Complex și abstract

Hellooo! Waddup, cadeți ? 😛 Mă scuzați, îmi trebuia o introducere. :)) Deseori mă simt prost dacă nu salut – chiar și tâmpește, la începutul vreunui articol. Sper să nu-mi săriți în cap după ce voi scrie ce trebuie să scriu. ( aoleo, cât fum de-inteligență scot degetele mele astăzi! )

Mă întrebam eu așa frumos de ce oamenii folosesc aplicații de genul Foursquare sau Facebook mobile ca să VADĂ ALȚII unde sunt ei. Parcă Foursquare-ul era pentru prieteni, să vadă cei apropiați pe unde umbli, ca să se oprească la o bere cu tine. Deși LOGIC ar fi să dai un telefon să vezi unde-i omu și să-l întrebi dacă vrea să vă întâlniți, nu să dai buzna. Dar mulțumim pentru că ne spuneți unde sunteți și chiar ce faceți, eu una sigur o să mă transform în stalker-iță la vreun moment dat. Parcă am chef de dat cuiva cu tifla-n cap, toporu-n spate și alte minunății minunate.

Nu, serios, ce mă interesează pe mine că X se află în cutare loc ? Oare o face ca să se laude ? Că 1. e acolo 2. are telefon șmecher cu care POATE să facă lucrul ăsta. Nu găsesc un motiv rațional, dar dacă mă ajută cineva să văd luminița de la capătul tunelului, voi fi mai mult decât recunoscătoare. 

 

 

Și cum eu sunt mai bolovană așa, direct din Stâncoși rostogolită, nu pot să pricep nici rostul Twitter-ului. Adică al ciripitului. Mi se pare că aia e ca o ghenă a bârfelor. Tweet și tragi apa sau ceva de genul ăsta. Alt fenomen paranormal, paratrăsnet și parasocialmedia este Retweet-ul, despre care nu știu prea mare lucru, dar e ca un fel de telefon fără fir, bănuiesc. Nu folosesc, dar m-am uitat să văd cum e. Apăi unii nici nu merg la budă înainte de a scrie un scurt ”gând” pe twitter, din fundul înțelepciunii scos. Ca un floc, dar invizibil.

Facebook-ul mi se pare suficient, sinceră să fiu. Mă gândesc, totuși, că s-ar produce un ”flood” ( nu-mi vin cuvintele-n română, frate! ) imens de gânduri de-astea semnificative dacă n-ar fi Twitter-ul. Dar tot mi se pare o prostie! Însă, repet, poate sunt eu limitată și nu știu ce-i bun.

7 comentarii

  1. Twitter
    1. daca il folosesti cu cap ai sansa sa afli cele mai noi stiri direct e la sursa
    2. nu e pentru chaturi, desi poti face si asta. e mai mult un canal de transmis stiri. 90% de acolo e totusi galagie
    3. ca sa ascapi de galagie trebuie sa urmaresti numai oamenii sau companiile acre te intereseaza si de la care estis gura ca obtii informatiile de care ai nevoie
    4. folosirea hashtagurlui # poate duce la organizarea informatiei pe intreaga retea. dai clic pe #tehnologie si dai si de mine pe acolo.
    5. inainte de a aparea stirile pe facebook, sau in Google Reader, apar pe Twitter, la cei acre au twitter.
    6. e foarte diferit de facebook , prin sistemul in acre unii te pot urmari pe tine si tu nu esti obligats a ii ai in grupa de prieteni. De aia, facebook e pt prieteni, Twitter pentru stiri.
    FourSquare e alta retea sociala, creat pentru a comunica cu cei care au aceleasi gusturi cu tine. Poti primi si reduceri al un nr de X check-inuri.

    Abemele retele sunt necesare itnr-o lume in care totul devine… social si digital.

  2. Nici eu nu folosesc Twiter si foursquare (actually, I don’t own a smartphone! :))) ca simt ca mi-ar ocupa prea mult din timp, nu vreau sa il pierd dand check in la cafeneaua X ci sa ma bucur de timpul petrecut acolo.

  3. Culmea e ca mie Twitter imi pare cel mai folositor din toate.
    De restul ma pot lipsi. Eu sunt aia careia in loc de „click pe Center Report…etc”, trebuie sa i se zica
    „apasa casuta aia de deasupra curcubeului din mijloc” ca sa priceapa. Asa ca … mai bine ma lipsesc, rad astia de mine !

  4. Foursquare e o aplicatie – proiect zic unii. Atunci cand ai un telefon mobil pe care intra tot felul de porcarii, asta e doar una din ele. Nu intereseaza pe nimeni unde esti si de ce. Dar este. Hai sa. Exista atatea aplicatii fara sens si asta e una din ele.
    Cu twitterul e alta problema. Mai nou trebuie sa atragi atentia, sa fii in ochii tuturor. Daca ai blog, pune toate articolele acolo. Ca din aia 500 care te urmaresc, macar 100 vor accesa legaura sa vada ce articol ai scris. Ce spune Manuel acolo mai sus e adevarat: nu se poate fara. De exemplu vei vrea sa spui ca tocmai ai injurat pe cineva in trafic, ca te uiti la un site misto sau ca ai descoperit tu nu stiu ce reteta de cozonac. A, si dupa ce ai pus toate articolele tale acolo, le pui si pe ale prietenilor ca, nu-i asa, ne ajutam unii pe altii. Cum altfel ar putea avea succes blogosferic atatia agramati? Din pacate la noi e dus totul la extrem. Din partea unei companii te-ai astepta sa publice diverse in timp real; cu toate astea, atata timp cat e gratis, hai sa ne facem toti „brand”. Oricum ai lua-o, oricat de hater as fi eu, discutiile astea incep sa apara pentru ca sunt prea multi consultanti.
    Blogurile serioase au pus sare pe rana si au taxat „camapaniile in social media” care de fapt strang like-uri si atat. Partea buna e ca unii oameni incaseaza 100 RON+TVA. Ce-i in mana nu-i minciuna.

  5. Twitter-ul nu e chiar inutil, eu gasesc si lucruri interesante acolo, four-square-ului nu ii gasesc utilitatea, intr-adevar si iti dai seama ca nu-l folosesc, plus ca poate deveni riscant pentru tine sa se afle pe unde esti intr-un anume moment.
    Facebook nu folosesc, nu m-a convins s-o fac, desi are atat de multi adepti si in Romania.

  6. Eu acum aud prima data de Foursquare.
    Am cont si pe Twitter, de vreo 2 ani cred, si l-am folosit o data, cu mesajul: ,,boo” 🙂

    De acord cu tine, Facebook e mai muuuult decat suficient (uneori, e chiar prea mult). Cred ca e o nevoie acuta de a comunica, doar ca oamenii si-o satisfac in moduri stupide. Astfel, in loc sa dai un telefon si sa iti intrebi un vechi prieten ce mai face, daca vine la un suc, dai mesaje ,,subtile” ca esti in cutare loc, poate-poate esti suficient de important incat sa vina cineva acolo. E o generalizare, cu siguranta nu toti merg pe acest sistem, dar…

  7. Dupa cum vezi parerile sunt impartite.
    Expertii social media te vor contrazice pentru ca ei recomanda si folosesc toate retelele de socializare.
    Important este pe cine urmaresti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.