Keep it Real

Am ajuns din nou la Real Hypermarket, după ce m-am cuțitărit puțin la proba trecută. 🙂 Înainte să vă spun despre ce-i vorba, țin să anunț timișorenii că la Real-ul din Calea Șagului, Aradului sau de la Aeroport, se pot recicla borcane și sticle, așa că duceți acolo aceste produse spre a fi date în reutilizare ( știrea ). 😛 Poate că nu-i cea mai bună soluție, dar deocamdată, e un început. 🙂 Eu asta o să fac zilele ce vin, că doream oricum să merg la Real, chiar dacă nu sunt o clientă fidelă, după cum am mai spus. Ce m-a determinat să plănuiesc următoarele cumpărături la Real ?

Păi să vedem. Criza economică a buzunarului familiei mele se pune ? Evident că toată lumea caută, în această perioadă, prețurile cât mai mici. Și de când s-a deschis magazinul Real tot asta aud „prețuri fără egal”, ”cele mai mici prețuri” etc. Mi se pare cea mai bună strategie de piață evăr. Nu doar îți atragi clienți, dar și fidelitate. Am învățat azi la microeconomie că pentru un consumator, prețul ideal al pieței este … prețul cel mai mic cu care acesta, prin achiziționarea bunurilor, poate obține satisfacția maximă de pe urma lor. Pe de altă parte, prețuri mici, crește cererea, crește profitul. Toată lumea are de câștigat, nu-i așa ? 🙂 Cel puțin în teorie.

Dar eu spun că și practica stă destul de bine. De obicei românul se înghesuie, când prețurile sunt mici, să se ”aprovizioneze” cu produsele de bază care rezistă mai mult. Acum nu mai e cazul de disperare așa mare, căci pare-se perioada cu prețuri mici nu e chiar așa de temporară precum promoțiile. Which is a good thing.

Observați, așadar, că atunci când găsesc puncte bune, le remarc și le apreciez, iar atunci când îmi displace un lucru, o spun public. N-am nimic de criticat la oferta celor de la Real, reușesc să mențină concurența prin prețurile mici pe care le oferă, mulțumesc și clienții în același timp … deci go, boys, go !

*articol scris pentru SuperBlog 2010

0 comentarii

  1. cand am vazut „bere blonda” in program m-am dezumflat de tot … plus ca nu e nici o marca k lumea in program. cu ce ma incalzeste ca e un detergent prost de exemplu, cel mai ieftin…cand eu spal cu Ariel de … hmmm 6 ani ?! yeah, fidelitatea marcii la mine se pune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *