Debit vs credit

V-am zis eu că e folositoare categoria ”Bookmark”, iar mă aflu în situația de a fi foarte ocupată cu alte activități din viața reală :P. Mi s-a părut foarte util articolul următor, de aceea vi-l recomand să-l citiți, poate este ceva ce nu știați. 🙂

Deci, card de debit vs card de credit.

0 comentarii

 1. Eu știam. 😆
  De asta mi-am și făcut card de debit și încă din ăla tradițional. Cardul de credit e tentant… prea tentant… și prea riscant în caz de furt și infracțiuni bancare.

  Astfel de informații sunt bine venite, pentru că în general oamenii sunt dezinformați și banca le cam bagă pe gât ce vrea.

 2. Da, folosesc de mult timp si e foarte ok. Doar ca uneori, trebuie sa fii atent si cu astea. Le mai trec de 2 ori prin masinaria aia pentru ca au impresia ca prima data nu a receptat si asta inseamna ca ti se scade suma de 2 ori din banca.. Totul e sa fii si tu putin atent, ca de obicei. Mai exista si un sistem Dias in care pot intra si cardurile de debit, astfel incat poti plati si in tari straine…doar cu un card si fara adaugiri ridicole ca la la credit cards. Buna informatia din articol.

 3. Nu mi-as face card de credit…Mai am momente cand zic ca am nevoie sa ma imprumut, sa-mi platesc niste cheltuieli, dar pana la urma reusesc sa ma descurc altfel. Daca aveam, acum sigur eram indatorata pana peste cap.

  1. Așa-i ? E un ”catch” și cu cardurile astea de credit … numai dacă ai probabilitatea de 99% că ești în stare să returnezi banii după X timp e indicat să îți faci …

 4. Eu ma limitez la strictul necesar, nu-mi permit sa ma imprumut de la banca, pentru ca sunt constienta ca nu am cum sa returnez banii. Nu am planuri mari, nu vreau sa-mi cumpar casa, masina, aparatura electronica scumpa, asa ca nu am de ce sa-mi fac momentan card de credit.

  1. Ete na, tu vrei altele, nu neapărat casă, mașină etc. etc … știm noi ! Că te limitezi e bine, dar încearcă, pe cât posibil, să faci și economii ca să ajungi la ce-ți dorești, sau să-ți permiți măcar din când în când X sau Y. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *