Introducere în HTML

Pentru că sunt puţin cam entuziasmată de scrisul articolelor la ora asta ( mă mai apucă aşa, uneori ), mai vreau să vă împărtăşesc ceva: acum că sunt în clasa a 12-a, la informatică ni se predă html-ul. Vreau să vă spun că e nemaipomenit:D! Ştiam puţin html înainte, doar chestii foarte de bază, însă mă declar total atrasă de Hypertext Mark-up Language. Nici nu ştiu cu ce să încep, pentru că mă gândesc că poate ce scriu eu aici va fi de folos vreodată, cuiva. Ştiu că mai există şi alte blog-uri despre tema asta, care îi învaţă pe noobi ( nu e o jignire ) cum să folosească html-ul, da` chiar simt nevoia să fac şi eu un mic instructaj aici ! 😀
Să încep însă, ca orice om normal, cu începutul. Pentru cei care nu ştiu, html-ul se foloseşte în crearea paginilor web. Structura tipică şi generală a unui document html arată aşa:
<html> –> marchează limitele documentului şi indică limbajul de marcare utilizat ( html )
<head> –> antetul
<title> –> titlul paginii
</title>
</head>
<body> –> corpul principal al documentului, exact ca şi “cuprinsul” unei cărţi
</body>
</html>
Observaţi că atunci când vrem să închidem o etichetă sau un marcaj, introducem un / înainte de <. Toate structurile astea, precum şi alte editări se fac într`un Notepad sau Wordpad, salvând fişierul cu extensia .html sau .htm, şi deschizându-l apoi cu un browser pentru a vedea rezultatul. Încă ceva … vedeţi, dacă scriam pur şi simplu <html> nu mi`ar fi apărut aşa, pentru că el ( browserul ) nu recunoaşte scriptul ( scrisul ) html în sine, îl confundă cu comanda pe care eu o dau. De aceea, urmărind sfatul unui bun prieten, am folosit coduri ascii, şi în loc de < am pus &lt; şi semnul > se modifcă în &gt; ( lt = less than, gt = greater than ). Mai multe puteţi citi aici. sau aici.
Altceva nu mai ştiu ce să vă zic acum, la prima lecţie de html, va urma un alt post despre editarea detaliată a conţinutului. Până atunci … see ya later, alligator !
Şi voi ziceţi : in a while, crocodile ! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *