Colțul meu de lectură (P)

Știți vorba aceea cu omul sfințește locul, sigur o știți. Dar eu zic că și locul ajută la însuflețirea omului (că sfințirea e cam mult), și în ultimii ani a ajuns să mă intereseze un pic mai mult cum arată un loc, cum mă simt în el, musai dacă pot găsi un colț de lectură. Ba am început și să aleg unele localuri în funcție de designul interior (sau exterior, dacă au grădină). Chiar și la mine în apartament, încerc să contribui pe unde pot cu câte o idee sau o învigorare – dacă mă urmăriți pe Instagram, la story ați putut vedea zilele trecute cum mi-am rearanjat un pic rafturile din bucătărie, și mai apoi, cum mi-am reamenajat camera. Simțeam că am nevoie de un suflu nou în locul în care dorm și care mă conține pe mine în mod material (haine, parfumuri, cărți). Însă am rămas un pic în pom în ceea ce privește spațiul în care să citesc.

Cumva, s-a nimerit la fix ca cei de la FAVI să mă contacteze să pun la cale o idee de cum mi-ar plăcea să arate acest colț de lectură, și să mă lase să mă inspir din obiectele de mobilier și casă de pe site-ul lor. FAVI, în caz că nu știați, este motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni, și îmi place mult sloganul lor: „Locuințe frumoase”. După câteva căutări (pentru că nu m-am putut abține să nu mă uit și la alte piese pentru locuință, opțiunile sunt numeroase, pentru toate gusturile), am decis că elementele principale vor fi trei:

  • Lumina

Mie îmi place mult conceptul acesta danez de Hygge, ce are un aspect esențial în realizarea lui: rolul luminii într-o încăpere și contribuția la atmosfera pe care o realizează. Îmi plac luminile calde, duioase, care să mă îmbie la citit, așa că unul din produsele pe care le-aș alege ar fi acest lampadar. Cred că vă dați și voi seama de ce e PERFECT pentru colțul de citit din camera mea, nu? :)) Roata aceea m-a cucerit din start! Deși am căutat și alte opțiuni, am zis să nu mă arunc la prima, tot la ea am revenit.

favi lampadar

  • Un spațiu extra de depozitare sau prioritizare

De multe ori las cărți la întâmplare, pe marginea patului sau pe comodă (unde ar trebui să fie gol), ele fiind cele pe care le citesc curent – și aici intră și revistele DoR. Biblioteca mea este limitată (din păcate), așa că mi-ar fi foarte util un obiect mai mic, practic, și deschis, care să mă ajute. Ideal e să pun acolo ce citesc sau ce vreau să citesc într-o anumită perioadă. Mi-a fost foarte greu să mă decid între un raft mai altfel de depozitare de cărți sau o măsuță, pentru că am găsit multe obiecte faine, dar până la urmă, această noptieră de bambus m-a convins. E și ușoară, astfel că o pot muta dacă desfac canapeaua.

favi noptiera bambus

  • Un loc unde să-mi întind picioarele

Sigur, mi le pot întinde în pat, dar atunci nu mai e colț de lectură! :)) Aș fi putut să aleg un bean bag, sau o altă formă de a sta comod, doar că încerc să-mi păstrez camera cât mai simplă (în condițiile date de loc restrâns). Iar pentru că nu am mânere la canapea (așa am vrut eu), prefer să completez spațiul ideal de lectură cu ceva fain pe care să-mi odihnesc picioarele, și care să nu fie prea deplasat față de lemnul și culorile din cameră. Din nou, am petrecut timp „scrollând” printr-o grămadă de lucruri, pentru că multe sunt grozave, însă am rămas la acest taburet portocaliu, pentru un strop de culoare în cameră!

favi taburet

În mintea mea, toate aceste elemente se potrivesc foarte bine – și sper să le și pot implementa cu timpul. Desigur, de citit, pot să citesc oriunde, dar e un pic altfel când se potrivesc niște lucruri în crearea ambientului perfect de lectură – acea atmosferă de care vă povesteam mai sus. Când vine vorba de alții, nu am pretenții, dar în ceea ce mă privește, îmi doresc ca spațiul care mă înconjoară să fie utilizat și simplu, și confortabil, și cu gust, și cu căldură. Cred că dacă aș completa camera cu aceste obiecte, mi-aș îndeplini obiectivul până la capăt. 🙂

Iar voi ați ajuns la finalul primului articol publicitar pe bune al meu, pe care mă bucur sincer că l-am scris, mi s-a părut un exercițiu perfect pentru stilul blogului meu – și imaginarea spațiului perfect de lectură în camera mea. Așadar, le mulțumesc celor de la FAVI pentru oportunitate, și vă invit să le vizitați site-ul și să vă inspirați dintr-o grămadă de obiecte pentru locuințe frumoase. Vă las și cu recomandarea să îi urmăriți și pe instagram pentru aceeași doză de frumos. 🙂

Voi aveți un asemenea spațiu pentru lectură? Cum e, ce elemente conține? 🙂 O săptămână minunată să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *