De 8 martie, femeilor

La mulți ani, dragi cititoare și ne-cititoare, vă doresc zile frumoase și, desigur, rebele! Îndemnul de ”rebeliune” pe care îl mai arborez uneori, nu se referă, desigur, la o rebeliune fizică neapărat (deși, de-a lungul timpului, femeile au avut nevoie să apeleze la asta ca să li se ”permită” ceva ce ar fi trebuit să aibă de la începutul vremurilor), ci la o rebeliune mai degrabă spirituală, a atitudinii, a comportamentului.

Când am putut, sau când eram la locul potrivit să fac asta, am încercat să încurajez femeile, și totodată, pe mine, să fim autentice, să nu ne lăsăm, să ne găsim forța interioară care să ne propulseze în viață. Mie mi-a luat ceva timp să apreciez faptul că sunt femeie, dar hey, așa a fost drumul meu. Acum, mă bucur în deplin de feminitatea mea! Mi-ar plăcea ca toate dintre noi să fim mai în strânsă legătură cu propria noastră feminitate și să o înțelegem, să o explorăm, și mai ales, să o folosim.

Și mi-ar mai plăcea…

Să fim mai unite între noi. Să dojenim pe altcineva când vedem că o altă femeie, în prezența noastră, e luată la mișto la un nivel misogin. (indiferent că e un bărbat sau o femeie care face o remarcă sexistă)

Să fim mai unite între noi. Să lăsăm la o parte invidia și răutatea – putem fi foarte rele între noi, și e păcat, și chiar urât. Hai să ne ridicăm una pe alta, nu să ne călcăm pe cap.

Să facem ce vrem cu corpurile noastre. Să facem copii dacă vrem, sau să nu-i facem, dacă nu vrem. Să ne desenăm un tatuaj sau mai multe dacă vrem, sau nu. Dar să nu lăsăm pe alții să dicteze imaginea lor asupra corpurilor noastre, fie ele femei sau bărbați – doar să ne gândim bine de tot înainte să facem orice, atât.

Să nu ne conformăm unor etichete ale personalității. Toți oamenii au emoții, un bărbat care plânge nu e ”pussy”, și o femeie autoritară nu e ”bărbătoasă”. Fiecare avem un echilibru de forțe mai puternice sau mai vulnerabile în noi, care se arată după caz. După cum vă ziceam și despre cartea ”The Power” pe care am citit-o recent, puterea nu ține cont de sex, și nici reversul ei. Ea doar există. Noi suntem corpuri ce întruchipăm aceste forțe și energii, în diverse proporții.

Să nu urâm bărbații. Or fi ei cum o fi, dar în ”lupta” asta pentru egalitate, e de urât nedreptatea, abuzul, indiferent cine îl face. Egalitatea drepturilor nu se câștigă prin ură sau dispreț.

Să nu căutăm motive exterioare să avem grijă de noi. Cum adică pentru cine ne-am îmbrăcat frumos? Pentru noi! Pentru că vrem, pentru că putem. Trebuie să existe un motiv?

Să avem grijă de noi, să fim sănătoase, să facem sport, să fim active. Ne ajută să fim mai înviorate și pline de energie, gata să înfruntăm multe! 🙂

Să nu ne mulțumim cu mai puțin decât merităm. Atenție! Asta nu înseamnă să devenim persoane nemulțumite mereu, și acre, ci pur și simplu să nu stăm în relații nesănătoase, de exemplu.

Ah, fetelor. Să nu stăm în relații nesănătoase.

Să nu ne fie rușine să experimentăm, să plecăm, să călătorim, să punem piciorul în prag când nu se mai poate, sau când vrem ceva.

Să ne luăm momente să ne bucurăm – de cei dragi, de un pahar de vin, de un sex bun, de copii, de flori, de soare, de ploaie, de pantofi cu toc sau cămăși largi, de un ruj roșu, sau păr scurt, de cărți, de o seară cu fetele, în care să vorbim mai mult despre noi, nu să bârfim pe altele/alții, de un tratament facial, o baie cu spumă sau de orice activitate frumoasă. Și, când alte femei de lângă noi nu se pot bucura de asemenea lucruri, să le amintim, și să încercăm să le ajutăm dacă se poate. 🙂

La mulți ani, dragelor! Fiți cum vreți voi să fiți, fără a cere permisiunea, fără a cere scuze. Vă pup! Și, pentru că îmi plac zambilele, iată una pentru voi astăzi, direct de pe biroul meu!

sdr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *