10 lucruri știu să … scriu

Deci de câteva zile tot mă fofilez și nu știu cum să împac capra cu varza. Primesc lepșe din stânga-n dreapta și eu … ioc ! Dar hai că de data asta mă înduplec de bieții oameni care au fost așa drăguți cu mine ( cartim, Colorbliss și Missie ) și fac din nou un 2 în 1. Nu știu dacă v-am mai spus eu motivele pentru care am început blogul, care e istoria asta, dar mna, hai să povestim un pic, mai ales că-mi plac întrebările-interviu. 🙂

1. Când ai început să scrii în online ? 21 mai 2009. Cam târziu, dar abia atunci m-am hotărât. Înainte de data asta … eram pe altă planetă.

2. Ce te motivează să scrii pe blog ? Hmmm … păi n-am nevoie de o motivație specială. Pur și simplu îmi place. Dar, totodată, agreez discuțiile ( mă rog, cam puține pe-aici, trebuie să lucrez la asta ) și ideile noi, reacțiile oamenilor etc. Mă motivează, dacă tot e să o luăm așa, și faptul că pot oferi, prin mine, informații inedite lumii, ajutând, astfel, într-un fel sau altul, la îmbunătățirea anumitor viziuni sau impresii, păreri, atitudini etc. ( sper )

3. Cum reacționezi la comentarii negative ? Dau cu pumnul în masă și înjur. :))) Glumesc, normal că nu reacționez așa. Am mai spus că nu mă deranjează comentariile ”împotriva” unei poziții adoptate de mine sau ideile care nu coincid tocmai cu ale mele. Accept diversitatea și respect opiniile diferite de cele proprii, DAR cât timp sunt spuse cu bunăvoință și / sau cu oarecare respect. Urăsc răutățile gratuite, mă supără, chiar, și le răspund ironic celor care lasă comentarii de asemenea fel. Ceea ce rar s-a întâmplat aici .. unde-mi sunt ”hater-ii” ??? 😛

4. Care a fost ideea inițială de la care ai pornit ? Mh … vroiam un loc pentru așa zisele mele poezii de care m-am cam lăsat. Aștept vara, atunci am inspirație. 😛 Treptat, mi-am dorit mai mult, așa că … a ieșit ce vedeți astăzi aici, cu ceva efort și multă imaginație, zic eu.

5. Ce fel de link-uri ții în blogroll ? Interesantă întrebare, iată ceva despre care chiar n-am vorbit. Evident, țin oameni pe care îmi place să-i citesc, dar am și altă categorie, după cum poate ați observat, cu tot felul de chestii utile sau interesante, sau blog-uri cu altă tematică decât cea personală ( vezi Marele Ecran sau Reclame TV ). Bine că mi-ai amintit, Missie, de aspectul acesta, pentru că voi aduce câteva ”prospături” în blogroll, în curând.

6. Cum te-a schimbat pe tine blog-ul ? Din nou, o întrebare care mă pune pe gânduri. Faptul că am un loc unde să-mi las imaginația să zburde este un avantaj și un lucru care nu neapărat m-a schimbat, dar care mi-a îmbunătățit abilitatea asta. Apoi, desigur, e vorba despre constanta dorință de a oferi ceva calitativ, de a-mi exersa coerența în gânduri, idei etc. Și să vă mai zic un secret … îmi e mult mai ușor să vorbesc cu cineva despre un subiect așternut pe blog … pentru că îmi amintesc ce-am scris și repet aproape întocmai ( ciudat, dar așa e ). :)) Cred că blog-ul mai mult m-a ajutat, nu m-a schimbat, el e doar un instrument prin care pot măsura schimbarea, nu musai un factor al ei.

7. Ce așteptări ai în viitor de la blog-ul tău ? Dacă ar trece pe un domeniu, singur, singurel, ar fi făinuț, dacă nu, nu-i nimic, n-o să-l cert. Mi-aș dori, însă, mai multă populație. Nu pentru trafic, repet, că mă doare la 2 m sub pământ de cifrele în sine, pe mine mă interesează oamenii mai mult. Cred că am ce împărtăși lumii întregi, cred că am ceva de oferit spre învățare și îmi doresc și eu, de asemenea, să învăț și să fiu mai bună în ceea ce fac. Și asta nu prea o pot face cu 10-12 oameni. ( cărora, de altfel, le mulțumesc mereu pentru prezență )

8. Cât despre vizitatorii / cititorii acestui blog ? Să-mi fie fideli ! Haha, eh, nu chiar, dar așteptarea cea mai mare este să mă certe când e cazul și să nu mă părăsească așa, fără nicio explicație. Desigur, de la cititori / vizitatori în general mă aștept, pe viitor, și la mai mult curaj în comentarii, am impresia că nu toți vor să facă asta și nu pricep de ce, că nu mușc. Înțeleg momentele când nu-i nimic de zis, dar și cele în care sunt ? Cam așa. Mie oricum mi-s dragi toți !!

Și acum v-am spus 8 lucruri despre mine … mai trebuie 2, ca să fie lepșele complete.

9. Am o bluză de satin albastru, în stil chinezesc / japonez, cu modele specifice, cu dragoni și chestii, pe care ador să o port atunci când îmi permite vremea. Și de obicei îmi plac hainele în stilul ăsta, caut și o rochie în acest gen. ( mă rog, sunt cam scumpe, dar poate poate cândva … )

10. Sunt pasionată de câteva sporturi extreme … pe care, desigur, le voi dezvolta într-un articol viitor. 😛

Na că o făcui și pe-asta !!! Leapșa … poate zbura către oricine !

0 comentarii

     1. Astept sa se termine un meci de tenis :mrgreen: Am mizat pe o tenismanca si astept sa bata 😀 Mai are un set de luat si ma pot duce linistit la nana :mrgreen:

 1. Maaama, dar esti mai invatata in ale blogului ca mine. Eu abia in iulie 2010 mi-am facut blog. Uite cum trece timpul. Nu iti fa probleme sunt multi oameni care iti citesc blogul dar nu comenteaza. Vor prinde si ei curaj 😀

 2. Abia astept sa aflu de sporturile extreme 😀
  Pe mine mai degraba ma intristeaza nr de view-uri decat sa ma multumeasca, mai ales cand vad ca sunt relativ putine comentarii 🙂 Imi place sa stimulez lumea sa-si dea cu parerea…

  1. Andreea, draga mea, din păcate n-am eu timp să comentez cum ar trebui, dar chiar vreau să-ți spun că prin articolele tale mi-ai atras atenția asupra blog-ului tău .. continuă tot așa și eu cred că vei avea rezultate. 🙂

 3. Eu nu sunt pasionata de sporturi extreme, dar timp de trei ani de zile am practicat unul extrem de periculos: bloggingul. 🙁 😀 😛 😉

 4. Multumesc ca m-ai amintit 😛
  Leapsa aceasta , chiar este interesanta , tine mai mult de tematica blogului, nu e chiar una cu care eram obisnuit , este originala. De fapt , la tine , mai toate lucrurile despre care scrii sunt originale.
  Ai inceput cu doua luni inaintea mea bloggingul 😛

 5. Am uitat sa spun esenta( sunt imprastiat rau de tot) : am sa preiau leapsa .
  De ce?
  Pentru ca imi place ( asta e un raspuns ca la o reclama , ceva cu „Pentru ca merit”) 😛

 6. Miscellaneous, sunt un cascat in toata regula, sunt mai „batran” in blogging decat tine cu 15 zile , prima mea postare „Hello World” facuta de pe pltforma WordPress a lfost aruncata in blog in data de 6 05.2009 😛

  Asta pentru acuratetea informatiei 😛 incet dar sigur , o iau razna 😛

 7. Eh, eu sunt mai vechi prin blogosfera, iar experienta pe care o am cu blogul mi se pare benefica din mai multe puncte de vedere. Altfel mi-a placut ideea acestui chestionar.
  Si eu poate mi-as dori mai multa populatie pe blog (unde te astept si pe tine), asa cum frumos spui tu, pentru ca si mie imi place sa impart fel si fel de vesti, impresii, pareri. De la toti mi se pare ca am ceva de invatat.

 8. Astept si eu povestea sporturilor extreme!! 😀
  Cred ca e grozava bluza, daca mi-am imaginat corect, daca nu…. tot grozava e! :)) Mereu mi s-au parut interesante hainele in stil oriental, par mai speciale! 🙂

 9. Scrisul este un mod de a te concentra asupra a ceea ce nu ştiai că ştii (asupra a ceea ce ştiai fără să ştii că ştii). Gabriel Liiceanu, Uşa interzisă

 10. „1. Când ai început să scrii în online ? 21 mai 2009. Cam târziu…”
  Eu nu mi-am facut blog nici pana acuma…

  „2. Ce te motivează să scrii pe blog ? Hmmm … păi n-am nevoie de o motivație specială. Pur și simplu îmi place.”
  CE vrei sa… „insinuezi” – ca placerea n-ar fi o motivatie valabila?

  „Mă motivează […] și faptul că pot oferi, prin mine, informații inedite lumii…”
  Poate ca si reciproc? (Chiar n-ai primit prin intermediul blogului informatii inedite? Eu credeam ca blogul este un mijloc de interactiune sociala virtuala in ambele directii…)

  „3. Cum reacționezi la comentarii negative ? […] …nu mă deranjează comentariile ”împotriva” unei poziții adoptate de mine sau ideile care nu coincid tocmai cu ale mele.”
  …da’ uneori „te imbufnezi” (cel putin temporar) si devii nitel „intepata” 😛 🙂 Noroc de faptul ca ulterior iti trece…

  „5. Ce fel de link-uri ții în blogroll ? […] Evident, țin oameni pe care îmi place să-i citesc, dar am și altă categorie, după cum poate ați observat, cu tot felul de chestii utile sau interesante, sau blog-uri cu altă tematică decât cea personală…”
  Poate ca totusi tii bloguri, nu oameni! (De acord – e o simpla „scapare” – nu prea importanta – in exprimare.)
  Si – in legatura cu organizarea blogroll-ului – poate ca ai putea SI sa ti-l sistematizezi putin mai „in profunzime”, pe mai multe categorii (pe mai multe domenii si/sau pe mai multe niveluri de interes).

  „6. Cum te-a schimbat pe tine blog-ul ? […] Faptul că am un loc unde să-mi las imaginația să zburde este un avantaj și un lucru care nu neapărat m-a schimbat, dar care mi-a îmbunătățit abilitatea asta. […] Apoi, desigur, e vorba despre […] a-mi exersa coerența în gânduri, idei etc. Cred că blog-ul mai mult m-a ajutat, nu m-a schimbat, el e doar un instrument prin care pot măsura schimbarea, nu musai un factor al ei.”
  Imaginatia ca imaginatia, da’ nu-ti face si dumitale impresia ca „bloguiala” ti-a ameliorat abilitatile de comunicare? Ca ai invatat sa-ti exprimi gandurile mai coerent si mai concentrat, mai succint – sau dimpotriva, mai elaborat, in functie de imprejurari – dar (in ambele situatii) mai inteligibil si mai lipsit de ambiguitate neintentionata – si MAI ALES in mod mai placut?

  „…asta nu prea o pot face cu 10-12 oameni. ( cărora, de altfel, le mulțumesc mereu pentru prezență )”
  DE CE? Cantitatea – indiferent de calitate? Poti invata si de la O SINGURA persoana, si ii poti transmite si acestei singure persoane ceea ce ai de impartasit „lumii” (ce concept abstract: „lumea”!)… Si NICI nu cred ca-s numai atatia! (CHIAR ar fi pacat, la frmusetea scriiturii si la „sanatatea” generala a conceptiilor dumitale despre viata, precum si la buna alegere a evantaiului de domenii abordate…)

  „8. Cât despre vizitatorii / cititorii acestui blog ? Să-mi fie fideli !”
  Fii te rog amabila si defineste notiunea de „fidelitate” – in ACEST context: sa nu citeasca si alte bloguri? Sa nu inceteze de a CITI – SI blogul dumitale? sa nu inceteze de a-l COMENTA? (Cu scuzele de rigoare pt faptul ca eu – din pricina unor imprejurari independente de vointa si intentia dumitale – SI a mea – m-au impiedicat sa citesc si sa comentez blogul atat de frecvent cat ar fi – si AI FI – meritat-o.)

  „9. Am o bluză de…”
  Consideri ca posesia / placerea purtarii acelei bluze este definitorie pt dumneata? Sau are vreo semnificatie speciala, de ai considerat adecvat s-o mentionezi aici, in acest context? Sau pur-si-simplu „ramasesesi in pana” de aspecte mentionabile care sa se refere la dumneata? (Poate ai fi putut-o inlocui – spre exemplu – cu „costumul de piele” (real sau ipotetic) mentionat de dumneata in raspunsul la un alt comentariu de-al meu, la alt articol, cu mult timp in urma – consioder ca ar fi fost mai… semnificativ, mai reprezentativ, mai „graitor” despre dumneata si firea dumitale, si conceptiile dumitale de viata, si placerile dumitale…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *