The Miscellaneous List IV

Rămân prin preajma filmelor și încropesc o altă listă de ”upcoming movies”, am ajuns deja la ediția a IV-a de The Miscellaneous List. E chiar tare chestia asta și mă bucur că mi-a dat prin cap să o fac. Bun, și-acum, reamintesc ”regula”: urmăresc ce filme trebuie să apară în următoarea perioadă, le selectez pe cele care îmi par importante și mai puțin importante, dar nu chiar proaste de tot, că na, încerc să nu servesc tembelisme oamenilor, dar vreau să și cuprind varietatea și le ofer … vouă. Înarmați ? Sunt multicele. 🙂

Red Riding Hood. Nu e chiar vorba despre ce credeți, de fapt, e o poveste destul de ciudată, ce se petrece în epoca medievală. Amanda Seyfried aka Valerie e îndrăgostită de un tip și părinții o obligă să se căsătorească cu un al tip. Pe când se pregătește să fugă cu iubitul ei, află că sora ei este ucisă de un vârcolac. Vârcolacul avea un fel de înțelegere cu sătenii, să primească lunar, un animal drept hrană, probabil cu condiția de a-i lăsa în pace. Numai că i-a sunat lui apa-n nas și hop, acuma vrea oameni. Cine altcineva să vină în ajutorul sătenilor decât Gary Oldman ? Numai că nu-i chiar așa simplu. Și cred că ”there is more than meets the eye”. Trailer. Ar trebui să menționez: ”from the director of Twilight” ? :)) Ups, a scăpat !

După Love and other Drugs, iubitorii prințului Persiei au ocazia să-l vadă pe Jake Gyllenhaal într-un thriller de acțiune. Un program care-ți permite să te infiltrezi în corpul altei persoane în ultimele 8 minute ale vieții sale. Un soldat prins în încercarea de a rezolva misterul bombei care a explodat în trenul cu care călătorea ”persoana de împrumut”. Fără voia sa, trimis înapoi de fiecare dată, până va reuși să afle vinovatul, pentru a preveni și alte atacuri de gen. Apoi, când în sfârșit prinde un fir, dorește mai mult: să o salveze pe femeia care i-a atras atenția, adică să schimbe realitatea petrecută la momentul respectiv. Ceea ce Source Code nu permite. Brr ! Trailer.

Control, manipulare, politică, iubire interzisă de alții. Conform planului. The Adjustment Bureau. Matt Damon. Emily Blunt. ”If you believe in free will and choice, fight for it.” Trailer-ul a apărut de mult, dar în cinematografe niet, abia prin primăvară. Chiar îmi doresc să-l văd, spre că Emily Blunt n-o să mai fie atât de … ”blunt” în filmul ăsta. Deci trailer.

Frankie and Alice sau „Halle Berry revine”. Despre personalități multiple. Un rol promițător, pare-se. Trailer.

Când singurul copil al unei familii moare încă de mic, provoacă o durere imensă în sufletul părinților. Și parcă nimic nu mai e de ajuns, ori suportabil. Iar acest lucru …. trebuie reparat. Cu Nicole Kidman, un alt rol promițător și din partea ei în Rabbit Hole. Trailer.

Să dăm și ceva filme străine … Biutiful, un film în care Javier Bardem joacă un rol excepțional, spun criticii, cel mai bun al său de până acum. Cred că e un film dur și care te impresionează. Sau cel puțin așa pare din trailer.

Îmi bag picioarele în The Pirates of the Caribbean 4, pentru că nu-l mai au pe Orlando Bloom și nici pe Keira Knightley. Au adus-o în schimb pe tâmpita de Penelope Cruz, pe care nu o înghit sub nicio formă. Nu știu cum o să mă uit la filmul ăsta, cred că o să mă concentrez pe Johnny Depp. Aaa și sper că n-o să existe și un 5 … deja mă irită tendințele de prelungire și reluare a unor fire epice. În căutarea fântânii tinereții, cică. Trailer.

Și pentru că uneori trebuie să mai și scăpăm de filmele ”dificile” sau prea tulburătoare, avem nevoie și de comedioare revigorante. Una care mi-a plăcut, de genul acesta, este The Dilemma. Vince Vaughn mi se pare încă un tip amuzant și potrivit pentru roluri de genul. Ce roluri ? Ah … păi descoperă că soția celui mai bun prieten al lui are o aventură. Așa că, în cazul acesta, cum s-o dai să fie bine ? Cu Jennifer Connelly, Winona Ryder și Channing Tatum. Trailer.

N-am enunțat scris ideea, însă când m-am gândit că toate casele de animație vor folosi toate animalele posibile de pe Pământ în producțiile lor, se pare că aveam un oarecare dram de dreptate. Astfel s-a născut Rio, o animație foarte drăguță, cu … papagali și alte păsări vorbitoare. De la creatorii Ice Aaaaaaaage, anunțăăăăm, Riiiiiiiiooo, Riiiiiiiioo .. taram param tam ! Cred că o să fie haios. Trailer.

Mia Wasikowska joacă în două filme …. hm, diferite, anul acesta. În Restless, o bizarerie, dacă mă întrebați pe mine, este o tânără bolnavă ce se îndrăgostește de un tip căruia îi plac înmormântările. Împreună, se cam împrietenesc cu fantoma unui pilot japonez kamikaze din Al Doilea Război Mondial. Nu e ciudat ? Trailer. În al doilea film o interpretează pe Jane Eyre, dar ceva îmi spune, din trailer, că acțiunea nu respectă întocmai firul epic al cărții. nu știu de ce. Trailer.

Aveți chef de un mic extraterestru, poate ? Faceți cunoștință cu … Paul. Trailer.

Am observat că în fiecare an se face măcar un film cu romani, greci, egipteni, lume antică și din alea. Anul acesta unul din ele se numește The Eagle și redă povestea centurionului Marcus Aquila, Channing Tatum, ( probabil cel mai serios rol al lui de până acum ) care încearcă să rezolve misterul dispariției Legiunii tatălui său prin Caledonia, restabilindu-i în același timp onoarea. Pfa, ce tot vorbesc eu aici, uitați-vă mai bine la trailer, ca să înțelegeți mai bine. Și nicio femeie, dragii mei. 😀

Saoirse Ronan joacă rolul unei fetițe de 14 ani … devenită o mașinărie de ucis, crescută de tatăl său, interpretat de Eric Bana, un fost agent CIA, în sălbăticia pădurilor Finlandei. Cu o misiune în minte și o abilitate ieșită din comun pentru a face din ea ucigașul perfect … Hana ajunge la o cotitură care ne întoarce creierul pe dos, sunt sigură de asta. Cu Cate Blanchett. Trailer.

Brad Pitt parcă a intrat într-o ”maturizare cinematografică” de acceptă roluri serioase în ultima vreme. ( nu iau în considerare Megamind ) The Tree of Life este un exemplu. O familie cu 3 băieți, aparent, totul normal, dar ceva i se întâmplă unuia dintre ei. Poate cel mai sumbru lucru pentru un copil: să-și piardă inocența brusc. Trailer.

Robert Pattinson s-a lăsat ( momentan ) de vampirisme și preia un loc în distribuția filmului Water for Elephants, o lume fascinantă a circului. Chiar am speranțe pentru băiatul ăsta. Sper să învețe ceva de la Reese Whiterspoon și Christoph Waltz. Îmi place cum arată filmul, cred că va fi ceva frumos. ”Life is the most spectacular show on Earth.” Trailer.

Nu-mi place Bradley Cooper și nu mi-a plăcut niciodată … până acum, când e posibil să mă uimească în Limitless, descoperind un drog puternic care îi conferă abilități … superumane și posibilitatea de a-și folosi creierul la capacitate totală. Starring Robert de Niro. ”Once the world is yours, everyone wants a piece.” Trailer.

Natalie Portman, pe lângă ( probabil ) exhaustivul rol din Black Swan, își încearcă … fățuca în două comedii, una mai tâmpită decât cealaltă. Cea tâmpită e ”Your Highness”, medieval age. Nu dau trailer-ul, îl căutați, dacă vreți. A doua e mai acceptabilă, cu Ashton Kutcher ca prietenul ei cel mai bun … cu care, într-o zi cu soare, decide să aibă o relație fizică. Doar că nu întotdeauna poți face sex fără ca iubirea să intervină, cu condiția de No Strings Attached. Trailer.

De la Walt Disney, cu drag, Mars Needs Moms. Foarte drăguță ideea. Trailer.

Mel Gibson și Jodie Foster în The Beaver … parcă sună a reușită, nu ? Mai ales când dragul de Mel o ia pe arătură și folosește un Justin Bieber, pardon, am vrut să zic beaver, un castor, adică, pentru a comunica cu ceilalți din jurul lui. Problemele mintale sunt dintre cele mai triste evenimente care pot apărea în viața oamenilor. Așa că Jodie încearcă să-l readucă la normal. Dacă va reuși .. eh, vom vedea. Trailer.

În sfârșit, un documentar foarte simpatic și cred eu, bine realizat, despre oameni care își dedică viața animalelor. Pe vocea fermecătoare a lui Morgan Freeman … Born to be Wild. Trailer.

Deocamdată, ajunge. Pe data viitoare ! 🙂

În caz că ați ratat ceva anterior, The Miscellaneous List III.

0 comentarii

 1. La multi ani, M! 🙂
  Un an nou cat mai frumos si mai plin de bucurii si reusite!
  Sar’maana pt articolele cu filme, am rezolvat dilema mea din 2011 legata de ce voi vedea. Iti raman dator!
  Eu am vazut trailerul la thor si abia astept sa vad fimul :d

  1. La mulți ani și aici, vacitim :), îți doresc și eu un an cât mai frumos !
   Heheee, acesta e doar începutul, să știi 😀 Vor urma și alte liste 😛
   Pfffaaaa, am uitat de Thor !!!!

   1. Multumesc frumos! Abia astept si listele urmatoare!

    Ma bucur ca ti-am amintit de Thor-eu unul, mai ales ca-s si istoric, astept fff mult sa apara filmul :d 🙂

    1. Da, văzusem și eu trailer-ul … vezi că am scris ”Am observat că în fiecare an se face măcar un film cu romani, greci, egipteni, lume antică și din alea. Anul acesta unul din ele” … știam că mai era ceva, dar mi-a scăpat, am uitat pur și simplu 😀

     1. Ai dreptate…eu nu criticam, eram bucuros ca am putut sa fiu util….
      Din nefericire putin filme sunt reusite…300, troia, alexandru cel mare si tot asa sunt deceptii din punctul meu de vedere…..si ca filme si ca adevar istoric. 🙂 cel mai bun film istoric este red cliff 1 si red cliff 2 facut de chinezi. e minunat 🙂

     2. @vacitim: Da, dragă vacitim, n-am luat-o ca pe o critică, chiar a fost utilă observația ta 😀
      Eu n-am văzut niciunul din filmele acelea, deși la Alexander m-am uitat în primul sfert :))
      Păi știi cum sunt regizorii și scenariștii, să iasă bine filmul, nu neapărat să respecte adevărul. Și așa formează și concepții greșite în rândul populației. Măcar de-ar scrie undeva la început că adevărul istoric a fost alterat pentru a produce mai multă senzație :)))

   2. Sincer,am vazut doar 300…asa este, totul e comert….sa iasa cati mai multi bani :d
    Uite, mi-a venit o idee….o sa incerc sa vad cat mai multe dintre filmele scrise de tine aici si apoi sa le comentez, facem un feedback ca sa vb in cuvinte complicate :d 😛

    1. Hehe, atunci ”we have a deal” :)) dacă tot e să o luăm pe ”trend-ul” ăsta !
     Oricum o să încerc și eu să merg la cinematograf la cât mai multe sau să mă uit acasă și de obicei scriu despre ele, deci o să ne vedem, eventual, prin comentarii 😀

     1. It’s a deal, indeed…probabil si eu o sa vad mai mult acasa decat la cinema. insa, clar, ne vedem pe blog la comentarii 😀

   1. In astea care n-au aparut da. Dar in general nu-mi plac. Arata faze din film, le baga in general fazele bune. Cand ma uit la film, deja stiu ce va urma. No me gusta!

    Pentru mine imdb e sfant 🙂 Mi-e suficient sa-mi zica 3000 – 6000 de persoane ca filmul se invarte pe la nota 7 sau 8 si-l iau :mrgreen:

    A da.. si rar citesc si reviewul ala. Sau daca o fac, citesc putin. In general ma iau dupa coperta.. dupa genul filmului.. d-astea. In general gasesc filme ok, bune, foarte bune 😀

    1. :))) Eu nu am aceeași senzație, ba chiar pot să anticipez puțin dacă merită să mă uit sau să merg la cinema …. ori ba. Și aștept fazele respective cu aceeași nerăbdare 🙂
     Nu prea mă iau după relevanța notelor pe imdb, deși trebuie să recunosc că o consult și eu :)))
     @vacitim: Can’t wait ! 😀

     1. Si io tot pe mana trailerului merg…e din simplul motiv ca imi e mai usor sa ma decid, dar pe imdb ma uit la seriale. acolo ma orientez in functie de ce scrie.

      Nu stiu daca sa iti spun Anca sau M, nu m-am decis deloc in ultimele 2 luni…:D….la inceputul saptamanii viitoare vreau sa scriu despre red cliff, asta ca sa prefigurez viitoarele comentarii 🙂

     2. Oricum trailers sucks 😀 in ochii mei.

      Ma uit la ele doar cand sunt foarte curios dupa un film anume. Dar si asa.. vad doar juma de trailer :))

  1. Iti multumesc, Anca 🙂 O sa incep sa iti spun Anca. Iti, sigur voi mai alterna :))

   Red Cliff este un film istoric chinez, putin cunoscut la noi, chiar daca a aparut si pe dvd :d. E pe lista rapida. Maine scris despre desert, apoi despre bautura in evul mediu romanesc, iar apoi despre film :d

 2. In ultima saptamana cred ca am vazut 3 filme cu Amanda Seyfried (Letters to Juliet, Dear John si Chloe)…Imi place atat de mult, e asa frumoasa si naturala…Ma voi uita cu siguranta la Red Riding Hood si probabil numai pentru ea 😀

 3. Inainte de toate, ca tot n-am apucat, sa fac urarile de rigoare: la multi aaaani!!! Sa ai un an fericit si plin de realizari! 🙂

  Multumeeeeesc pentru trailerul de la Pirati. Si eu am ceva cu Penelope Cruz, desi n-as putea spune exact ce. Pur si simplu nu-mi place… Totusi, atata timp cat imaginea centrala a filmului, Jhonny si anume, inca este, clar abia astept sa-l vad!!! 😀

 4. puf puf 🙂 vad ca iti plac si tie filmele cu intriga, politica.esti al naibii de pregatita pentru cariera de „femeie de afaceri” sau pare ca te documentezi?ia zi ce parere ai despre cariera si femeile independente? ;))) noroc domnita M, dejetel te saluta calduros!

 5. Hmm daca tot vad acusi ca se vorbeste despre piratii din caraibe:

  Misce:”Îmi bag picioarele în The Pirates of the Caribbean 4, pentru că nu-l mai au pe Orlando Bloom și nici pe Keira Knightley. Au adus-o în schimb pe tâmpita de Penelope Cruz, pe care nu o înghit sub nicio formă. Nu știu cum o să mă uit la filmul ăsta, cred că o să mă concentrez pe Johnny Depp. Aaa și sper că n-o să existe și un 5 … deja mă irită tendințele de prelungire și reluare a unor fire epice. În căutarea fântânii tinereții, cică.”

  1. Eu nu ma omoram dupa Orlando :)) Era ok.. si atat.
  2. Nici Keira nu ma impresiona.
  3. Cruz.. pe asta nici eu n-o suport. Nu-mi place nici ca actrita dar mai ales, nici ca femeie.

  4. E Johnny acolo.. e tot ce conteaza pt mine :)) 😎

  5. Spre dezamagirea ta, s-au anuntat deja cate parti vor fi: SASE

  1. :))) Nici eu nu mă omoram, dar era un personaj oarecum interesant. Nici Keira, dar da, e mai bună decât Penelope Cruz !!!! Dacă n-ar fi Johnny, nici nu s-ar mai povesti.
   5. Sunt total dezamăgită. :)) Nu știam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *