Găteli

Aşadar, după cum spuneam, am primit o leapşă şi un premiu ( mulsumesc flumos 😀 ). Am descoperit, între timp, şi sper să nu mă înşel, că sunt încorporate. Ca o fetiţă cuminte, răspund aproape prompt.

Găteşti ?
Rar în timpul şcolii, dar vara, când am timp şi stau acasă, mama fiind la serviciu, da.

Preferi reţetele simple şi rapide ?
Hmmm … păi nu sunt o mare „gătitoare”, a nu se înţelege greşit. Tot ce ştiu să fac e relativ simplu şi rapid. Nu pot să zic că m`a preocupat în mod deosebit să pun în practică reţete complicate.

Te încumeţi la pregătirea unei prăjituri care să ceară 2-3 ore de pregătire ?
De ce nu ? Dacă e bună, dacă e printre preferatele mele, dacă ştiu că îmi va plăcea, chit că n`am încercat`o, bineînţeles.

Cât timp ai, cu aproximaţie, zilnic pentru a găti ? Dar în week`end ?
Nu ştiu cum să răspund aici. Gătitul nu intră în atribuţiile mele decât atunci când doresc, deci aş putea spune că am timp … berechet.

Care este mâncarea ta preferată ?
Grea întrebare. Nu, serios, eu niciodată nu pot rămâne asupra unui tip de mâncare, asupra unei singure trupe, melodii etc. Totuşi, îmi plac mult pastele bolognese, cartofii franţuzeşti şi sosul de mărar care provoacă un fel de orgasm papilelor mele gustative. Ce săriţi aşa ? E întocmai precum vă spun. 😛

Ce îţi place mai mult şi mai mult să găteşti ?
Hmm … păi nu ştiu ce să zic. Evident, reţetele bune şi uşoare. Dar nu îmi pică mâna să fiu migăloasă cu prăjiturile sau cu dichisul mâncărurilor pretenţioase.

Ţi`ar plăcea să afli despre ce vinuri se potrivesc la diversele tipuri de mâncare ?
Da.

Există vreo reţetă pe care ai vrea să o afli de mult timp, dar nu ai găsit`o încă ?
Daaaa ! Când am fost în Bucureşti cazată la hotelul Park sau aşa ceva, cu ocazia câştigării unui concurs de la Enel cu clasa mea, am mâncat într`o zi prânzul la restaurantul hotelului. Mi`am comandat ceva cartofi incredibil de delicioși asortați lângă un pui cu un sos atât de bun încât i`am făcut şi poză. Conţinea ceva brânză, dar nu ştiu cum era preparat sosul. Uitaţi poza.

Am completat ? Am completat. Mai târziu o să povestesc puţin despre Timişoara, că am tot precizat că vă arăt poze cu ocazia city tour`ului organizat în cadrul Summitului şi am reuşit, în sfârşit, să fotografiez câte ceva, aşa că împuşc şi doi iepuri dintr`odată: locaţia de săptămâna trecută + oraşul meu iubit.

Ah, da. Leapşa merge din nou la Makavelis ( nu cred că am citit la el despre gătit ) şi la …. Gabriela , vreau să văd la ea neapărat răspunsuri la chestionarul acesta. 😀 O poate prelua, desigur, şi cine doreşte.

0 comentarii

 1. Nu pot sa spun ca i-as suna chiar acum pe cei de la Hotel Park pentru a afla ce au pus in sos. Poate fi cu smantana, dar tot mai are ceva.
  Eu oftez dupa rata in sos de portocale sau macar pui, dar trebuie sa-mi fac curaj si dispozitie sa mananc singura de-o fi cazul :)).

  Revenind la puiul tau, daca mai ai ceva detalii, gen: dulce, picant, cu usturoi sau nu, acrisor etc. ar fi de mare ajutor. 🙂

 2. Hmm … e de acum 2 ani poza, deci nu pot sa spun ca mai tin minte nu stiu cat. Branza se simtea foarte buna, sigur era in combinatie cu ceva, poate smantana, da. 😀 Nu era nici dulce, nici picant, nici acrisor, mi se pare …. cu usturoi .. cine stie ? ;))

 3. Sos de marar?! 😀 Ne dai si noua reteta? Eu sunt o mare amatoare de gateli, in special cand vine vorba de noutati. Nu mai zic nimic, ca daca ma pornesc sa debitez pe tema asta, nu termin nici pana maine dimineata 😀

 4. Te asigur eu ca orice vin e bun la orice tip de mancare. Adica na, din punctul meu de vedere, nu prea conteaza, ideea e sa fie vin. La bauturi nu sunt deloc mofturos…

  Totusi, ce sosuri sofisticate, ce alte d-alea? Pizza si gata.
  Eventual niste spaghete cu sos de rosii (facute, evident, de bucatarul din mine). Cand ajung acasa mai tarziu, pe la 4-5, dupa ce n-am mancat nimic toata ziua, apare si la mine orgasmul ala al papilelor gustative. Pur si simplu mi se dau ochii peste cap cand le mananc. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *