criză aşa mare !!! Oai, păcatele mele, da’ n-aţi fost în stare să luaţi măsuri de precauţie, măcar ? Bun, ştii că e o criză „mică”, da ? Nu faci nimic şi dup-aia zici că NU ŞTIAI că o să vină o criză ca un uragan, minţindu-ne cu atâta neruşinare ? Specialiştii ăia economici pe care-i aveţi pe-acolo, cerberii ăia, ce păzesc, mamă dragă ? Nu sunt specialistă în economie, vreau să ajung, dar mă duce şi pe mine atât capul încât să mă gândesc că dacă nu ştiu să iau eu de unul singur ceva măsuri, mă uit naibii la alte ţări ce-au făcut şi încerc să aplic ce e bine pentru ţara mea. Bun, să zicem că asta e de domeniul trecutului, s-a terminat, hocus pocus.

Ne compari tu cu Grecia, tanti ? Păi ăia au un nivel de trai mult mai ridicat decât noi, frumoasa mamii. Au o pensie minimă de 1000 euro + şi bănuiesc că au de unde tăia la salarii, chit că ies ăia în stradă. Indignată, mai zici :„Violenţe pe stradă, au murit oameni” – hai că ţie chiar îţi pasă.

Ce vorbeşti, blondino, nebuno, despre măsurile astea ? Păi să iei tu tot de la omul care e mai sărac ? Mă întreb ce e în mintea lor, zău. Eu, cu capul meu poate prost şi nu atât de „experimentat” ca al celor de la guvernare, mă gândesc că în vremuri de criză întâi tai de la ăi mai bogaţi, reduci cheltuielile de pe spinarea statului, în principal, mai aplici şi alte măsuri care mai de care mai economice, şi abia apoi, ca un fel de lovitură de graţie, dacă merge totul prost ( deşi chiar nu are ce să meargă prost ) scazi ceva din salariile şi pensiile prea mari !!!!! Adică aşa, diferenţiat. Că diferenţa asta, dacă nu se procedează aşa, orice prost o ştie, se va vedea în puterea de cumpărare pe care tot o vehiculează ăştia în teorie. Teorie teorie, da’ să vedeţi practica … Este ceva atât de logic, nu ştiu ce să mai zic ! Cum să gândeşti atât de sucit încât să iei tot de la omul care are mai puţin, şi asta în timp de criză ? Ce rezolvi prin asta ? Piţigoaica vorbea despre relansare economică. Eu cred că în nici un manual de economie nu scrie că o reabilitare a economiei se face prin măsurile astea. Dacă nu te uiţi la impact, atunci când faci un proiect şi vrei să îl aplici, e degeaba. Mă tot întreb la ce s-au gândit ei, şi nu pot să îmi dau seama. Dar hey, poate că nu au gândit.

Vorbea duduia despre ăăă datul afară al oamenilor care nu au ce căuta la locul lor de muncă. Dacă e să o luăm literal, nici ea nu prea are ce căuta acolo, dat fiind că este o avocată, şi nu o tipă care se pricepe la turism, sport şi ce mai are în subordinea sa. Să zicem că şi-a ratat cariera şi are talent nativ pentru asta. Ok, spunea că scoate posturile pentru concursuri nu ştiu ce. Şi ce ai rezolvat cu asta ? Acele concursuri nu pot fi oare mituite ? De acord, sunt o grămaaaadă de umbra pământului, dar care stau pe salarii grase făcând nimic productiv. Cum îi diferenţiezi ? Poţi să ai încredere în cineva că îi verifică aşa cum trebuie, la sânge ? Cum adică „ministrul de la rangul lui nu poate să facă aşa ceva” ? Păi tu dacă eşti ministră, înseamnă că, teoretic, nu ? ai cu câteva idei în plus mai multă ştiinţă decât angajaţii tăi. Şi atunci cum poţi să spui ca nu îţi permiţi să îi verifici ? De ce ? Câte sute de angajaţi poate avea un astfel de minister ? Cred că îţi poţi aloca timp pentru verificarea măcar a poziţiilor mari pe care le ocupă unii. Mai poţi să arunci câte un ochi şi pe licitaţii câştigate anapoda … că doar ce altceva să faci ca ministru ? Nu, răspunsul nu este: horă în Maramureş !

Mai se fofila bestia asta că daaa, că toţi fură, că este un sistem tolerat de toţi bla bla bla. Ok, şi atunci ce să facem ? Să mergem în continuare aşa ? Uite că io nu-s aşa tolerantă ca tine. Şi poate ca mine mai sunt mulţi, sper. 🙂 Bine că toată lumea ştie şi tace, dar nu face nimic pentru a schimba asta. Cum adică societatea încurajează furtul vostru ? Ia taie-i craca societăţii putrezite şi oferă-i un exemplu, ce zici de-asta ? Nu arunca tu cu rahat în alţii pentru că n-au făcut nu ştiu ce. Nu te lega că începând de acum 20 de ani e situaţia sucită, pentru că în 89 nu aveam datorii externe. Mai şuş, da ? Chiar nu mă impresionează cu nimic faptul că recunoşti acum mizeriile celor de la putere şi de la fostele puteri. „Dar eu îmi asuuum asta!” Mulţumesc, nu era nevoie, câtă amabilitate. 🙂 Bine, şi ce ? Ce produce asumatul ăsta al tău ? Nimic, da, ştiu asta deja.

Cred că mă opresc aici, altfel aş fi în stare să mai scriu încă de două ori pe-atât şi nu mai pot. A fost o greşeală că m-am oprit să o ascult pe fătuca asta cum emite elucubraţii cu vocea aia a ei atât de plăcută. Sper că nu se va mai repeta. Nu am de gând să-mi sacrific răbdarea şi nervii pe asemenea idioţenii … idioate. 😀

16 comentarii

 1. Pai daca realizari nu sunt trebuie sa mai apara si ei pe la Tv cu una-alta.Cand atatia oameni l-au votat pe Basescu a doua oara chiar nu stiu ce sa mai zic.Cred ca in ansamblu ne meritam soarta.

  Ah si…ce ziceai ca si-a introdus,si-a scos…dna Udrea 😀

 2. 🙂 Vezi? Bine ai scris de la bun inceput! De-acum, cand iti mai vine sa ‘ faci din astea’, da-ti peste degete!
  Pupici..

 3. Hai ma, ma dezamagesti, chiar asa iti pierzi vremea vorbind despre Udrea? :))
  Ce naiba ma, femeia aia e paralela cu viata. Numai tupeul ce e de ea, in rest e mai proasta decat prevede legea. Ce dracu’, asta da telefoane la emisiuni la radio ca anonim si se da admiratoare de-a ei.

  Da treaba asta cu specialistii ma fascineaza. Intotdeauna cand e ceva „specialistii preconizeaza ca…” preconizeaza pe pastele ma-sii ca-s niste incompetenti, de la cel mai mic la cel mai mare.

 4. Eu m-am uitat in seara asta la Sinteza zilei.Stiu ca Udrea sau Basescu nu or sa calce prea curand pe acolo,deci sunt in siguranta deocamdata 😀
  Ah,vestea proasta e ca tot dau inregistrari cu ei 🙁

  1. Pai mandria, desigur, desi e doar meritul lor 🙂 Dar asa, ca spirit ! Si tu daca ai fi in locul lor, presupun ca ti-ar placea sa ai parte de sustinere, ganduri pozitivede la concetatenii tai etc. 😀 Hip hip uraa 😛

 5. Da,dar gandeste-te ca sunt niste oameni care i-au votat.
  Motiv de bucurie pot avea fanii ei,eu nu sunt fan Paula S.
  Dar uite ca o spun: Bravo ei !
  Acum se pune ca sustin miscarea 🙂 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *