Gris cu lapte

Bună dragilor:) Ce mai faceți?
Hai să vă povestesc ceva drăguț astăzi, cum ar fi despre grisul meu cu lapte din grădiniță. Da, poate că e copilăros, dar sunt învățăminte de tras aici … 😛
Ca să vă explic, pe mine m-au învățat de mică să mănânc grisul cu lapte cu cacao și zahăr peste, după caz, și cu scorțișoară. Așa l-am mâncat mereu. 
Și, într-o zi cu soare, la grădi (la una din cele 3 la care am fost) ne-a dat ca desert gris cu lapte. Simplu. Toți copiii începeau să mănânce, iar eu mă uitam în farfurie. M-am întrebat: oare dacă cer cacao și zahăr, o să-mi dea? Așa că m-am dus cu farfuria până la bucătărie și le-am rugat pe doamnele de acolo să-mi presare cacao și zahăr peste gris. Foarte drăguțe și desigur mirate, au făcut-o. Eram în culmea fericirii! Copiii se uitau la mine și nu pricepeau … apoi cineva a gustat de la mine și i-a plăcut și s-a dus să-și ia și el. 
Morala o trageți voi 🙂
Tot la grădiniță am mâncat odată ceva ce mi-a plăcut foarte mult. Iar eu nu prea mâncam pentru că la grădi nu ți se dă papa bun, ci din ăla fără gust și simplist. Ei bine în acea ocazie chiar era ceva gustos și din nou, m-am întrebat: oare dacă mă duc să mai cer o porție, îmi dă? Bineînțeles că mi-au dat. Am fost fericită. Nimeni nu mai îndrăznise să facă asta, adică oai, cum, să mai ceri o porție? Copiii ziceau că nu-s normală și că n-o să-mi dea. Eh … adevărul e că n-aveam ce să pierd dacă încercam. Încă o porție? Nu. Ah, ok. 
Cam așa. Morala e aceeași, sper că v-ați prins 🙂 

0 comentarii

  1. De unde se pot desprinde doua concluzii opuse, ambele exprimate in intelepciunea populara:
    – Una cu o nuanta dezaprobatoare*: „Cine cere nu piere*.”
    * Presupun ca este general cunoscuta SI urmarea (completarea): „…da’ NICI nume bun nu are.”
    – O alta care pare a pleda IN FAVOAREA acestei atitudini: „Incercarea moarte n-are”.
    (Aceasta din urma atitudine pare a mai fi sustinuta si de morala biblica (chiar daca probabil aceasta nu pt asemenea imprejurari… „lumesti” a fost gandita si nu in asemenea scopuri a fost alcatuita): „Bate si ti se va deschide, cauta si vei gasi, cere si ti se va da.”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.