Ceva pe`aici

Am avut o săptămână mai mult sau mai puţin groaznică şi, păcatele mele, n`am mai scris nimic pe`aici. Da` las` că recuperez eu acum ! Iar povestesc despre mai multe, aşa că luaţi`vă răbdarea în mâini. În ochi, mă rog.

M`am uitat la filmul Rear Window, de Alfred Hitchcock, anul 1954. Foarte, foarte tare ! E o comedie-crimo-romance, cu Grace Kelly şi James Stewart. Totul se petrece în curtea interioară a unor apartamente la comun, să zic aşa. Jeffries ( Jeff ) e un foto-reporter care are piciorul în ghips şi nu îi rămâne altceva de făcut  toată ziua decât să îşi urmărească vecinii pe geam.  Mai are şi o frumoasă iubită, cu care nu prea vrea să se căsătorească, pentru că nu vrea să o expună mediului în care trăieşte el ( loc instabil, călătorii lungi şi uneori periculoase etc. ) De 6 săptămâni tipu` se plânge că nu se întâmplă nimic ciudat, dar, ca să vezi, parcă răspunzându`i aprigii lui dorinţe, se petrece ceva neaşteptat. La început pare o invenţie a lui Jeff, şi a Lisei ( îi împărtăşeşte şi iubitei bănuiala lui ) pentru că nici măcar prietenul lui detectivul ( care apropo, seamănă cu Mircea Solcanu ) nu îl crede, dar veţi vedea, la final, deznodământul. 😀 După părerea mea e un film savuros al replicilor, dar şi al intrigii care te captivează şi nu te lasă până nu îl vezi complet. Notă ? Conform scării Anca a notării filmelor, îi acord 89,9. 😛

Buuuun, despre ce mai voiam să zic … cum să ningă în martie ? 😐 Prevedeam un început maiestuos al primăverii, da` mi`a cam dat peste nas Iarna. Probabil că nu vrea să plece, şi atunci se comportă ca o ticăloasă: “Las` că vă arăt eu vouă!!!” Lasă că îţi arată ţie Primăvara .. în curând. 😛 Nu îmi place frigul. V`am mai spus asta pe la începuturi. Motivul meu e puţin idiot, da` mie îmi place să cred că pentru mine e valabil. Pentru că sunt Scorpion, şi scorpionii trăiesc ( majoritatea ) în deşert, unde e cald, spiritul meu scorpionistic nu se simte în largul lui când e friiiiggggg şi rece. E, ce ziceţi ? Eu cred că merge. De fapt, e singura scuză pe care o accept şi pe care aş prezenta`o dacă ar trebui să mă scuz vreodată pentru că nu îmi place frigul.

În altă ordine de idei … voiam să mă plâng de faptu` că am un defect. ( e singurul, de altfel. în rest sunt minunată, cuminte, drăguţă, simpatică, aproape perfectă, lăudăroasă etc. ) Nu ştiu să`mi organizez timpul. Şi odată ce am reuşit … intervine o altă nereuşită: lipsa consecvenţei în menţinerea ordinii. Sunt o persoană organizată în multe aspecte ale vieţii mele, da` mai puţin în ceea ce priveşte timpul meu preţios. Nu ştiu, nu`mi iese. Poate ar trebui să mă străduiesc mai mult. Poate ar trebui să fiu sâcâită mai mult. Dacă o pun pe mama să mă bată la cap, face ca mine: mă stresează 2-3 zile, apoi se lasă. Cred că din cauza ei sunt dezorganizată temporal. E moştenire de familie. E doar vina ei, eu sunt nevinovată. De mâine încep să`mi organizez mai bine timpul, acum că m`am confesat. Vă anunţ când o să fiu în stare să le fac pe toate la vremea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *