Animalele mor

Și oamenii mor și plantele mor și totul. Sincer, îmi pare rău, daaar nu prea.
Ei, să zici că mănânci plante pentru ca animalele să trăiască … nu mi se pare un argument suficient de rațional. 
N-am nimic cu vegetarienii, să știți. Din partea mea, să facă ce vor:)
Dar … dacă tot luăm ca exemplu natura, păi frate, animalele de ”pradă” nu omoară tot alte animale ca să mănânce? Tot din nevoia de ”supraviețuire” o fac. Ok, irațional, da, însă la bază, și organismul nostru e animalic. Unii din noi aleg să fie ”ierbivori”, ca vaca, și alții ”carnivori”. Nu prea văd unde e problema. 
Dacă n-ar fi existat modelul acesta în natură, aș zice că oamenii sunt fără milă. Și poate și eu sunt fără suflet și nu mi-aș omorî câinele la care țin și mă protejează, pentru că mi-e foame, dar n-am treabă în a mânca o cărniță de pui. Singurul atașament emoțional pe care l-aș putea avea față de o găină e să-i zic ”ce-mi place carnea ta”. 
Asta cu vegetarianismul mi se pare mai mult un moft, un trend, acuma că toți vrem să trăim eco și să dormim în copaci. Și mai ales asta cu ”pescatarian”, care nu consumă carne, doar pește. Ahahaha :)))) 
Mie una îmi place carnea, nu abuzez de ea, nu mănânc în prostie, că oricum sunt mofturoasă și eu, dar simt deseori că am nevoie de ea. Eu mănânc multe brânzeturi, legume, fructe și carne puțin, dar dacă stau o săptămână fără să mănânc carne, mi se face dor de ea, draga de ea …
Nu zic să tăiem toate animalele și să înfulecăm precum porcii, e bine să fii echilibrat, nu-i musai să ai în fiecare zi carne carne carne, dar cam de 2-3 ori pe săptămână eu zic că-i bine. Asta e părerea mea. Cred că e prea multă dramă în jurul ”morții” animalelor. 
Povestea cu ”cum” mor și că se fac la bandă și alte cele e altă poveste. 🙂 Asta am avut de zis, sper să nu se supere nimeni. Și dacă se supără, dă-l în găină!

3 comentarii

 1. Daca nu le mancam noi pe ele, ne mananca ele pe noi :)) Alimentatia trebuie sa fie cat mai variata si sa contina si carne. Nu trebuie sa uitam ca avem nevoie de un minim necesar de proteine atat vegetala, cat mai ales animala. La fel de bine putem discuta de alimentatia primavara-vara- toamna(mai multe legume, fructe) si alimentatia din iarna(unde ar trebui sa fie bazata pe carne, grasimi).

 2. Pentru un presedinte intr-o organizatie care ar trebui sa aiba niste valori puternice…tu ai incalcat cateva doar cu articolul asta. Nu pot sa cred ca o persoana asa de limitata a ajuns in conducere tocmai acolo sus. Si problema nu este despre ce crezi tu de carne (pentru ca fiecare are dreptul la opinie si sa faca ce vrea cu viata lui), ci este despre faptul ca te bati cu pumnul in piept ca tu stii mai bine si ceilalti care nu fac ca tine sunt niste „dezechilibrati”.
  Acum legat de articol. Stiai ca sunt oameni care s-au curatat de cancer renuntand la carne? Fara chimio fara medicamente. Stiai ca omul la baza este vegetarian, nu are nevoie de carne si nu ii face bine carnea? Cauta mai mult pe net despre asta si o sa te uimesti. Stiai ca poti sa te dezvolti foarte bine si cu proteinele din legume? Nu ai nevoie de proteine animale ca sa eviti carentele, sau sa nu ajungi subnutrit de te ia vantul. Astea sunt doar cateva, nu ca sa te conving sa renunti, dar ca sa vezi ca nu iti sta bine in postura de nutritionist cand tu habar n-ai despre ce vorbesti.
  Cand sustii ceva, adu si argumente, ca altfel pari penibil si in general oamenii n-o sa-ti zica ba esti penibila, ci o sa taca si o sa te evite. Acum depinde de tine daca te ataci si imi zici despre cat de gustos e soricul de porc, sau iei ce ti-am zis ca si critica constructiva. Sa vedem te tine sa dai accept la comentariu?

  1. Bună, ”Wiz” :)) Și de ce nu m-ar ”ține” să dau accept la comentariu? Indiferent că de fapt mă jignești prin comentariul tău 🙂 Pe deasupra, nu doar că o să dau accept, dar chiar îți și răspund, ce zici de asta?
   Hai să vedem, așadar.
   În primul rând, articolul e scris într-un stil ”pamfletar”, dacă nu ai observat, m-am amuzat scriindu-l. În nici un caz nu mă ”bat cu pumnul în piept” și spun că oamenii care nu fac ca mine sunt dezechilibrați. Doamne, chiar nu am nimic cu vegetarienii, am și scris-o!! Echilibrul e mai mult legat de ”cum trebuie să fie lucrurile în natură”, așa cum îl văd eu … Fiecare are viața lui și modul lui de a trăi. Am încercat doar să ironizez ”moda” care azi te ține, mâine nu și pe deasupra cei care spun că ei consumă carne, dar pește da. Atât.
   Nu m-am dat nutriționist, nu am dat sfaturi, nu am dat verdicte, nu am catalogat, mi-am exprimat părerea generală, și nu e un articol științific, chiar nu înțeleg de ce îmi scrii cu atâta răutate? Apreciez mult critica constructivă, dacă poate ai avea habar de cum sunt, dar nu consider că ce mi-ai scris tu este așa ceva. Dimpotrivă, am impresia că e mai mult acel ”atac” despre care vorbești tu.
   Nu mă cunoști, dar îți permiți să faci diverse afirmații despre persoana mea, și despre organizația pe care o conduc, în care sunt prietenă cu mulți vegetarieni, apropo.
   Sper ca acest comentariu să te lămurească mai mult, în cazul în care ai înțeles greșit articolul. Ceea ce e ok, nu impresionez sau amuz pe toată lumea, știu asta.
   P.S. Nu îmi place șoricul de porc, nu prea mănânc porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *