Locul III

Da, dragilor, Românica s-a clasat pe locul 3 la Eurovision în acest an. V-am spus că o să fie printre primii 5 ? Sunt foarte mulțumită de prestația lui Ovi și a Paulei și mă bucur pentru performanța lor!

Sunt o vizionară, totuși … ați văzut că Germania ne-a făcut o surpriză, așa cum am „prezis” ? Melodia nu mi se pare wow, m-aș fi bucurat mai mult dacă ar fi câștigat Turcia sau Danemarca, pe care, din nou, le-am inclus în top 5-ul și top 10-le de dinaintea finalei. Din ce am mai preconizat se numără Azerbaidjan-ul, Ucraina, Grecia și Georgia, chiar dacă au avut locuri puțin inversate față de ce precizasem inițial. Nu am „adulmecat”, însă, pozițiile Belgiei și Armeniei, care s-au clasat pe locul 6, respectiv 7. Nu m-aș fi așteptat ca melodia Belgiei, cel puțin, să fie atât de bine cotată iar Armenia a fost slăbuță live, cu toate că interpreta e foarte frumoasă. Dar, v-am spus, ăsta-i Eurovizionul, mereu surprinzător.

Nu mai înșir toate țările acum și nu vă spun ce-au mai făcut unii și alții, dar țin să menționez că sunt foarte fericită pentru România. Singura țară care ne-a dat 12 puncte a fost, desigur, Moldova, dacă nu mă înșel. Am primit, însă, puncte de la aproape toate țările, mai multe sau mai puține, după caz. Oricum, s-a mers și pe criterii geopolitice anul acesta, dar și pe bune, chiar am fost surprinsă de unele voturi acordate de țări care nu erau nici vecine și nu aveau nici o legătură cu altele aflate la un alt capăt al hărții. M-au amuzat copios Gianina Corondan și Leonard Miron cu comentariile lor mai mult sau mai puțin răutăcioase, tipic românești, gen: „Mă gândeam să merg în Slovacia în vacanță, dar nu ne-au dat decât un punct, deci schimb destinația, mă duc în Cipru, că ne-au dat mai multe puncte.” :))

Moment amuzant în timpul Eurovizionului ? Haha, nu știu dacă ați văzut, dar când a cântat tipul din Spania, un fan înrăit probabil, cine știe, s-a urcat pe scenă și a început să cânte și el, din spate. Am murit de râs, iar acest incident a făcut ca Daniel Diges să cânte din nou. Degeaba, oricum, v-am spus că nu va ajunge nici în primii 15, dar, culmea, a ieșit chiar pe locul 15 ! :))

Concluziile ? Sunt o mare prezicătoare, mă pricep, hehe, I am the champioooon, și bravo România, din nou ! 😛 Nu, nu pot să nu mă autolaud, ce pisici ! Sunt bună ! Închei cu clasamentul final:

Poziție Țara Interpret Punctaj
1 Germania Lena – Satellite 246
2 Turcia maNga – We Could Be The Same 170
3 România Paula Seling & Ovi – Playing With Fire 162
4 Danemarca Chanée & N’evergreen – In A Moment Like This 149
5 Azerbaidjan Safura – Drip Drop 145
6 Belgia Tom Dice – Me And My Guitar 143
7 Armenia Eva Rivas – Apricot Stone 141
8 Grecia Giorgos Alkaios & Friends – OPA 140
9 Georgia Sofia Nizharadze – Shine 136
10 Ucraina Alyosha – Sweet People 108
11 Rusia Peter Nalitch & Friends – Lost And Forgotten 90
12 Franța Jessy Matador – Allez Olla Olé 82
13 Serbia Milan Stankovic – Ovo Je Balkan 72
14 Israel Harel Skaat – Milim 71
15 Spania Daniel Diges – Algo Pequeñito (Something Tiny) 68
16 Albania Juliana Pasha – It’s All About You 62
17 Bosnia & Herțegovina Vukašin Brajić – Thunder And Lightning 51
18 Portugalia Filipa Azevedo – Há Dias Assim 43
19 Islanda Hera Björk – Je Ne Sais Quoi 41
20 Norvegia Didrik Solli – Tangen-My Heart Is Yours 35
21 Cipru Jon Lilygreen & The Islanders – Life Looks Better In Spring 27
22 Moldova Sunstroke Project & Olia Tira – Run Away 27
23 Irlanda Niamh Kavanagh – It’s For You 25
24 Belarus 3+2 – Butterflies 18
25 Anglia Josh – That Sounds Good To Me 10

18 comentarii

 1. Iupiii, locul 3! Speram la un loc printre primii cinci, dar chiar așa? Superb! Îmi pare rău că Alyosha (Ucraina) a ajuns doar pe locul 10!

 2. Mie mi-a placut mult melodia Lenei ( si Lena mi-a cam placut :-„). Laud performanta, dar, dupa parerea mea, prima strofa n-a sunat chiar perfect.

 3. M-am uitat foarte putin,dupa ce am vazut melodia Spaniei nu am mai rezistat mult :))
  Eu nici la ora actuala nu cred ca am ascultat toate piesele,dar mi-a placut mult Tom Dice.
  Fie si doar pentru entuziasmul tau Romania merita un loc printre primii 5.

  Intrebare: Cand prezici ca iesim din criza,asa cu aproximatie 😀 ?

    1. hai ca iesim noi, cum sa nu…acum, ca iesim peste un deceniu/20/50/100 de ani, nu a zis nimeni…heads up! macar nu suntem ca grecii ( o sa ajungem, totusi, in curand dac-o tinem tot asa).

 4. BRAVO la romani!
  Sa vedem cum pun elegant problema…
  Era superb sa fi castigat romanii.
  Mi-au placut cel mai mult turcii.
  Nu mi-a placut ca au iesit grecii pe 8. Prea sus…

 5. Si Luminita Anghel cu Sistem au fost clasati pe locul 3, insa cu mai putine puncte. Mie nu prea mi-a placut melodia Romaniei, dar gusturile difera. Melodia Germaniei a fost ok, dar nu era pentru locul 1. De ce a castigat Germania ? Pentru ca la momentul actual, e singura tara care-si permite sa organizeze la anu’ Eurovision, din punct de vedere financiar, caci asta e primul criteriu. Si in al doilea rand e vorba de influentele politice si puterea tarii, ceea ce in cazul Romaniei lipseste.
  Nu am urmarit Eurovision anul asta, decat atunci cand se acordau punctele. Mi-a placut Safura – Drip Drop (Azerbaijan).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *