În căutarea lucrurilor potrivite

Bună, dragilor! Sper că ați avut niște zile frumoase. 🙂 Azi doream să vă întreb dacă investiți timp și bani să vă căutați lucrurile potrivite, și … cât aveți răbdare să faceți asta? Printr-un lucru potrivit mă refer la un bun care să fie confortabil și să ne satisfacă pe cât de deplin posibil nevoile. Poate fi vorba despre parfumul potrivit, cămașa potrivită, pantalonii care vin turnați, fondul de ten sau chiar coafeza potrivită. 🙂

Câți oameni, atâtea pofte, și vă dați seama că n-ai cum să le satisfaci pe toate și să îi mulțumești pe toți, nu se poate, pur și simplu. Dar cred că o oarecare combinație între toate lucrurile care ne înconjoară poate fi atinsă – deseori prin ambiția de a găsi acel ceva care se mulează pe ce ne dorim, și prin a nu ne lăsa descurajați. O să vă dau câteva exemple din viața personală, dar cum io mi-s fată, sunt cam personalizate pe sexul meu, așa că tipilor care mă mai citesc … hey, citiți în continuare, sunteți înăuntrul minții unei femei! :))

hangersincloset

Cel mai simplu exemplu este sutienul, și au fost ani în care mi-a fost rușine să caut unul bun. Aveam câteva micuțe acolo, de proastă calitate și mâna a doua, și nu pot să spun că mă chinuiam cu ele, dar nu erau ce trebuie, pur și simplu. Nu mai țin minte când, dar m-a lovit, poate târziu, că LA NAIBA, de ce să stau eu fără un sutien care să mă satisfacă și să mă simt BINE în el? Chiar dacă m-a costat un pic, tot am reușit să găsesc ceva ce mi-a plăcut, după un pic de căutări. În materie de sutiene, găsești ce vrei, cu broderii, fără broderii, bretele, fără bretele, și apoi vin mărimile și tooot așa. Apropo, eu fac haz de mine că am sânii mici, deci nu-i nici o sfială să vorbesc despre asta. Că și mărimea e problematică, unele femei au sânii mari, altele medii, adică chiar e o oală cu ghiveci de legume și carne și nu-i nici o mirare. Însă după ce am găsit sutienele bune, știam că n-o să mai revin vreodată la care nu mi se potriveau.

La fel și cu parfumurile, nu pot să spun că am unul care să mă definească, dar sunt aproape de a găsi unul care să spun că mi se potrivește mai personalizat. Am trecut și aici un drum lung de căutări și pauze de la căutări. Coafeza potrivită (sau salonul) mi l-am găsit acum, la 24 de ani. Refuzam să mă duc să mă tund pentru că ele, coafezele, nu pricepeau cum să se descurce cu părul meu frumos și mă tundeau aiurea, abuzau de faptul că le spuneam să nu taie MULT. Dar acum, în sfârșit, este o plăcere pentru mine să mă duc să mă tund. 🙂 Apoi vin pantalonii, căci desigur, talie mai mică, șolduri late. Intră pe fund, iese larg la burtă. :)) Sunt femei care suferă de alte frustrări cu pantalonii și în funcție de mărimi, siluetă, chiar lungime. (prea lungi, prea scurți) Să nu mai spun de pantofi … o pereche de pantofi buni (sau adidași buni) nu se compară cu tipul celor care ne fac răni sau ne sunt prea înguști, lați, strâmți etc. Și aici mi-a luat o vreme să accept că stilettos-urile (tocurile) nu sunt făcute pentru mine, și să mă rezum la încălțăminte cu care pot dansa toată noaptea. 🙂

Aș putea să mai înșir exemple, dar cred că ideea este clară. Viața poate fi o căutare după lucrurile potrivite sau … o moleșeală într-o zonă gri, nici prea prea, nici foarte foarte. E frustrant uneori să cauți lucrurile potrivite și într-adevăr necesită o oarecare investiție de timp și uneori și bani. (încercatul totuși nu costă bani 🙂 ) Cred că merită, totuși, să ne expunem la variații pentru a descoperi ce ne place și ce e potrivit pentru stilul, gustul și confortul nostru. De ce să ne rezumăm la mediocritate sau la ”lasă că e ok și așa”, când putem avea ceva mult mai bun? Am mai scris asta și altă dată, dar cred că merităm să avem lucruri bune, mulate după firea și înfățișarea noastră, și cum uneori acestea nu pică din cer și se nimeresc din prima … mai trebuie să facem și un pic de efort pentru a le găsi. Eu mi-am dat seama recent că vreau să fac asta.

Știu că sunt oameni săraci care nu își permit nici măcar parfumul despre care vorbesc eu aici, și sunt și oameni ca mine care se complăceau în loc să caute și să aibă curajul să spună NU, asta nu e potrivit pentru mine. Mai cred și că nu orice e scump, e potrivit, și nici orice e ieftin, aidoma. Doar căutând și încercând vom găsi. Și … asta se poate referi și la oameni, nu doar la lucruri. Poate chiar îndeosebi la ei, căci depindem de relațiile sociale foarte mult.

Vorbim despre oamenii potriviți ca prieteni, dar și ca parteneri – din păcate, mai văd în jur oameni care nu se potrivesc unul cu celălalt, nu se respectă, nu se mai iubesc, sau percep iubirea altfel și relația nu ajută pe nici unul, dar numai pentru că sunt ani investiți acolo, le e greu să o ia de la capăt. Și atunci se complac cu oameni nepotriviți. Poate o să revin cândva la asta, căci eu nu susțin cu totul principiul ”o facem să meargă, chiar dacă e de rahat”. Totuși, eu cred că există cineva foarte potrivit (nu poate fi niciodată perfect, asta e clar) pentru fiecare dintre noi. 🙂 Dacă găsirea acestei potriveli înseamnă un drum lung, poate că merită. Nu credeți? 

3 comentarii

 1. Poate în urmă cu mai mulți ani, bâjbâiam în căutarea lucrurilor sau oamenilor potriviți. Însă cred că e și ăsta un proces de învățare… și autocunoaștere poate.
  Mi-e greu să explic, dar un lucru (sau un om) potrivit pentru mine e cel față de care nu am dubii. Mă cunosc destul de bine, deci știu că dacă am dubii acum la început, mâine sau peste o săptămână mă va plictisi, îmi va displăcea, mă va lăsa indiferentă. Nu e vorba deloc de entuziasm (uneori ideile noastre despre ce ne place sau cum ar trebui să fie ceva ne pot duce în eroare, căci doar pentru că ne place nu înseamnă că ni se potrivește), ci de acea senzație de siguranță pe care o simți imediat, că DA, e potrivit pentru tine.

  Cu sutienele am avut și eu multe probleme și frustrări, eu în direcția cealaltă, că am sânii mari și mai ales în adolescență mi-era greu să accept că am nevoie de anumite mărimi pentru a mă simți confortabil și că bustiera nu-i suficientă, cum părea să fie pentru multe fete de vârsta mea 🙂 Offf și cu papucii, cât chin! :)) Și cu pantalonii și cu tunsul părului la cine trebuie… 🙂

  Cred că înveți treptat să îți acorzi timp. Să cauți, să testezi, să ai răbdare. Uite, eu vreau un cuțit cu mâner galben și aștept de vreo lună să aducă iar la magazinul din cartier unde îl văzusem de Crăciun. Pentru că îmi redecorez bucătăria și cuțitul ăla s-ar potrivi. Dacă voi vedea altul mai bun între timp, ok, dar până atunci, nu mă grăbesc, aștept.

  Menționez că sunt de acord cu drumul acesta lung pentru găsirea unei potriveli, însă condiția ar fi să nu ne oprim din încercat și testat. Nu pică nimic din cer, nici papuci, nici oameni frumoși 🙂

  1. Și eu cred că înveți treptat să acorzi timp căutării, testatului, dar în unele situații, timpul nu e în favoarea noastră. Aici mă gândesc spre exemplu la sport, la alesul activităților fizice care ni se potrivesc – e greu să începi la 50 de ani să fii în formă, și mă gândesc pur la sănătate aici. Eu acum la 24 de ani regret că, în afara problemelor de sănătate din copilărie, nu am împins totuși limita – puteam fi altfel acum. Dar poate pentru mine nu e încă târziu cu chestia asta. Mă rog, ce tot zic eu aici, viața întreagă e o căutare, cred. A orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *