3xM

Îmi tot bat capul de ceva timp cu o anume întrebare și trebuie să recunosc că e puțin dificil.

”Ce te motivează în viață ?”Am fost chestionată acest lucru de câteva zeci de ori și sincer, am modificat răspunsul de fiecare dată. Asta pentru că habar n-am ce-aș putea zice. Ce mă motivează în viață ? Nu am nevoie de motivații, aș zice în primă instanță, nu trebuie ca nimeni să mă convingă să fac ceva sau să-mi dea un bun imbold pentru a executa. Tot ce întreprind e din proprie voință.

Dar apoi stau și mă gândesc că totuși, mă motivează câteceva: suferința altora, neștiința lor, câteodată, dar și fericirea lor, apoi fericirea mea, viitorul meu, dorința de a cunoaște și de a experimenta … se pune ? Alt răspuns mai bun poate că nu aș avea, că n-o să mă iau acum după piramida lui Maslow.

Apoi mai sunt întrebată ( sau voi fi, cu siguranță, pe viitor ) cum îi motivez eu pe alții sau dacă am făcut-o vreodată. Glâc. ( nod în gât, adică ) Mnu cred. Și nici n-am idee cum aș putea să le dau motive celorlalți ca să acționeze – bani n-o să dau nimănui niciodată și nici lucruri materiale. Deci cumva prin mine să-i motivez – pare atât de irealizabil, nu mă văd în postura asta, îndeosebi din pricina faptului că oamenii sunt foarte diferiți și nu toți reacționează la aceiași ”stimuli”, pe unul nu l-ar convinge ideea de ”dezvoltare personală”, să zicem. Mă rog, am impresia că iar e un articol din ăla în care nu reușesc să mă fac înțeleasă cum vreau. :)) Probabil că sunt prea obosită.

Motiv, motivație, motivant. Că dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti, sau cum ? 🙂 Pe voi cam ce vă motivează în viață ? Știți să răspundeți la întrebarea asta ?

0 comentarii

  1. Pe mine mancarea ma motiveaza, da’ rau de tot…
    Si ideea ca intr-o zi voi trage șuturi în țâțe. Sau macar pumni…

    Bine, serios vorbind acum…ce ma motiveaza pe mine…? Prostia altora. E scopul meu sa incerc sa le arat unora cat de cretini sunt.

  2. Hm.. cred ca-i destul de simplu (ori poate am falsul sentiment ca stiu si peste doua zile ma gasesc in postura ta): gandul ca daca nu fac rabat de la nimic imi va fi bine. Dar, tu stii oarecum obsesia mea, vreau sa las ceva in urma.
    Nice article!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *