Toți un zâmbet !

Astăzi a fost o zi frumoasă, în ciuda preconizărilor proaste anunţate ieri. Am cumpărat un buchet frumos de liliac de la o bătrână ce vindea în colţul străzii şi vreau să vă spun că mi`a parfumat toată casa ! M`am simţit extraordinar de bine mergând cu buchetul acela în mână şi zâmbeam încontinuu. Da, am observat că toată lumea vorbeşte despre zâmbete astăzi. Toţi ne îndeamnă să ne zâmbim şi să zâmbim altor oameni. Eu aş modifica puţin asta. Mă gândesc că nu trebuie să zâmbim doar aşa, de dragul de a face asta, fără să o simţim. Poate există oameni trişti cărora nu le vine să surâdă doar pentru că “nu se ştie cine s`ar putea îndrăgosti de zâmbetul lor”.


Propun altceva: să ne îndreptăm atenţia spre lucrurile mărunte ! Chiar dacă sunt mărunte, nu înseamnă că nu trebuie luate în considerare! Dimpotrivă, de cele mai multe ori, aceste lucruri mici, dar frumoase şi dragi, valorează de o sută de mii de ori mai mult decât orice altceva. Pot fi orice: de la un simplu şi înmiresmat buchet de liliac, la o melodie, iarba verde şi proaspătă de afară, seninul zilei, frumuseţea ploii şi vântului, la îngeraşii care trec pe stradă şi ne luminează acel moment, o pereche de pantofi minunaţi, o buburză zburând etc. etc. Serios, pentru fiecare în parte poate fi alt lucru. Important e să nu le ignorăm. Fiind prea preocupaţi de treburi mai grase şi mai urâte, din obişnuinţă, oamenii dau cu piciorul lucrurilor mici care fac diferenţa şi care, în fond, ne fac să zâmbim ! Ar trebui să le purtăm mereu în gând, şi cărămiduţă cu cărămiduţă, să proiectăm un tonus pozitiv pentru o viaţă întreagă, ce să ne ajute când vom întâlni obstacole. Că deh, mai devreme sau mai târziu, la tăţi ni greu, nu ?


Dacă noi nu ne ajutăm pe noi, cine ar putea, oare ? Din interior spre exterior, aşa merg lucrurile la oameni. Cu soldaţii care cuceresc întâi graniţele, cetăţile unei ţări etc. e o altă poveste. De aceea, să ne odihnim puţin şi să privim mai atent ceea ce ne înconjoară. Doar extrăgându`şi fericiri mici din toate, omul poate supravieţui monotoniei, aplatizării sufletului şi limitării gândirii ! Oamenii ar zâmbi aproape constant dacă s`ar întâmpla aşa ! Ar fi mai puţin stresaţi, mai puţin nervoşi, mai puţin nesuferiţi. Şi atenţie : să iubeşti soarele în fiecare zi nu e o rutină !


Şi am şi o melodie “cado” pentru voi, drăguţilor, pe care o ascult entuziasmată în fiecare zi ! E de pe noul album al lui Michael Bolton. 😛

0 comentarii

 1. corecţie: vă adimir pentru optimismul vostru atât pe tine cât şi pe Elfa.
  Cu optimismul cred că trebuie să te naşti, să-l ai în sânge…cam la fel şi în cazul credinţei..dacă n-o ai, degeaba tot încerci..

 2. corecţie: vă admir pentru optimismul vostru atât pe tine cât şi pe Elfa.
  Cu optimismul cred că trebuie să te naşti, să-l ai în sânge…cam la fel şi în cazul credinţei..dacă n-o ai, degeaba tot încerci..

  1. Hm.. nu stiu daca te nasti sau nu optimist. Mai degraba cred ca e o calitate pe care ti-o formezi in timp. In prezent sunt o persoana foarte optimista, dar imi amintesc bine de tot ca nu am fost mereu asa.

 3. Ador liliacul, cu siguranta are un miros deosebit. Ma bucur pentru starea ta de bine pe care o porti ca o regina si de care m-am molipsit si eu. Asa trebuie sa facem toti, sa ignoram necazurile si sa zambim vietii, pentru ca ea ne hraneste alternativ cu doua ingrediente: zile bune si zile proaste. Superb articolul , foarte educativ, pentru ca avem mare nevoie sa fim optimisti.

 4. stiam eu de ce o sa imi devii draga 🙂

  Smile girl! Pentru tine prima oara, altfel n-ai sa stii niciodata ce bucurie simt ceilalti cand te vad zambind.

  Ieri am mers pe jos cateva statii, mirosea prea frumos a liliac ca sa merg cu Ratb

 5. Nu stiu,sincer,unde mi`e capul..dar trebuie sa`mi cer scuze. N`am verificat contul de Msn si n`am vazut mail`ul pe care mi l`ai trimis. Eu ma asteptam sa`l primesc pe Messenger,poate de asta nu m`am gandit sa ma uit..
  Inca o data: Scuze!! Pfiu..e greu sa fii „eu”.
  Il public imediat.

  p.s. Foarte dragut textul. :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *