Dog days are over

Astăzi, miercuri, 9 februarie 2011 este grandioasa zi a întoarcerii mele pe blog. :)) Inițial am vrut să pun titlul ”The Return of the … Queen”, dar mi-am zis să nu exagerez, așa că m-am rezumat la melodia lui Florence and the Machine.

Bun … deci gata, nu mai părăsesc blogul, promit că nu mai fac asta pentru atâta timp îndelungat, ați văzut și voi că nu suport să stau departe de dragostea vieții mele. N-am scăpat de sesiune, însă azi am dat penultimul examen, la etică în afaceri, și mai am unul sâmbătă, la informatică, numai că îl desconsider, așa că pentru mine vacanța a început de astăzi !

Impresii despre sesiune: nașpa, fraților, o urăsc … atâta stres pentru ce ? Sunt dezamăgită. Dacă la începutul anului eram oarecum încântată de statutul meu de studentă, acum mi-e lehamite de sistemul învățământului superior românesc. Se adună toți proștii, nivelul e extrem de scăzut și profesorii nu fac întotdeauna exact ce zic. Nu am să comentez notele mele în sesiune, explicații suplimentare pentru cine dorește. Vreau doar să-i apreciez pe profesoara mea de matematică, una din cele mai bune profesoare pe care le-am avut vreodată, dedicată și exigentă totodată, urâtă de colegii mei ( evident, nu ? ) păcat că la anul iese la pensie, și pe profesorul de etică, ce nu s-a dezis de la promisiunile evaluării de la începutul anului. Plus că a prins-o pe o colegă copiind la examen, asta după ce că ne-a pus să scriem pe lucrare că am luat la cunoștință că tentativa de fraudă și frauda etc. etc. și i-a făcut referat de exmatriculare, sper să o dea afară. N-aveți decât să-mi ziceți că-s rea, dar eu nu țin cu oamenii care nu merită.

Sfaturi personale pentru studenții în sesiune: ( viitori studenți sau actuali studenți ) Mergeți la toate cursurile și seminariile și faceți-vă temele la timp, altfel n-o să reușiți să revizuiți materia în zilele de sesiune. Asta dacă vă interesează note mai mari de 5 … Nu doar să mergeți, dar fiți și ATENȚI, contează foarte mult. Dacă vă hotărâți să învățați conspectând, faceți-o din vreme, pentru că dacă sunteți ocupați cu activități extracuriculare, o să aveți parte numai de nopți nedormite, ceea ce nu e indicat, vă va extenua enorm. Credeți-mă, vorbesc din proprie experiență. 🙂 Încă ceva: în cazul în care considerați că v-ați evaluat la o notă mult mai bună decât cea primită, CEREȚI-VĂ lucrarea, nu stați ca momâile, cum am făcut eu de am rămas cu 8. E foarte posibil să vă fie greșit calculul notei … Cam atât.

Iar voi, dragilor, ce mai faceți, sunteți bine ? Eu nu mai pot de bucurie că m-am întors, de parcă aș fi fost plecată în cine știe ce lumi străine. :)) Am o grămadă de planuri în cap, o să-mi schimb tema, inaugurez o nouă categorie, de fapt două categorii, lărgesc blogroll-ul și o să scriu despre multe filme pe care le-am văzut zilele acestea. Vă mulțumesc pentru fidelitatea vizitelor, chiar mi-a fost drag să mă uit la statistici. 🙂 V-am pupat, mă pun să schimb tema ! :*

74 de comentarii

 1. Nu zi că nu mai faci pauze… că durează doar până la următoarea sesiune. 😛

  Deși chiar nu vă înțeleg… cât învățați într-o zi? 12 ore? 😆
  Că o oră pentru blog nu cred că nu se găsește. Sau jumătate de oră.

  Eu reușesc în fiecare sesiune să fiu la fel de prezentă. Din păcate la mine s-au terminat sesiunile. 😆

  1. Nu, la următoarea sesiune nu mai fac pauză de pe blog, n-aș rezista. 🙂

   Nu e vorba de cât învăț într-o zi, Diana, am spus că sunt ocupată și cu activități extracuriculare, iar blogul nu a fost o prioritate în perioada asta, pentru că nu, la mine nu e vorba de a-i acorda o oră sau jumătate de oră, pentru mine e mai mult de-atât …

   Bravo ție că reușești să fii prezentă, am observat asta. 😛 Mi-e ciudă că nu mai ai sesiuni, ar trebui să fii fericită !

   1. Păi și eu am ocupațiie extracurriculare, nu sunt eu așa de leneșă… banii nu cad din cer sau din buzunarul altcuiva și casa nu se ține singură. 😆

    Eu aș mai vrea sesiuni, 7 nu mi-au ajuns…
    Mi-a intrat în ăștia aproape 4 ani mult prea tare facultatea în sistem; până și sesiunile îmi plac. 😆

    1. Era o figură de stil cu leneșa. 😆 Nu că ai zis tu, ci să iasă bine fraza. =))

     Cu timpul înveți să îți faci și timp, pentru că apar altele, an de an.

 2. „Se adună toți proștii, nivelul e extrem de scăzut și profesorii nu fac întotdeauna exact ce zic.”

  Inca un motiv mai serios la faptul ca ma gandesc sa-mi fac facultate in Danemarca :mrgreen:

 3. „Mergeți la toate cursurile și seminariile și faceți-vă temele la timp”

  Si daca te-ai dus SINGUR in Bucharest (de exemplu).. si trebuie sa SI MUNCESTI, ca sa te si intretii cum ar veni.. Ce faci draga Misce ?

  Trebuia sa mai adaugi pe langa ce-ai scris si „DACA aveti familia si casa langa VOI”.. faceti toate alea.

  1. Păi cum necum trebuie să le faci pe amândouă, Lusio, dacă te-ai și angajat, ALTFEL DE CE NAIBA MAI FACI FACULTATEA ? Ori muncești ori faci facultate ! Mai bine muncești un an ca să îți strângi bani pentru facultate și apoi înveți ca lumea. Există, în orice caz, multe compromisuri atunci când vrei să și lucrezi, poți vorbi cu profesorii să vii la ore convenabile ție, poți citi cursurile în mijloacele de transport etc. Există multe variante, nu e sfârșitul lumii.

   1. Sunt multi care si muncesc.. mai ales daca nu mai sunt in orasul natal.

    Si asta e din cauza ca nu-si permit parintii sa-i tina undeva departe, fara ca ei/el/ea sa plateasca ceva.

    Cat sa strangi tu stand plecat in alt oras ? Si trebuie sa te si intretii.. sa platesti chiria si alte chestii.
    Iar cand ai zis de citit cursuri in mijloace de transport, ei bine te-ai cam referit tot la a nu face asta LA FACULTATE.. ci in alta parte.

    Stim bine cum sta treaba in Romania.. daca termini o facultate speri (desi se pare ca multi tot spera degeaba mai nou) la un salariu mai mare, decat fara a o avea.

    1. Lusio, atunci trebuie să distingem cazurile în care faci facultatea doar ca să ai salariu mai mare sau ca să înveți ceva. Pentru că așa, în primul caz, normal că nu-ți pasă dacă pici un examen din prima sau dacă ai o restanță …

     Și nu m-am referit neapărat la munca în alt oraș, ce, în orașul natal nu poți să muncești și să strângi bani ? Când nu există posibilități, vorbim, din nou, de altceva.

     1. Cam degeaba TOT rupi tu in invatatura Misce.. caci se cere cam des: EXPERIENTA.

      Cel putin asa tot citesc prin news.

      Iar la faza oras natal.. ok.. strangi din oras.. pui la pusculita, un an sau 2. Si ? Crezi ca ajung pt chirie, intretinere, mancare gen pt vreo 3 ani cu facultatea in alt oras ? Nu-i asa usor.. nu-i usor cam deloc.

   2. 99% din cei care se angajează, urmând să facă pe urmă facultatea, nu o mai fac.

    Există un timp pentru fiecare. Altfel prinzi la 20 de ani, altfel la 25.

    Și asta cu strânsul banilor e absolut nefezabilă. Doar să ai 3 slujbe. Și tot nu strângi bani pentru 3-4 ani de facultate.
    Plus că, pe măsură ce trece timpul, scad și șansele de a intra la buget… și când adaugi bani de taxă…

    Compromisul cu orele e fezabil în puține cazuri. În cele mai multe sunt 3-4 laboratoare/seminarii pe săptămână, la care dacă nu ajungi, nu mai ai ce face.

    Nu e vorba că nu e sfârșitul lumii, dar începi și te gândești: la cursul ăsta nu se face prezență, nu mă duc, laboratorul cutare nu se punctează, nu mă duc, pot să intru în examen cu jumătate de prezență…

    Și mai e o fază: se angajează puțini oameni fără experiență. de cele mai multe ori angajatorii se așteaptă ca după terminarea facultății să ai și experiență de muncă de 1-3 ani în domeniu.

    De multe ori, o să fie angajat ăla care n-a fost la cursuri, dar are 3 ani de experiență, în favoarea celui mereu prezent cu 10 pe linie.

  2. Te susțin!

   În momentul în care lucrezi chiar nu e dezirabil. Și mulți nu își permit luxul de a fi întreținuți de niște părinți care nici măcar pentru ei nu prea au destul.
   Și nu se întâmplă doar în București.

   Eu am avut norocul de a fi într-un domeniu unde se poate lucra și de acasă, atâta vreme cât ai calculator și net, unde nu ești forțat la un program anume de patron și oricâtă bună inițiativă aș fi avut să merg la toate cursurile, seminariile, laboratoarele, când trăgeam linia trebuia să mă întreb bani de facturi sau mers la facultate.

   În anul doi de facultate cred că n-am fost la jumătate din cursuri/seminarii/laboratoare.
   Atunci mi-a fost mai greu. Aveam blogul și scriam de două ori pe lună și în vacanțe. 😆

   Nu toți cei care lipsesc o fac ca să meargă la distracții sau ca să doarmă o oră în plus.

   Tu ești o norocoasă că îți permiți să ajungi la toate.
   Sper să rămână la fel situația în cazul tău! 🙂 Să fii un caz fericit!

    1. Am citit.. se pare ca pe mine ma sustii. Ma bucur.. dar asta e din cauza ca tu stii cum sta treaba si te-ai pus pe tine-n analiza. (in special)

   1. Problema e că ai scos din context fraza, Lusio, și ai rămas cu impresia că eu sfătuiesc pe toată lumea să fie prezentă la toate cursurile și seminariile. 😛 Greșit !

    Am scris așa ”Mergeți la toate cursurile și seminariile și faceți-vă temele la timp, altfel n-o să reușiți să revizuiți materia în zilele de sesiune. Asta dacă vă interesează note mai mari de 5 … Nu doar să mergeți, dar fiți și ATENȚI, contează foarte mult.” Așa că evident în cazul ăsta, dacă te interesează materia și să înveți carte, da, e INDICAT să faci cele enumerate de mine. Dacă nu … nu e obligatoriu. 🙂 Că doar de-aia-i facultate.

    Cum adică ”bani de facturi sau mers la facultate”, Diana ? Ce legătură are una cu alta ?

    Da, îmi permit pentru că le mai schimb și eu, orarul e flexibil, nu ajung la seminarul ăsta, mă duc la următorul .. și tot așa.

   2. Adică aveam de ales între a lucra 3 ore, ca să am bani suficienți să plătesc toate facturile&co, nu să rămân în urmă să plătesc penalități, și a mă duce la facultate în alea 3 ore (o oră drum, 2 ore laborator).

    1. Misce.. sunt multi care vor sa invete 😉 Dar cand parintii nu pot (nu neaparat ca n-ar vrea) sa te ajute, ajungi sa faci si sacrificii.. n-ai ce sa faci altfel.

     Vorba Dianei.. considera-te norocoasa. Stai bine mersi in Timisoara.. stai cu mama ta.. n-ai ganduri pt facturi and other shits. De astea se ocupa, altcineva, not you. Si da.. macar sa inveti bine e recomandat, daca altele n-ai pe cap.

     1. A… asta cu facturile îmi amintește de altceva.

      Prin anul doi trebuia să analizez și situația: „E ultima zi de plată la factura X. Plătesc penalizări și merg la facultate? Sau stau la 4 cozi la 4 bănci pentru 4 facturi diferite? Cozi de jumate de oră?”
      😆
      Bine că între timp s-a mai inventat și plata facturilor pe net.

     2. Ar trebui toate (in caz ca n-au) SA AIBA pe net. Ce rahat.. LE DAI BANI si stai la cozi pt asta ? Dupa mine ar fi trebuit sa se vina ca aia de la posta la usa PT BANI. Dar macar pe net sa avem.

     3. Stați că-s în plină modificare de temă :))

      Deci nu spun că nu-s de-acord cu voi, da, când trebuie să faci sacrificii … nu ai de ales, DAR TU ALEGI cum să le faci. Normal că poți să mai tragi chiulul la o facultate mai ”ușoară”, publicitate sau socio nu știu ce, chestii de-astea. Și tot în domeniile astea poți să și lucrezi pentru ca să ai experiență, total de-acord. Dar să vă dau un exemplu, ca să înțelegeți exact de ce-s atât de vehementă în chestiile astea cu angajatul și experiența și facultatea. Am o colegă care lucrează la Nike. A picat majoritatea examenelor până acum, deși a reușit să facă schimb de ture și să vină la facultate la cursuri și seminarii. După ce termină facultatea asta, credeți că o angajează cineva în domeniu ???? Cu experiența de la Nike ? N-o să ajungă niciodată să fie manager, contabil, economist de orice fel, pentru că HABAR NU ARE. Înțelegeți la ce mă refer ?

     4. Cineva trebuie să lucreze și la Nike. 😆
      N-are legătură serviciu cu faptul că unii au ales o facultate cu care sunt paraleli, care de fapt nu le face. Pentru că ăia pot să vină și zilnic la facultate, și tot nu se prinde de ei.

     5. Păi tocmai, Diana … eu ce tot încerc să zic ? Că dacă vrei să faci o facultate și să înveți chestii pe care experiența NU ȚI LE POATE OFERI, în domenii precum le-am enumerat, ca medicină, economie, arhitectură, inginerie etc. … măcar să te ții de carte.

     6. Te tii daca poti.. daca nu.. asta-i viata. Oricum nu te gandi tu ca daca termini o facultate cu specializarea X.. sigur vei avea serviciul X.. Neah, nu-ti garanteaza mai nimeni.. tine mult de noroc si de ce nu chiar si de PILE (ca deh asa-i in Rumenia).

      Eu stiu ceva cazuri care au urmat ceva si saracii au ajuns altceva, chiar de nu-si doreau.

      Sad, but iar true.

     7. Lusio, cazurile diferă câți oameni sunt pe lumea asta. 😀 Și normal că te ții dacă te duce capul, ( vezi Diana, acum că o pot da exemplu 😀 ) dacă nu … salut.
      Păi singurul lucru la care mă gândesc este că dacă termini medicina, n-o să lucrezi ca secretar la Primărie sau ca șofer de tiruri. Nu-i musai să lucrezi în domeniu, desigur, dar măcar ceva care să aibă o minimă legătură … n-o să mă pun eu economist să lucrez în industria energiilor verzi, nu-i așa ? Că dacă nu mă pricep … de unde ?

     8. Da, dar eu discut de ceva în plus.
      Nu doar câștigatul experienței și învățatul e la mijloc.

      Ci banii cu care supraviețuiești zilnic, ăia cu care îți cumperi pâinea și îți plătești acoperișul, pentru că părinții nu își permit să îți dea bani, ba chiar au și ei nevoie.
      Să ții un copil la facultate costă și de 3-4 ori mai mult decât să-l ții acasă.

      Degeaba îți place facultatea, degeaba vrei să te ții de carte, pe stomacul gol și pe stradă nu poți învăța. Măcar banii de cămin și de o pâine pe zi tot îți trebuie, vorba aia.
      Și bursele sociale nu ajung pentru asta. Dacă le iei.

      Repet, serviciul cu vrutul să înveți sau nu, nu are de a face.
      Fata aia nu ar învăța nici cu diamante sub pernă.
      Dar sunt unii care ar învăța cu drag, dar au nevoie de bani pentru a supraviețui și cedează din timpul de învățare pentru câștigarea pâinii de zi cu zi.

     9. Foarte corect, Diana, dar CEDEAZĂ din timpul de învățare, nu FAC TROC. Nu condamn pe nimeni care lucrează în timp ce face facultatea, din contră, și eu aș dori să mă angajez din anul 2 într-o firmă de profil, ( mai vedem, deocamdată e doar planul meu :)) ) și îi respect pe cei care muncesc și care învață în același timp. Pentru că orice-ai zice, dacă neglijezi facultatea în timpul serviciului ( REPET: O FACULTATE GREA ȘI RELATIV GREA, DE PROFIL ! ) n-are rost să o mai faci, pentru că lipsind de la seminarii ( hai că nu iau în calcul cursurile ) și neștiind ce naiba înveți acolo … e egal cu zero. La asta mă refer.

     10. Eu îți spun că nu se compensează cu nimic.
      Ai să vezi când ai să îți chibzuiești fiecare bănuț de pe o zi pe alta, când nu o să dormi noaptea că nu știi de unde să te mai apuci de ceva. 😉
      Și să adaugi la toate astea să fii singur printre străini, să nu cunoști pe nimeni, nici măcar din vedere.

      Deși nu îți doresc asta.

      Vă invidiez amarnic pe cei care nu ați trebuit să plecați de acasă la facultate.

      Probabil dacă era așa, gândeam ca tine.

     11. Păi eu zic că se compensează, dar nu în aceeași măsură, desigur. De-aia am adăugat ”pe undeva”.
      Problema e cu banii și cu chibzuitul, asta mi s-ar părea mie dificil, nu străinii, sincer.

      Și nu-ți face griji, probabil o să trec și eu prin aceleași ”stadii” când o să plec la master … 🙂 Până atunci, mai incubez puțin. 😛

 4. Tot azi am terminat si eu. \m/
  Sambata deja am rezervare in doua locuri, ma duc sa ma imbat. Si presimt ca o sa stau mahmur pana pe 22 cand incepe semestrul 2.

 5. Am cam terminat cu discutiile de mai sus.. acum sa ne licare ochii la schimbarile lui Misce 😆

  Mai bine fa un nou post sa discutam despre ce faci acum (schimbari) decat sa „contaminam” aici 😆

   1. Pai la Nice nu contaminam ca pe ea sau pe Dragos nu deranjeaza off-postul :mrgreen:

    Ma gandeam putin asa.. ca pe tine te-o deranja daca deviem de la subiectul de sus :mrgreen:

     1. Tocmai de asta am zis „gandindu-ma putin” caci daca gandeam MAI MULT realizam deja (atunci) ca am facut noi (2) destul off-post 😆

 6. Mai am 2 examene, dar nu e grava treaba. Eu recunosc ca am copiat, orice ar zice oricine. Nu mereu. Veneam de la munca si mi se facea rau numai cand ma gandeam la scoala. Nu aveam chef nici sa ma pun la masa. Asa ca, uneori invatam, alteori copiam . Viata nu e dreapta si vei vedea cat de curand ca nu totul merge asa cum crezi. La partea cu colega care risca sa fie data afara, eu zic sa fim mai linistiti. Eu nu as zice sa fie data afara. Sa revina in restante. Viata este plina de compromisuri, nu merge sa tai in carne vie de fiecare data. Altfel, mai toti am fi in spital. Ma bucura ca esti hotarata sa duci lupta cu scoala si cu blogul. Tine-o tot asa.

  1. Baftă la examene 😛 E decizia fiecăruia, eu una nu sunt de-acord cu trișatul și nici nu îl încurajez. Să zicem că tu ai avea o scuză, dar fata aia nu face nimic, freacă menta toată ziua. Și e chiar o proastă, așa că sincer nu-mi pasă că ”nu merge să tai în carne vie de fiecare dată”. Ba câteodată trebuie. 🙂 Dacă ar fi după mine … ehe 🙂

   Văd de pe acum că nu totul merge așa cum cred … Degeaba va reveni în restanțe, Manuel, că oricum nu va trece nici atunci, e prea PROASTĂ, după cum am spus. 😛

   Puteți să ziceți că sunt prea radicală sau dură, dar asta-i viața. După mine, unii merită, alții nu.

 7. Nu știu ce am în seara asta.

  Mai înainte parlamentam la Nice pe site, acuma la tine… se cunoaște că eu am terminat sesiunea de săptămâna trecută și am mintea mai odihnită.

    1. Ok, bile, bile :)) Păi ăla era cam un lac de munte … din cunoștințele mele, acolo e cam friguț 😛 Adică apa nu are o temperatură acceptabilă pentru corp, ca să ne bălăcim după bunul gust 😀

 8. 🙂 Felicitari si bine ai revenit pe blog! 🙂 Si eu l-am parasit cateva zile pe al meu. Tocmai mi-am dat si eu examenul de licenta. Dar am scapat mai usor decat as fi crezut. 😛

  Si peripetii amuzante din timpul examenelor nu ai de povestit? 😀

  1. Mulțumesc, Andria 😀 Cum a fost licența, ce vrei să faci mai departe ? 🙂
   Nu, n-am peripeții amuzante de povestit, amuzant mi s-a părut că a prins-o pe tipa aia copiind și că a exmatriculat-o. 😛 Aș fi izbucnit în râs dacă n-aș fi avut bun-simț. :))) 😛

   1. Mi-a fost frica rau si eram panicata ca daca nu iau, daca pic, daca lesin la oral si nu m-am prea putut concentra foarte bine la invatat. Noroc ca mi-am luat cateva zile de concediu ca altel nu cred ca as fi facut fata. 😀 Oricum, am trecut cu bine si am luat 8 😀
    Mai departe… nu stiu inca sigur. Oricum pentru un master trebuie sa strang bani ca e scump 🙁 indiferent ca-l fac aici sau pe alt continent. Asa ca momentan o sa-mi vad in continuare de munca si de planul de a ma muta singura (pentru care de asemenea, imi trebuie bani ca sa-mi iau pat si sifonier :))))) ). 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *