Astăzi se servește muzică !

Astăzi … muzică ! Am fost la Filarmonică, la un minunat recital de violă şi pian, conţinând compoziţii din Schumann, Şostakovici şi Schubert. A fost superb, violonistul parcă abia atingea corzile violei cu degetele lui … şi tipa de la pian lovea fin și puternic clapele ce răsunau supranatural, parcă, în foaierul Filarmonicii. Mi`a plăcut foarte mult, ce pot să vă zic ? Îmi e ciudă că nu pot să cant la nici un instrument … 🙁 Nu m`a obligat nimeni când eram mică, aşa că mi`ar fi plăcut să mă nasc acum o sută de mii de ani, când părinţii îşi dădeau copiii musai să studieze muzică, dans, pictură sau mai ştiu eu ce. Sunt sigură că aş fi ajuns vreo Picassoa sau Vivaldia etc.  Observaţi, vă rog, cât de încrezătoare sunt în propriile mele forţe. Nemulţumitului cică i se ia darul, deci mă mulţumesc deocamdată cu această viaţă care … cum poate fi altfel decât ca a persoanei care o trăieşte ? Aproape perfectă! Vă recomand din inimioara mea mare ( e intenţionat, e intenţionat, nu mă corectaţi! ) să vă duceţi la Filarmonică dacă există, în oraşul vostru ( în cazul în care nu o faceţi deja ). Mai dăm şi noi un “escape” din comercialismul zilelor de astăzi …


Vorbesc de muzică şi în continuare, pentru că vreau să anunţ două chestiuni:
Goo Goo Dolls are un nou album numit “Something for the rest of us”, care va fi lansat pe la sfârşitul lui martie, dacă nu cumva s`a întâmplat asta deja, şi eu nu am aflat. Abia aştept !


Şi Deep Purple va scoate pe piaţî un nou album, numele încă nu se ştie … dar eu mor de nerăbdare să văd cu ce sound mai vin ei acuma … 😀


L`am descoperit pe Andreas Vollenweider, un elveţian ce cântă mai multe stiluri de muzică, dar special e că o face cu o harpă. Nu, nu, staţi :))), nu e ceea ce pare! Foloseşte o harpă electrică modificată, cu un design creat chiar de el, pare`se. Mai introduce el şi alte instrumente muzicale, dar harpa e “tata lor” şi una din preferatele mele. Mi`a plăcut foarte mult, de aceea scriu despre el aici şi acum, să fie şi pentru voi. Melodiile lui nu au părţi vocale, decât cu puţine excepţii.

Nu ştiu dacă e doar impresia mea, dar când îl ascult, parcă sufăr o translocaţie, ca şi cromozomii în corpul omenesc, undeva în Irlanda, într`un câmp verde, sub un soare cool. Şi uiteeeee, că dacă tot zic de harpă şi de irlandezi, mi`am amintit de o secvenţă foarte frumoasă din filmul “Jack şi vrejul de fasole”, atunci când Harmonia interpretează o melodie şi natura se trezeşte din somnu` cel de moarte, listen here.


Şiiiiii nu închei înainte de a lăsa un P.S.: dacă vă întrebaţi cine cântă noua melodie din reclama Orange … poftiţi, domnii mei. Şi doamnele, desigur, să nu le uităm pe cele care ne condimentează viaţa. Și mi scuziii dacă v`am stresat cu prea multe videoclipuri azi. ;;)

P.S. E ultimu`, promit. 😀 Un micuțel secret: părți din mine se regăsesc în aceste melodii atât de diferite ( nu doar în ele, evident, e doar un exemplu a explicației următoare ) … de aceea sunt ”miscellaneous”…  ( la dracu` cu misteru` )

0 comentarii

  1. Vezi tu, in viata toti suntem unici. Unii canta, la anumite instrumente sau voce, altii, fac minuni din vechile cladiri care existau, altii isi expun in rime viata lor pe o simpla coala alba, altii dintr-o coala de hartie pot face avioane. Stii, tu poti face ceva ce nu multi fac si doar stii asta. Multa bafta in continuare cu blogul. Tocmai ce ai castigat in coltul meu vesel un loc de cinste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *