Banii vorbesc ?

Ipoteză: O companie mă plătește ( 100 euro ) să scriu despre un serviciu de consultanță pe care aceasta îl oferă clienților
Concluzie: ( adică se cere să se afle ) Reacția mea

_____________________________________________________________________________________

Rezolvare: Până acum n-am primit asemenea oferte, însă sunt deschisă pentru oportunități. Totuși, nu înseamnă că dacă nu-s în top 100 Zelist și nu fac bani din blog și nu-s o persoană ”cu influență” în blogosferă, accept orice, doar de dragul de a câștiga 100 euro. Pentru început, suma mi se pare bună, dat fiind că n-am mai fost plătită ca să scriu, deci un articol de calitate, 100 euro … rentabil, nu ? 🙂 Și dacă aș fi selectată, să zicem, dintr-o listă cu mai multe persoane care ar putea să facă acest lucru, mi-ar face mare onoare și m-aș bucura foarte mult să știu că cineva m-a ales pentru că are încrederea că sunt potrivită.

După cum se vede, probabil, blogul meu nu este nișat, așa că îmi permit să scriu despre ce vor circumvoluțiunile creierului meu ori atriile și ventriculele inimioarei mele, dar repet, nu accept orice, doar ca să fie. Probabil că aș dori ( dacă e posibil ) să beneficiez eu de acele servicii și să scriu apoi impresii, ori să fac un fel de studiu de caz, întrebând mai multe persoane care au apelat la consultanță, iar pe baza răspunsurilor lor să știu mai bine despre ce e vorba, dacă e recomandabil sau nu. Nu mă deranjează dacă mi s-ar cere ”să laud” o companie sau un departament, un produs, un serviciu etc. EU decid, însă, dacă merită sau nu. Iar în cazul în care nu merită, cu tot respectul, anunț respectivii că nu sunt de-acord și că nu pot să scriu doar avantaje, când clar apar și riscuri, dezavantaje, nemulțumiri. Așa că în loc să caut pur și simplu pe google, prefer să discut / primesc feedback din partea clienților și să fac un fel de raport pe baza lui.

Cum doresc să cheltui cei 100 euro ? I-aș pune deoparte pentru banii cu care îmi plătesc facultatea, 2 500 RON nu e o sumă oarecare. În ceea ce privește promovarea articolului … reiterez ideea, dacă eu consider că este în regulă și merită spus și altora, pun articolul pe Facebook, la status pe YM, fac un efort și-mi creez un cont pe Twitter ( că încă n-am, nu a reușit nimeni să mă convingă pe deplin ), evident, spun prietenilor, oamenilor interesați … și cam atâta reclamă aș putea face. Mai mult .. n-am de gând să fac spam doar pentru ca omu să dea un click și să vină la mine ca să-mi citească articolul, să se ducă pe site-ul companiei etc.

Viitorul pieței de articole sponsorizate pe bloguri … eu zic că șanse sunt multe ca acest concept să se dezvolte mai ales la nivel practic, numărul blogurilor crește pe zi ce trece și sunt mulți oameni care au talent la scris și lipici la ”public”, deci o companie poate apela cu încredere ( după o supraveghere, în prealabil, a blogului ) la ”serviciile” oferite de un blogger. Nu se știe niciodată de unde sare iepurele.

Așadar, dragi copii, reacția mea = x + y + z = 11. Ați înțeles, da ? 🙂

* Articol scris pentru SuperBlog 2010, cu mențiunea că l-am publicat la 23:59 adică fix la limită ( se poate verifica în josul articolului acest lucru ) nu știu dacă înscrierea lui ca răspuns s-a realizat la aceeași oră, deși mie așa mi-a apărut, prin urmare, scuze dacă am depășit cu un minut timpul maxim. 😛

LATER EDIT: Haha, confirmarea răspunsului a venit tot la 23:59, deci sper că n-o să fiu depunctată ! 😀 Ce noroc am !

11 comentarii

 1. Pai problemu e ca cele mai multe firme se uita in acel Zelist pentru ca acol stiu ca gasesc blogurile cele mai linkate si mai accesate. Si lor asta le trebuie cati mai multi oameni care sa citeasca despre ei. Nu le pasa ca o pozitie fruntasa in Ze nu inseamna neaparat si ca omul stie scrie 😛

  1. Păi și-atunci cum ne-ar contacta pe noi ? 😀

   Eu zic că o firmă serioasă poate cere și unui blogăr simplu, ca mine și ca tine, să scrie un articol, altfel n-ar ajunge și pe-aici, ”pe Pământ”, nu ? De-aia am zis să supravegheze blogul vizat în prealabil, să vadă, îi serios omul ăla, e superficial ori ba.

 2. Eu unu’ as accepta banii si as face articolul. Am o parere foarte bine „pusa la punct”, ca sa zic asa, despre treaba cu „aaaa, faci aia pentru bani, te vinzi” si sincer, nu vad de ce n-ai accepta niste bani…ca ce, ca o sa se ia un oarecare de tine ca scrii pe bani? Da’ care-i faza, ca nu scrii pe banii lui, scrii pe bani unor dobitoci care sunt destul de inapti incat sa nu-si faca ei propria campanie.
  Plus, 100 de euro n-ar strica nimanui, niciodata.

  1. Și eu-s de-acord, în principiu, însă cum nu îmi place să mă consider deformator de opinie și nici nu doresc să fiu, prefer întâi să verific dacă produsul / serviciul e ok, ca să-i fac reclamă pe bune, că nu-mi place să mint în așa hall oamenii.

 3. Sper să nu te superi pe mine, dar mie mi se pare o tâmpenie sinistră să îi întrebi pe participanţi chestia asta şi să-i pui să scrie articol după.

  Pentru că, futu-i, am aşa ca o presimţire că trei sferturi dintre ăia întrebaţi nu-s deloc formatori de opinie … not even close to that. Şi 100 de euro îs totuşi bani, nu orice companie îşi permite să-i arunce pe Gigel cu 50 de vizitatori zilnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *