„Păruri” – mic tratat despre femei și exteriorul capului lor

Nu ştiu, domne’, ce se întâmplă cu femeile din ziua de azi! Adică, pardon … cu părul lor! Mai mult de jumătate din femeile pe care le văd zilnic când merg prin oraş au un păr oribil, şi nu o zic aici de “feşiăn”, dar serios, estetica şi respectul faţă de propriul corp contează! Şi se şi vede! Majoritatea femeilor cu păr nasol ( păr nasol = păr uns, nespălat, păr care nu e coafat cum trebuie, păr nevopsit de o sută de mii de ani – se văd rădăcinile, de obicei, negre -, păr nearanjat etc ) sunt căsătorite şi au copii. Altele pur şi simplu sunt neglijente. Nu e suficient să ai un chip frumos, după părerea mea şi părul trebuie menţinut la fel! Oricine poate avea, cu puţină grijă, o podoabă capilară impecabilă. Când oamenii dau ochii unii cu alţii, unul din primele lucruri ce remarcă este părul. Asta se aplică îndeosebi femeilor, la ele e mai perceptibil aspectul ăsta. Prin urmare, am nişte obiecţii şi “îndreptare” de făcut :

  1. Pentru femeile care sunt deja într-o familie şi nu doar că uită de părul lor, dar uită şi de ele… voi v-aţi privit puţin în oglindă azi ? Helllooo, o femeie niciodată nu trebuie să uite ce este ea de fapt: adică o femeie! De 3 ori femeie :)) ! Indiferent în ce stadiu este şi oriunde se află, EA trebuie să arate … hmm… hai să nu zic “bine”, pentru că de unde e, nu poţi cere, dar măcar acceptabil / prezentabil. Este abolut necesar … dacă nu, să nu se mire că le lasă bărbaţii. Desigur, aţi putea să spuneţi : cineva care te iubeşte, te acceptă aşa cum eşti – discutabil. Hey, asta nu trebuie să o faci ca lumea să zică: wow, ce mişto eşti!, ci pentru tine … în plus, igiena e importantă. Aşa cum te dai cu parfum, spunând drept … ca să nu puţi, aşa cum îţi speli corpul să fie curat, aşa şi părul e de luat în seamă!! Deci, sfatul meu de-aici: nu uitaţi să vă îngrijiţi pe voi, femeilor, dar atenţie la păr! ( Ar mai fi şi unghiile, şi ceara din urechi, dar să zicem că ele nu se remarcă aşa uşor … ) A, şi asta e valabil şi în cazul bărbaţilor-soţi : după căsătorie NU trebuie să înceapă “infernul” fizic!  …
  2. Pentru fete, femei în devenire, femei necăsătorite şi femei ce se pregătesc pentru asta: alo, ce e cu claia aia în cap? Vă rog să nu mă înţelegeţi greşit, dar nu pot pricepe cum de unele apar în public cu un păr, scuzaţi, mizerabil. Bine că se îmbracă frumos,  îşi curăţă faţa, … şi părul ioc! Cele cu părul creţ şi-l piaptănă – mare greşeală, drăguţelor, pentru că distrugeţi curbele buclelor târând peria prin păr -, cele cu păr întins şi-l lasă la voia întâmplării, fără să încerce să-l aranjeze cumva, să nu stea ca pe un simplu craniu … şi multe alte exemple. Mereu mă distrez când mă străduiesc să ghicesc când s-au spălat anumite tipe ultima dată pe cap – se vede după cât de uns e părul – ( sună scârbos, dar chiar aşa e … adevărul poate fi uneori … slinos:D ) Aşa că, sfatul meu: aveţi mai multă grijă de părul vostru – la vârfurile despicate, la părul tuns necorespunzător ( oala, triunghi etc ), la sebumul ce se vede pe-acolo după ceva zile, la mătreaţă ( FOARTE IMPORTANT ), la mirosul părului şi tot aşa. Sunt sigură că nu vă iubiţi părul când arată ca în cazurile de mai sus, sau chiar mai rău, deci acordaţi-i mai multă atenţie şi veţi ajunge să-l iubiţi!!! O fată / femeie frumoasă se simte din cap – adică păr – până-n picioare, e ? 🙂

Să nu vă simţiţi jignite, doamnelor şi domnişoarelor, rogu-vă, ( sau domnilor şi domnişorilor, dacă v-aţi prins şi voi urechile pe`aici ) dar e un sfat prietenos şi sincer pe care vi-l dau, şi desigur, cum se poate altfel ? Femeiesc.

0 comentarii

  1. In fond, tema e trista pentru ca nu e neaparat vorba de faptul ca acele femei sunt neingrijite, ci mai ales de faptul ca acelor femei nu le mai pasa cum arata, nu mai au motivatie pentru a arata bine. Unii oameni, si mai ales femeile (pentru ca ele sunt…femei) se „lasa”, au atatea probleme incat infatzisarea nu ca trece pe planul doi…ea nici nu mai conteaza. Respectul de sine (pentru ca la asta te referi) merge, de cele mai multe ori, mana in mana cu starea psihologica, sociala, economica, educationala. Un om amarat in suflet, va fi amarat si la infatisare. Stiu…..nu e mare lucru sa te speli, peste tot exista apa si sapun…etc. Dar asta presupune o „antrenare” in masa, un obicei social ca sa zic asa.

  2. Pai tocmai delasarea asta ma deranjeaza mai mult pe mine ! Nu exista nici o scuza, nici sociala, psihologica, economica etc sa il impiedice pe un om sa fie TARE, dupa cum mi`ai spus si tu mie, intr`un comentariu anterior . Chiar daca un om e amarat in suflet, nu inseamna ca trebuie sa o si arate .. stii, ca si fariseii aia care isi pun cenusa in cap, sa vada lumea cat sufera ei … bine, nu e acelasi lucru, dar zic . Inteleg ca o stare crunta de melancolie, tristete profunda s.a. pot sa dureze … cateva zile, insa cand starea asta se prelungeste … nu e tocmai bine .

  3. Si eu am boala parului nespalat. Nu suport sa am/vad par nespalat. Numai gandul ma face sa ma ridic si sa urlu ca nu vreau. Mama ma tampeste cu replici gen ” racesti daca mai faci atata baie la cap” ,” nu pleca cu parul ud” ..etc. Ma rog,asta nu inseamna ca o si bag in seama.. 8-). Am o colega care,cred eu,isi spala parul o data pe saptamana. Sincer..dupa 3 zile parul ei e de neatins. Si nu zic de pustoaice de astea ca mine,ca si tine am vazut femei trecute de 30 de ani care uita ca si parul e important.
    La mine e problema parului ciufulit.. niciodata nu sta bine la scoala pentru ca cel putin 3 colege ma ciufule in fiecare zi [au o atractie nebanuita catre parul meu:)))].
    oricum,luand problema din perspectiva ta..ai dreptate,chiar ar trebui ca femeile sa se ingrijeasca mai mult..si nu includem doar parul aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *