Hai la HaiFête de la Musique

Hey, lume. 🙂 Bănuiesc că așteptați să vă spun cum a fost … Mna, nu prea a fost. S-a amânat zborul, pentru că azi-noapte a fost furtună în Timișoara și evident, măsură de precauție: nu zburăm. Dar nu-i nimic, o să zbor lunea viitoare. 😀

Azi iar scriu scurt, mai am un examen și termin sesiunea, iuhuu. 😀 Deși … aș vrea să merg la o mărire din semestrul I, să vedem cum pică datele, că voi fi și plecată din oraș câteva zile. În orice caz, vroiam să vă zic de 2 evenimente curente – asta-i iar pentru timișoreni. ( titlul e o amestecătură între cele două )

1. Festivalul HaiFest pentru liceeni – foarte drăguță inițiativă a Consiliului Elevilor de la Colegiul Național C.D. Loga ( unde-am terminat eu, na, că acum știți și asta ) împreună cu Casa Tineretului. 😀 Programul și alte detalii găsiți aici, e interesant dacă vreți să vedeți cu ce se mai ocupă ”tinerii” din ziua de azi.

2. Fête de la Musique – organizată de Institutul francez – concerte în Piața Unirii, azi, 21 iunie, de la 19:30. Cine concertează ? Aici dau mai multe detalii, căci pare fain, plus că îmi place trupa Persona, i-am mai auzit. Rândurile de mai jos nu îmi aparțin.

19.30 NOBRAINZZ
” In luna martie a acestui an am inceput sa cantam impreuna, in actuala formula: chitara Mouad Quach – marocan, bass Tibor Sandor Arany – hungur, tobe Alex Munteanu – oltean, clape Vicentiu Ghergulov – bulgarschi si voce Razvan Munteanu – roman :). trupa no brainzz nu isi propune nimic special, nu cauta si nici nu gandeste – inchide ochii si canta – darrrrr canta bine. nu exista un gen muzical pe care-l urmarim, ci lasam tot ce avem in noi, ca si bagaj muzical, sa ne ajute in compozitile proprii. cantam in engleza, romana, marocana, bulgara, franceza si hungara, cantam despre noi, despre voi, despre dragoste si razboi. am inceput pe la sfarsitul lunii aprilie sa iesim cu cateva concerte prin club-urile si pub-urile din timisoara, am fost invitati la Stundent Fest, am participat si la un concurs muzical si usor, usor incercam si noi sa scoatem capul afara speram sa nu ne lovim prea tare. e greu si mult de lucru, suntem la inceput, dar ne place muzica si speram ca voua o sa va placa de noi”

http://fr-fr.facebook.com/people/No-Brainzz/100002367378846

20.30 PERSONA :
Trupa a fost formata in anul 2003 in Timisoara. Numele trupei este inspirat din filmul lui Ingmar Bergman “Persona”.
Suburbia Afterlife, primul album al trupei, este inregistrat si mixat in Timisoara la DS Studio si masterizat in Germania la Melting Point de catre Sven Bonse, sound tehnicianul celor de la Reamonn si apare la labelul german EMG (European Music Group) si a fost lansat ca download digital in 30 Aprilie 2010 si lansat oficial in Romania in 28 Mai in Timisoara si pe 12 Iunie la Bucuresti.
Primul single de pe album, Head on the door intra in Aprilie 2010 in heavy rotation la Radio Guerrilla si intra in prima saptamana de difuzare in Topshow direct pe locul 4, in a doua saptamana urcand pe primul loc unde ramane cateva saptamani. Piesa Dependency este inclusa pe o compilatie germana numita Indie – Pro Vol 3. editata de casa de discuri EMG Records cu scop promotional, care este distribuita in Germania la diverse manifestari cum ar fi Musikmesse Frankfurt, Popkomm, CeBIT Sounds.

Tom Wilson declara in ELLE Romania in Aprilie 2010 albumul Suburbia Afterlife, albumul lunii: “Ma bucura foarte tare ca pot inmana distinctia “albumul lunii” unei trupe romanesti, mai ales cand ea se intampla sa fie Persona din Timisoara. Albumul lor de debut contine melodii pop ambitioase si bucati antrenante, totul intr-un invelis placut, prietenos cu radioul”.

In 2010, Persona a cantat din nou in afara tarii in Germania la Firefield Festival si in Brunswick. De asemenea, Persona a deschis Festivalul Peninsula in Targu Mures. In 2011, Persona a revenit cu un concert in Budapesta la A38 alaturi de trupa maghiara Amber Smith.

Persona este formata din Gabriel Cherlia (Gaben) – vocal si chitari, Corin Maris (Coco) – bass si backing vocals, Cristian Craciun (Joy) – chitara si Horatiu Oana – tobe.

Website:
http://www.myspace.com/personatm
http://www.persona.link.ro/index.html

21. 45 AES DANA :
AES DANA alias Vincent Villuis, compozitor şi sound designer în vârstă de 36 ani, dj şi co-fondator al mărcii Ultimae records.
Activist electronic de mai bine de 20 de ani, a fost de asemenea membru fondator al grupului ASURA. Basist şi cântăreţ în diferite formaţii coldwave şi industrial, acesta se va orienta foarte rapid spre o muncă de compoziţie şi de cercetare cu ajutorul maşinilor.

Specialist în sampling, multi-sampling, juxtapunere de fragmente sonore acustice transformate pe cale digitală.
AES DANA asigură o fuziune coerentă între spiritul progresiv englez şi tradiţia Space Music americană. El ne oferă sunete fixate în tradiţiile psihedelice, eliberate cu o fluiditate Downtempo, „poveşti muzicale hipnotice” încărcate de energie şi de ritmuri caleidoscopice. Discografia sa include 5 albume solo, vreo patruzeci de participări la compilaţii şi 3 albume în colaborare cu artistul suedez Magnus Birgersson sub numele H.U.V.A. NETWORK (Trip-Hop oniric). Este, de asemenea, creatorul compilaţiilor Fahrenheit Project şi lucrează la mai multe proiecte paralele: realizarea muzicii filmelor „The Passport” (Amund Lie) şi „Atrophy Bank” (Sam Asaert). În 2010, a devenit artist sponsorizat de către TC Electronics şi şi-a scos albumul AES Dana [ Leylines ] – care a s-a situat pentru 15 zile în Top 10 iTunes USA, secţiunea muzică electronică şi în Top 5 pe Emusic.

În prezent, este rezident la Dominicains de Haute Alsace şi are în derulare mai multe opere-instalaţii pentru această structură culturală atipică şi în afara normelor. In momentul de faţă lucrează la realizarea muzicii originale pentru filmele americane « Traficante » (Jose De Avila) et « Mandorla » (Roberto Miller)

Website:
www.ultimae.com
http://www.myspace.com/aesdana

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.