Urăsc ploaia

Concluzia zilei de azi: urăsc ploaia şi frigul ( ura aia e o metaforă, să ştiţi. Nu sunt capabilă de ură chiar în aşa hal … sunt paşnică:D ). Aşa deci, e o concluzie pe care o trag de fiecare dată când începe anotimpul ploios ( şi mai ales urât ! ), pe care însă nu mi`o exprim foarte des. Acum însă e cert: am o duşmănie cu ploaia şi cu fenomenele meteorologice pe care le aduce. Azi a fost o vreme din aia în care te lupţi cu vântul care se încăpăţânează să îţi fure umbrela şi tu, biet pui bălăcit fără voie, te zbaţi între picăturile grele şi biciuitoare de ploaie şi încerci să ţii situaţia sub control. Aşa ploaie groaznică şi apocaliptică chiar – … şi nu, nu a fost furtună, a fost doar ploaie! – n`am mai văzut de mult timp, mai ales la început de octombrie.

În general, nu îmi place ploaia. Niciodată nu mi`a plăcut vremea umedă, de fapt, şi culmea că sunt născută într`o lună de toamnă. Bine, 11.11 oricum rămâne cea mai bună zi din an, da` asta nu are legătură. Ploile de vară, calde şi romantice … da, alea da ploi! Şi vântul ăla drăguţ care îşi împleteşte mâinile fantomatice prin părul tău, nu şi le înfige cu cruzime! Eh, efectul e de rebelizare a părului, ceea ce arată ( urăsc tautologia, da` e stilistic folosită aici ) foarte rebel.

Este un fapt, în orice caz: nu îmi place ploaia asta ! Unde mai pui că e frig ca ceapa şi te doare corpul de rece ce e afară. O vreme ca asta nu doar că te face să nu ai chef de nimic, da` nu îti vine nici măcar să ieşi din casă. Cred că aş interzice şcoala în zile din astea oribile, în care nu te poţi concentra când te`ntâlneşti cu ploaia pe piele. Mai bine stai în casă, te alinţi cu ceva superfierbinte ( nu spun ce, fiecare după cum pofteşte ), vezi un film, citeşti o carte, mai recuperezi din lecţiile pe care le`ai pierdut la şcoală din cauza chiulului… şi tot aşa. Unii se simt, probabil, inspiraţi de o stare de`asta de adâââncă melancolie şi mai ştiu eu ce … meditaţie, da` mie nu`mi insuflă decât o lene şi mai mare decât cea caracteristică mie, şi uite, poftă de a scrie un articol pe blog despre asta.

0 comentarii

  1. Ploaia de toamna si pe mine ma introduce in atmosfera asta de gothic pe care o urasc. Totusi, cand stau la caldurica, in casa si o vad doar afara…ma simt bine. Senzatia de a ma afla la adapost parca imi da satisfactzia unei victorii personale obtzinute fara niciun efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *