Despre nimic

Astăzi m-am ambiționat să scriu despre nimic ! De fapt, ce să scriu, domne, să fabulez ! Uite-așa, pentru că am chef de nimic !

Nimicul, deși pare … nimic, la prima vedere, sincer, în capul meu, e foarte greu de imaginat. Cum să-ți imaginezi ceva ce nu prea există ? ( ca și prea-ul ăsta de-aici, e de nimic ) Uneori când stau singură, în liniște, și chibzuiesc, încerc să mă gândesc la nimic. Complicat, complicat …

Alteori, trec 5 minute și abia atunci îmi dau seama că nimic a fost în mintea mea, că a fost goală, că timp de 5 minute nu mi-a adiat nimic printre văile creierului. Nu e puțin bizar ? Să conștientizezi, oarecum, nimicul ?

Evident că nu ( prea ) putem asocia nimicul cu … nimic. O culoare ? Unii s-ar gândi la negru, dar negru este deja ceva, deci nu. Incolor ? Poate, dar dacă ar avea caracteristica de ”incolor”, înseamnă că există, nu-i așa ? De fapt, cu orice am pune în corespondență nimicul, l-am materializa, așa că … iar nu-i bine.

Și totuși, vorbim despre nimic și îl folosim des aproape zi de zi. E greu de închipuit că e … și nu e, nu-i așa ? Pare simplu, pare … nimic, dar mie-mi lasă impresia a ceva complex. Dacă și din nimic am făcut ceva complex … dați-vă seama cum sunt eu în viață. :)))

Așadar, iată, mi-am îndeplinit ambiția ! Am scris despre nimic ! Doar nu vă așteptați la nimic altceva, nu ? 😛

 

24 de comentarii

    1. Face face, agree.. se lasa cu ras atunci:))

     Lasand oleaca gluma si rasul la o parte.. faza de acolo arata ce se mai intampla si-n realitate.. cand cineva iti vine cu niste argumente super bune, unele care uneori te lasa si uimit. Cam asa si acolo, doar ca aia faceau misto si prin faza:”pune/publica pe blog ca-i teorie/argumentare bestiala” 😆

     Acolo e o parodie, dar faza aia o mai intalnesti si prin realitate cand vorbesti cu Xulescu.

     Sincer, eu m-am simtit uneori ca-n clipul ala.. cand ma luptam cu cineva in argumente si incercam fiecare sa venim cu ceva mai bun/mai plauzibil :mrgreen:

 1. Tu esti pe cale sa atingi iluminarea! Oricum, astea-s stari Zen. 😀 . Doar ca atunci cand definesti nimicul….nu mai e nimic. Daca poti defini Zen -ul, nu mai este Zen ! Ma bucur enorm ca nu-s nebuna de una singura si, mai ales, ma bucur ca revad ideea ta initiala de „totul e nimic”!

 2. Sincer, eu ma cam asteptam, trebuia sa primesti un link de la mine si de la Dragos. In schimb, observ cu tristete ca nu a venit…nimic! Iata o prima materializare a nimicului pe blogul tau. 😛

 3. Apropo de nothing to say, era o faza de-a lui George Carlin, cica „: Walk up to somebody on the street and tell them „Pardon me, I have nothing to say.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *