Eitiaifinity

Vă spun cu mâna pe touchpad că atunci când am văzut în ce constă etapa a 3-a a concursului SuperBlog 2010 mi-am zis că renunț, că e prea complicat, că n-am cum să scriu despre ceva ce nu înțeleg, că vai de mine și așa mai departe. Totuși, dacă am intrat în horă, măcar să o joc până la capăt, nu ? Cred că n-am nimic de pierdut. 🙂 Și m-am documentat puțin ( eh, oricum era musai ) despre tehnologia Ati Eyefinity, gândindu-mă în același timp și cum ar putea să-mi folosească, în cazul meu, la școală.

Măi și atâta m-am fâțâit pentru ceva ce am văzut deja de-atâtea ori în animații sau desene animate … știți, mai multe ecrane ce compun o imagine, ca un puzzle ( recent în Despicable Me ). Doar că de data aceasta chiar EXISTĂ, și îți creează o panoramă perfectă fie pentru jocuri, fie pentru prezentări de proiecte. Încerc să fiu succintă, ca să nu detaliez prea mult și să obosesc cititorul, o să folosesc și imagini ca să fiu pe deplin înțeleasă. Așadar, în ce constă ATI Eyefinity:

o singură placă grafică (ATI FirePro™ ) ce poate suporta până la 6 monitoare interconectate ( deci nu ai nevoie să încarci pc-ul cu două, trei, patru, o sută de mii de plăci grafice, AMD îți oferă una și bună, fără să ocupe memoria și cu avantajul prețului, desigur, nu cumperi 3, cumperi una )
– pentru jocuri, acest multi-display îmbunătățește câmpul vizual
– au de până la 6 ori mai multă rezoluție
– tot pentru jocuri, te face să fii mai ”into it”, nu se mai poate nimeni furișa prin lateralul tău căci … acum îl poți vedea !

Totul pendulează, pare-se, în jurul acestui verb, a vedea. E ca și când primești o pereche de ochi noi, multirotativi. :)) Aveți acest link unde puteți vedea un experiment Eyefinity în America, se vede cât de concentrați sunt participanții. 😀
http://sites.amd.com/us/game/technology/eyefinity/Pages/eyefinity.aspx

La ce mi-ar folosi la facultate ? Habar n-am, probabil ne-am juca cu toții în rețea ! :)) 😛 Glumesc, însă bănuiesc că dacă ar fi să prezentăm un proiect sau știu eu, o anumită statistică, un grafic în comparație cu altele, ne putem ușor folosi de această posibilitate oferită de AMD, și anume conectarea a maxim 6 monitoare, vizualizând mai multe documente ori aplicații, deci eficientizează discuțiile și analizele rezultate din ele, fără a fi nevoie să tot schimb ”slide-ul”. Vedeți, dacă aș fi renunțat, n-aș fi aflat de chestiile astea prea curând, dar sunt mulțumită că am ocazia să fiu la curent cu ce apare nou în tehnologiile calculatoarelor … chiar și participând la SuperBlog 2010. 🙂Sursa.

3 comentarii

  1. Eu cred că blogurile trebuie să fie, măcar în parte, de suflet. Mi-aş dori să fie toate aşa, dar nu sunt. Concursurile în care blogurile sunt puse unele peste altele, subiectiv, nu înseamnă foarte mult. E bine ca oamenii să-şi exprime public convingerile, sentimentale sau cum or fi ele. Acesta este un pas înainte. Gânduri bune!

  2. Cam ăsta-i adevărul trist, n-ai nevoie de 6 monitoare în viaţa de zi cu zi, ceea ce face requirementul să fie un simplu truc de promovare pentru ATI (probabil sponsor).

    Sincer, cred că în afara unei utilizări profesionale n-ai ce face cu aşa ceva. Şi prin profesional mă gândesc la un broker care urmăreşte în timp real chestii; un seismolog, un controlor de trafic ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *