De unde îmi cumpăr eu laptop-ul acela

Site-ul http://www.azerty.ro/ are nevoie de o relansare. Și mă întreabă pe mine cum aș promova acest eveniment, dacă aș organiza unul și așa mai departe. Hmm … un eveniment offline pentru o lansare online ? Încă nu. Deocamdată, cea mai bună metodă e concursul SuperBlog, pentru că cel puțin 50-70 de bloggeri o să scrie gratuit despre site, inclusiv eu. 😛

Îmi pun, însă, întrebarea: cu bani sau fără bani ?

1. 0 costuri – colaborări cu alte site-uri mai mari pentru banner-e, în schimbul publicității pe site. Mai este apoi veșnicul Social Media, Facebook și Twitter mai ales. Dar să nu se rămână la stadiul de ”accept friend request” și atât, ci să fie o interactivitate vizibilă, să își exprime oamenii / clienții părerile chiar și pe Facebook, să vadă lumea. Același F poate ajuta la crearea acestui eveniment online, unde pot fi trimise invitații către utilizatorii din lista de ”prieteni” și se va vedea câtă popularitate are prin aceia care răspund prin ”attending” ( eventual chiar prin ”maybe” ).

Dacă s-ar merge pe realizarea unei reclame, atunci neapărat canal pe YouTube, că e gratis contul.

Aș încerca să văd, tot la bloggeri, evident, care din ei sunt dispuși să-mi afișeze banner-ul pe blog fără să le dau bani ( cel puțin inițial ). Dacă nu merge treaba asta ( nu săriți, că nu se știe niciodată ! ) trecem la planul B, cu bani.

2. N-aș merge pe varianta ”sumă de bani și scrii un articol”, pentru că mi se pare destul de riscantă, să zicem așa. În schimb, mi se pare bună ideea organizării unui concurs pentru bloggeri și ca premii să se dea vouchere ca să-și poată achiziționa produse în valoare de x RON.

Nu m-aș folosi de media, pentru că mi se pare oarecum ciudat să vezi o știre / reclamă despre asta la televizor … DAR pentru ziarele sau posturile tv online cred că e ok o mică reclamuță, un anunțel, acolo.

Hmmm … ce-ar mai fi ? V-am spus că nu-s așa de bună la promovare și strategii de marketing, din astea, dar cred că soluțiile găsite mi-ar asigura o relansare reușită. Apropo, dragii mei, ca să nu întrebați ”ce-i cu titlul ?”, din acest magazin online de la azerty o să cumpere câștigătorii, pe baza sumelor alocate locurilor ocupate în clasament, diverse produse. Eu mă gândeam la un mini-leptoc, dar asta ar înseamna să mă aflu pe o poziție superbună, cam printre primii 10. 😛 Vedem.

0 comentarii

  1. ar fi fost frumos sa ne fi spus asa: aveti buget de x RON/USD/EUR – faceti o campanie de promovare, dar e bine si asa – chiar mi-a placut proba asta 😀

    Succes!

  2. Fiecare e liber sa scrie cam cum crede ca ar face promovare. Ce-i drept detaliile sunt foarte putine, dara sta nu ne impiedica sa improvizam. Cand ne intalnim sa cumparam ceva de acolo? Ahaaa, cand ne dau voucherele. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *