Grrrrrroenlanda

Destinaţia zilei de azi zboară până`n Groenlanda. Sper că e un ţinut destul de rece, după cum s`a vrut. 😛 Deeeci, Groenlanda, după cum probabil ştiţi, face parte din regatul Danemarcei. A, şi este cea mai mare insulă de pe Pământ şi ţara cu cea mai mică densitate a populaţiei. Asta e aşa, puţin paradoxal având în vedere că numele ei înseamnă “Ţara oamenilor”( mai degrabă ţara inuiţilor ). Capitala: Nuuk. Fraţilor, aici e chiar frig. Vara temperaturile ating câteva grade, şi iarna … ei bine iarna pot îngheţa ceva pui şi ouăle lor. Totuşi, clima arctică are şi ea farmecul ei pentru turiştii interesaţi de peisaje ţurţuroase şi mai tăcute decât cavoul lui Bacovia. Se zice că primăvara e cel mai drăguţ anotimp pentru a vizita Groenlanda. Partea proastă e că … nu, staţi. Tre` să fac o introducere reliefului ca să înţelegeţi. Groenlanda e acoperită de un strat de ghiiiaţăăă, într`o proporţie măricică, mai ales în centru. Oraşele care “este”, sunt răspândite pe la margini. Acu` revin: partea proastă e că gheaţa se topeşte. Nu foarte repidiii, da` nici foarte încet. Până murim noi, o să vedem Groenlanda în aproape forma actuală. Bun, gata cu pălăvrăgeala, să şi vedem ceva, nu doar să citim:

Nuuk
Ilulissat Kangerlua
– cel mai spectaculos iceberg al Groenlandei

Hotel Arctic ( poți alege să stai într-un iglu modern )

Poze mai multe aici: Hotel Arctic.

Disko Bay

Mai multe aici.

Există și ceva verde și frumos prin Groenlanda, pe lângă fiordul Lichtenau și pe insula Uunartoq, unde poți să faci baie:

Și aici .

Pentru mai multe poze:

1. http://www.theodora.com/wfb/photos/greenland/

2. http://www.panoramio.com/map/#lt=64.185959&ln=-51.731787&z=12&k=2

3. http://lofotenmoose.info/travel/greenland/davis-strait/aerial/kobenhavn-kangerlussuaq/2009/07/

Ăsta e un tip care a făcut nu știu câte drumeții prin Groenlanda, la sfârșitul fiecărei pagini dați click pe cuvântul subliniat, vă va duce mai departe. Are și detalii și o grăăăămaaadă de poze. Enjoy. 🙂

Iată că și ținuturile friguroase pot aduce delicii vizuale ( pentru noi ) și aventuroase pentru cei care au fost acolo. Sper că v`a plăcut. Ne mai vedem, ciao !

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *