Fum, domne, fum la mansardă !

Nu îmi plac oamenii aroganţi. Aroganţa aduce individului, uneori, şi o superioritate închipuită. Nu există aşa ceva – oameni superiori. Oameni superiori şi oameni inferiori – ce clasificare de doi bani! O anumită poziţie în clasa socială, să zicem, poate fi superioară, un anumit stil de îmbrăcăminte, cunoştinţele pot fi superioare, dar oamenii nu. Şi uite că aroganţii ăştia se cred, pesemne, foarte inteligenţi. Atât de inteligenţi că au nasul-prăjină când umblă pe stradă, intră într`o încăpere, vorbesc cu oamenii etc. Mama ar zice de ei că au “gărgăuni” în cap.


Cel mai mult mă enervează când ţâfnoşii îi tratează pe ceilalţi cu o trufie incomensurabilă, de parcă ar fi buricii pământului. De cele mai multe ori poţi recunoaşte un înfumurat după privirea sfidătoare pe care o oferă celor din jur. Ce`i drept, uneori te mai poţi înşela, dar să trecem peste asta. Nu le cere nimeni să fie exuberanţi şi superdrăguţi cu toată lumea. Mulţi arborează o oarecare răceală, dacă nu vor să se implice sau pur şi simplu vor să stea deoparte, dar asta nu îi împiedică să răspundă binevoitor la anumite întrebări sau să fie toleranţi în situaţii specifice. Nu, serios, chiar mă deranjează aroganţii. Ce tot atâta feţe-feţe, domne` ? Mai ridici şi sprânceana, tragi o moacă dispreţuitoare şi gata, eşti tare, baby ! Not ! Nu toţi venim din burta mamei ? Alţii aterizeaz
ă direct de la coada vacii, probabil.


De fapt, ce ştiu eu ? Adevăraţii care este adevăraţi, se comportă cu restul lumii ( cei care nu fac parte din anturajul lor arogant, desigur ) ca şi cu o cizmă. Prost e că cizma aceea le şi permite. Şi nu vorbesc de Italia. Nu, fraţilor, nu vă lăsaţi dominaţi de persoane care se uită la voi ca la felul 1001 extraterestru ! Nu îi trataţi cu aroganţă, pentru că o veţi multiplica, ci cu ironie inteligentă. Asta dacă doriţi, desigur să îi trataţi cu ceva ( o doftorie specială ). În caz contrar, nu vă bateţi capul. Nu merită. Şi a avea atitudine nu înseamnă a fi arogant, reţineţi.

0 comentarii

 1. :)….oamenii auroganti au nevoie de un singur tratament: indiferenta noastra. Cu cat ii vor baga mai mult in seama cu atat se vor impauna mai tare. Eu nici nu-i vad pe acesti oameni. Nu le vad aroganta. E simplu. Ii dispretuiesc atat de mult incat nici nu merita interesul, iar dipsretul poate fi un sentiment mai profund decat ura.

 2. lasa fato ca te faci mare, te angajezi la corporatie, fac aia „spalat la cap la tine” si pe urma o sa ai si tu fum la mansarda 😛
  eu le dau ignore din start la astia si imi vad de lucrurile mele placute 🙂

 3. Uite, acum de exemplu, din proprie experienta.
  Eu sunt intr-o oarecare masura arogant, si asta doar fata de anumite persoane (anumite persoane insemnand aia prosti din juru’ meu). Dar depinde si de unde provine aroganta asta, daca e justificata sau nu, sau mai bine zis „daca ai cu ce”.
  Si aici sa-ti arat ceva. Eu pana vara trecuta aveam parul lung, ca deh, sunt rocker. Frati-miu e cam la polul opus, el e houser. Eee, el era arogant fata de mine pentru ca „aveam parul lung”, dar pentru el nu avea nicio valoare faptul ca atunci cand vorbea cu mine, se intampla sa nici nu inteleaga unele cuvinte pe care le foloseam.
  Eu sunt arogant datorita plusurilor mele fata de altii, nu pentru ca nu fac prostiile pe care le fac altii. Eu fac/stiu ceva bun (si aici „bun” e cuvantul cheie) fata de altii care se cred superiori doar pentru ca ei gresesc mai rar, dar nu fac nimic.
  Sunt multe arii in care sunt superior celor din jur. Adica totusi, (exemplu) spre deosebire de 75-80% din colegi/prieteni sau na, oricine din juru’ meu, daca-mi zici un nume de tara si sa ti-o arat pe harta, ti-o gasesc (sau foarte aproape pe langa).
  Asta e toata chestia, daca esti arogant, macar sa fii pe buna dreptate. Dar na, am zis, ma comport diferit in functie de cine e in fata mea. Arogant fata de unii, normal fata de altii.

   1. Oarecum scurt. Nu e chiar scurt, da nici lung nu pot sa zic ca e. Sa zicem doar ca pana-n vara o sa-mi vina cam pana la umeri. Nu ma las eu asa de usor 😀 .

 4. Dc am impresia ca faci referire la „adolescentii” de azi.. Sau macar la o parte din ei? La gruprurile si bisericutele ce se nasc in colectiv si la faptul ca cei ce domina devin aroganti fata de restul mai putin inzestrati? … Ideile tale imi aduc aminte de un serial ce il urmaream din curiozitate, ce exprima foarte bine diferentele dintre clasele sociale, aroganta si invidia (Gossip Girl 😀 )

 5. Uff, si eu detest clasificarile astea.. ‘superior/inferior’. Mi se pare absurde si cat se poate de superficiale.
  Cat despre oameni aroganti.. Aroganta merge mana in mana cu prostia ( si aici nu ma refer neaparat la lipsa de inteligenta), cu rautatea, cu tampenia si cu idiotenia ( 😀 oare nu e ‘putin pleonasm’ ce am spus eu? ).
  Unui om sunt capabila sa ii iert sau sa ii trec cu vedere cam orice, exceptand rautatea.. si prin urmare, prostia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *