Metallica, București, și altele

Știu că multor oameni nu le place Bucureștiul (mai ales celor care locuiesc acolo), dar eu mă mulțumesc că nu trebuie să stau în el decât frugal, să gust din el până nu mă înnebunește, când am diverse ocazii ce mă poartă acolo sau deh, știți voi, când e vreun concert Metallica

Abia am așteptat să văd această trupă legendară pe Arena Națională și oaaaa, ce mult mi-a plăcut! Păstrez concertul ca pe o amintire frumoasă a unor artiști epici, care chiar dacă au peste 50 de ani, încă știu să facă un spectacol și îi ține vocea. Uneori, sufletul meu bătrân pe alocuri are nevoie de asemenea nostalgii vechi, și mi-a picat tare bine concertul Metallica. Nu, nu e doar numele de capul lor, chiar a fost totul foarte ok – de la organizare, la show, la durată, la ”ne-plictiseală”. Poate ați auzit deja, dar la un moment dat au cântat (s-au chinuit, de fapt, dar hey, gestul contează) melodia De vei pleca – de la Iris. Sala a fremătat toată!

Ce a mai fost fain în tot procesul e că după achiziționarea biletului, pentru încă 3 euro, dacă nu mă înșel, puteam primi noul lor album – Hardwired to Self-destruct – prin poștă. Acum îl ascultăm în mașină cu mare plăcere. 😀 Poate nu mă pricep foarte bine la muzică (și pot recunoaște asta împăcată), dar pentru mine, unele trupe sunt pur și simplu … mărețe. Metallica e una din ele care va rezista testului timpului. Nu știu cine e faimos acum, dintre prospături, ce ar putea rezista și peste 30 de ani (nu e absolut nici o problemă dacă nu rezistă, asta e piața și viața), dar îmi plac oamenii care chiar se vede că iubesc ceea ce fac: muzica. Dacă aveți vreodată ocazia, deci, să-i vedeți, și bineînțeles, dacă vă place muzica rock, abonați-vă la Eventim ca să primiți de știre din timp, că doar așa am putut cumpăra bilete pre-sale la un preț ok, altfel totul era sold-out când s-a dat public. :)) Doar zic.

În altă ordine de idei, voiam și să vă mai spun ce-am mai făcut prin București, că am petrecut vreo 2 zile bune acolo, și merită să vă povestesc despre câteva lucruri. Am fost la 3 muzee, din care unul în aer liber, și ne-au plăcut toate! Reținem că București e totuși capitală, și am fost plăcut surprinsă de muzeele pe care le-am văzut: cel de istorie națională (pe lângă care am trecut întâmplător, nu a fost un obiectiv, dar am zis să intrăm), cel militar, și cel în aer liber. (îmi plac muzeele, ce să zic!)

Despre cele două muzee, de istorie, și cel militar, vă pot spune scurt că am fost impresionată de cât de cuprinzătoare sunt – ca să nu mai spun că în cel de istorie am văzut și Tezaurul istoric, coroanele regilor, aurul dacilor, bijuteriile reginei, copie după columna lui Traian… (mie astea mi se par lucruri faine de descoperit)….. Iar în cel militar, multe tancuri și costume, echipamente, cronologie bine documentată, cu hărți aferente… dacă mi-ar fi plăcut Istoria în liceu, ar fi trebuit să o fac la muzeu, că tare bine a fost organizat.

Pentru o cultură generalistă și de informare asupra țării noastre, merită toți banii (și nici nu a fost scump, apropo). Muzeul de Istorie avea și o secțiune dedicată explorării spațiului (și lui Dumitru Prunariu, implicit) și un Muzeu al Jocurilor! Doamne, ce nostalgii! 🙂 Și ce informații pe care nu le știam, câte fabrici de jucării existau în România și ce exporturi aveam. Azi… nimic. Nu vreau să fiu genul acela de persoană ce plânge după trecut, dar nu m-am putut opri să nu mă gândesc: Măi, ce potențial aveam! În fine, ideea este că personal, consider că deși ideea de ”muzeu” poate părea plictisitoare, cred că putem afla și vedea niște lucruri tare faine și curioase în cele două, mai ales în cel de istorie.

Declarația de independență

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” a rămas în sufletul meu pentru cât de frumos s-a prezentat, ce case simple sau dichisite am văzut și ce bucată de natură (lângă lacul Herăstrău) mi-a liniștit amiaza. Erau destui turiști străini și aici, ceea ce mi-a plăcut, și în unele case (și biserici) am putut chiar să intrăm, să admirăm interiorul tradițional. Aș zice că e de neratat dacă aveți drum prin București și nu ați fost până acum. 🙂

Ca alte lucruri ”pe lângă”, am mâncat bine la Beijing Garden (asiatic) și am băut niște cocktail-uri faine la Hard Rock Cafe.  Am dat o fugă musai și la Cărturești Carusel, de unde mi-am luat 3 cărți (pe care le-am și citit! bine… două erau cu imagini. :P) Ne-am plimbat aproximativ 30 de km in 2 zile, dar a meritat tot. Voi ce mi-ați recomanda să văd/fac prin București când ajung data viitoare? 🙂

4 comentarii

 1. Să mergi la o cafea cu mine și cealaltă Ioana! 😀
  Trebuie o plimbare prin Cotroceni dacă îți plac clădirile vechi si străduțele care sunt asa liniștite uneori de nici nu zici ca esti in miezul Bucureștiului, apoi sa te oprești la un ceai și o prăjitură la Infinitea.
  Strada Xenofon, de lângă parcul Carol, era tare fain pictată intr-un timp, acum nu s-a mai ocupat nimeni de ea, dar cine știe, poate se întâmplă până vii.
  Gelato de la Emilia, pizza de la Volare, cafea de la Origo, scovergi de la Mica
  Haide, cand mai vii? 😀

  1. Vin vineri în 4 octombrie, și plec tot atunci 🙁 Vin la Webstock, dar apoi trebuie să plec pentru o nuntă pentru weekend… știu, e ORIBIL! Nu cred că apucăm să ne vedem, decât dacă sunteți up for a coffee la ora 8 dimi. 😀
   Dar mulțumesc pentru recomandări:)

   1. Eh, eu voi fi in Toscana in perioada aia, altfel as fi fost incantata de cafeaua aia super matinală. N-ai timp de tot ce am pus pe lista, dar poate măcar de cafea.
    Dar oricum, sa dai de știre când vii sa stai mai mult. Eu plănuiesc sa revizitez Timișoara in viitorul apropiat 😀 will let you know!

    1. Oooo, ce frumos, sa te distrezi, vacanta frumoasa:) Dau de stire data viitoare, sperand ca o sa petrec ceva mai mult timp:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *