Miscellaneous manager

( Vedeți de ce îmi place să mă tot folosesc de miscellaneous, propriul trademark ? Pot crea dublu înțelesuri, care-mi plac de mor ! ) Și acum că tot am vorbit despre management … SuperBlog 2010 îmi propune să fiu managerul site-ului www.cadouri-originale.ro timp de o săptămână. Wow, asta da … mai ales că-s studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, nu ? Să vedem dacă am sau nu viziune. 🙂 Că misiune și valori da. Sper ca sinceritatea mea să fie mai blândă, deși de obicei când sunt sinceră, tai în stânga și-n dreapta. Vedem. Din PUNCTUL MEU DE VEDERE:

Prima impresie: neatractiv. Adică ok, bun, fundal alb și câteva lucruri drăguțele aduse-n față, mai ales acum că le fac reclamă Cadourilor de Crăciun. Personal, mi-ar plăcea să fie puțin mai vesel, ”friendly”, chiar colorat și reclamele să ocupe un spațiu puțin mai mic, mi se pare că sufocă zona principală de afișare.

Ca întotdeauna, am o problemă cu fontul și estetica. Pe un fond alb … gri-ul nu e tocmai indicat de folosit, cu atât mai mult în acel meniu de sus relativ puțin vizibil. Tot legat de meniu … de ce naiba apare de două ori ? 🙂 O dată sus, pe orizontală, și o dată în stânga, pe verticală, reliefând exact aceleași lucruri. Un exemplu de meniu. În locul butoanelor din stânga, ar putea fi mutate emblemele acelea ”cutie de cadouri gratuită” sau ”livrare gratuită în 24 h” etc. tot pentru a ieși în evidență.

Voiam să adaug că numele poate nu e tocmai cel mai indicat pentru a satisface curiozitatea clienților, pentru că dacă zici cadouri originale te gândești la … mouse în formă de flamingo sau tricouri ”electrice” sau mai știu eu ce, adică original – trăsnit. Totuși, am dat o raită printre produse înainte să mă pronunț și în afară de un stick în formă de inimă pentru doamne, și un coș marinăresc regal, nu am găsit ceva cu adevărat ieșit din comun. Cu toată părerea de rău, nu e cel mai potrivit nume pentru un site …. Cadouri-originale … și apoi clientul dă peste Borealy, cadouri & bijuterii ! Înțelegeți ce doresc să subliniez ?

Abonare pentru newsletter prea jos, ar trebui mutată, să fie mai în centrul atenției, la fel și Social Media.

Nu pricep de ce ”Contactează-ne” este îngroșat. 🙂

M-aș asigura că FIECARE imagine a produsului respectiv are posibilitatea de mărire, pentru că e aiurea să scris ”dublu click pentru mărire” și … să nu fie funcțională comanda. Ca în cazul acestei brățări.

Poate că ar trebui și aranjate produsele după tipul lor, adică mănușile la mănuși, ceasurile la ceasuri … ca un fel de submeniu, să nu apară haotic.

Îmi place pagina de feedback din dreapta, sper doar că nu e de fațadă. 🙂

Cam atât pentru interfață și interactivitate, ca un manager ar trebui să știu și ce cred angajații mei, câți am, ce idei au și ei pentru o îmbunătățire, dar exercițiul de imaginație se oprește aici pentru că nu mi s-a cerut să spun și despre partea de ”insight”. Mai am de completat doar argumentele pentru a-mi convinge clienții să-mi cumpere produsele.

Poate că nu-s specialistă în marketing, vânzări, strategii de persuasiune etc., dar încerc să mă pun în locul clientului … și ce îl interesează, în primul rând, pe acesta ? Prețul ! ( generalizez pentru clienții universali, nu pentru aceia care se uită la calitate, apoi la preț ) Bijuteriile sunt foarte frumoase și celelalte cadouri par în regulă, dar prețul este cam piperat pentru un utilizator de rând. Așa că trebuie stabilit acel target pe care eu în seara aceasta n-am reușit să-l ating, deci am și depășit termenul acordat probei, competiția a câștigat și eu … rămân de căruță, cu speranța că o să învăț din greșeala de a nu lăsa pe mai târziu ce pot face acum. DECI, ținta ! Vrem ca și un om normal, să zicem, să cumpere produsele pe care le vindem noi ori ba ? Pentru că altfel, e ușor, te îndrepți strict spre un public cu bani și ai rezolvat treaba. Nu știu cum sunt aceste produse direct în magazin, ar trebui să studiez puțin și piața, concurența. Aș verifica încă o dată raportul calitate-preț, să mă asigur că nu plătește clientul mulți bani pentru kitsch-uri. Nu e etic, apropo de etica în afaceri, că am avut azi seminar. Am văzut că există pagină de reduceri, dar mh, lenjerie de lux ? Poate că ar trebuie să existe anumite promoții mai avantajoase pentru client, să-și permită să facă un cadou frumos … sau știu, știu, sunt genială, mi-a venit o idee !!!! Să aibă posibilitatea prin acel minunat ”Contactează-ne” să își facă propriul design de combinații a cadourilor, adică, să fiu mai explicită, pentru pachetele promoționale să poată alege clientul ce dorește a achiziționa în acele 2-3 produse la ofertă, să contribuie și el la asta. Sper că s-a înțeles ideea.

Merg pe ideea universalității clienților, deci ca metodă de atragere, să zicem … principalul argument e acela al calității și eleganței cadourilor. Sunt multe bijuterii frumoase și inedite prin felul în care arată, deci dacă un client dorește să facă un cadou de efect, mai deosebit, eventual pentru iubit / iubită ceva de genul acesta merită banii. E convenabil chiar și pentru cineva care nu are idee de ce cadou să cumpere, dar dorește să fie special.

Cam atât, sper că am ajutat cu ceva și că am dovedit suficientă prezență de spirit în calitate de manager. Deci am comprimat timpul, s-a terminat deja săptămâna, paaaaa ! 😛

0 comentarii

 1. Salut,

  Pentru a putea sa punctez articolul tau la superblog trebuie mai intai sa existe un link functional.
  Momentan linkul cu ancora Cadouri de Craciun si cel catre site nu functioneaza.

  Mersi,

  Eugen Rasoiu

   1. Super,

    Articolul este bun spre foarte bun.

    Mi-au placut imbunatatirile propuse pentru site (punctaj maxim aici) si abordarea obiectiva (mai ales cea legata de preturi).

    Se putea putin mai bine la prima si a treia cerinta (cea legata de ce iti place la site si cea despre argumetele pentru clienti).

    Sper la un punctaj si mai mare la urmatorul task.

    Succes,

    Eugen

    PS: Testimonialul nu este de „fatada” – sunt chiar pareri ale clientilor nostri 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *