Secretele de la Palat

De când am fost de Paşti la bunici, mă tot uit la un serial. Deci să ne înţelegem: eu nu mă uit la seriale. Nu mă uit la Gossip Girls, nu mă uit la Dexter, nu mă uit la One Tree Hill, nu mă uit la nimic. Toată lumea le urmăreşte, eu nu. ( odată, era Dr. House, dar m`am lăsat ) Fiind la bunici, am avut mai mult timp liber pentru învăţat, aşa că asta am făcut în majoritatea timpului. Seara, bunicii mei se aşezau în faţa TV`ului ca să vadă “Secretele de la Palat”. Bunicu` îl tot lăuda: “Mamă ce serial extraordinar, EXTRAORDINAR! Să vezi acolo, Anca, organizare, intrigi … şi ce actori, pfaaa!” Nu l`am băgat prea mult în seamă. Într`o seară, însă, am vrut să fac o pauză şi m`am dus la TV să mă uit şi eu la minunea de serial, din plictiseală, cred. Frate, cred că niciodată nu m`a cucerit în aşa hal ceva sau cineva ! Pe bune, chiar e MEGAtare. Şi cum eu sunt pasionată de alte culturi şi civilizaţii, mi`a plăcut la nebunie să îi văd pe actori îmbrăcaţi în straie coreene specifice timpului. A, ce timp ? Păi să vă fac o mică introducere.

Serialul e inspirat din domnia lui Seondeok, prima regină din regatul Silla, regat ce făcea parte din Cele Trei Regate ale Coreei, între anii 632-647.

Îmi e ciudă că nu am urmărit de la început, dar pot să vă spun aşa ( mi`a mai povestit bunicul după ce mi`am arătat interesul ): prinţesa Deok-man a fost părăsită când era mică, şi s`a întors după câţiva ani să o ajute pe sora ei geamănă ( îmi scapă numele, search google ) să se împotrivească tentativei lui Mi-shil de a ocupa tronul. Mi-shil asta a omorât`o, până la urmă, pe sora geamănă a lui Deokman. În vremea când a fost plecată, s`a înrolat în armată ca băiat. Nimeni nu şi`a dat seama, decât, într`un târziu, comandantul ( sau generalul ) Yu Sin, dar acesta nu i`a zis nimic, a lăsat`o să îşi vadă de treabă în continuare, fără să ştie că ea e prinţesă. Of, simt că plictisesc publicul dacă încep să povestesc, dar credeţi`mă că sunt absolut fascinată de toată istoria asta şi încep să mă entuziasmez şi nu mai termin ! În fine, încerc să fiu scurtă.Deok-man are şi un bun prieten, Bi-Dam, un excelent luptător de arte marţiale, ah, să`l vedeţi cum se luptă. 😛 Până la urmă Deok-man ajunge regină, revenindu`i dificila sarcină de a împăca şi capra şi oaia. Nu e uşor să fii conducător … ştiam asta, dar am realizat mai bine cu ocazia serialului acest aspect ( pentru cine ar fi vrut să se nască, cumva, rege sau regină, ba chiar prinţesă ! ) Se intersectează în firul narativ şi ceva iubiri imposibile … acolo să vezi suferinţă. 🙂 Nu foaie verde, laba gâştii. Iţa cea mai importantă o constituie lupta pentru putere, intrigile cârpite de unii şi de alţii în mod mişelesc pentru a`şi scăpa pielea, averea, armata etc. sau pentru a atenta la tron, strategiile militare de o inteligenţă seducătoare, ah ! Îmi vine să`mi dau palme la câte încurcături palpitante au loc în serial, zău ! Şi au asiaticii ăştia o tactică fenomenală, domne: se termină episodu` în punctul culminant culminantus !

Ce să mai zic, e superinteresant, coreeni au o slăbiciune pentru expresivitatea actorilor şi îi filmează mereu, pe rând, la “schimbările de faţă” petrecute în situaţii critice. Nu am absolut nici o obiecţie pe care să o aduc acestui serial, şi mă mir, pentru că de obicei sunt critică şi mereu găsesc ceva de îndreptat sau ceva ce nu îmi place. Aici, nimic, frate. 😀 Poate că şi de asta m`a intrigat aşa … Îmi e ciudă că nu am găsit serialul să`l descarc de pe torrenţi. Totuşi, am găsit, în disperarea mea, pe un site, toate episoadele + recenzii. 😀 Aşa că vă închipuiţi că o să mă uit de la început ! Oricum se termină luni, dar m`am uitat deja la el pe youtube, că l`am găsit până la urmă şi aici, deşi secţionat. Ultimul episod … emoţionant. Mai că nu mi`au dat lacrimile, şi eu nu plâng uşor. Am rămas cu adevărat impresionată de “Secretele de la Palat”.

A, să nu mai menţionez coloana sonoră … am luat`o şi pe aia, cu chiu cu vai. 😀 Aşa că cine o doreşte, pentru că o “deţin”, sunt dispusă, evident, să o şi impart cu cei interesaţi ( trebuie doar să`mi spuneţi ). Enchantée, enchantée, enchantée … ( mai jos găsiţi două videoclipuri mai reprezentative, pe care le`am găsit pe youtube – unul e şi cu actorii în film / actorii acum ) Aici mai e un site dedicat filmelor coreene. Da, le fac reclamă, că vreau să ştie toţi de ele !
Un 1 Mai muncitoresc fain să aveţi, io plec la bunici la un grătar şi ceva bere, dacă se poate ! Besos, besos !

0 comentarii

 1. :)) Asta am cautat eu atunci ?:P suna interesant. Nu destul de interesant incat sa urmaresc un serial, ci destul de interesant incat sa nu mi se para ciudat ca il urmaresti tu: 🙂

 2. lol nu cred ca ai scris despre serialu asta :))))
  maicamea crek e fanul nr #1 se uita in fiecare zi de cand a inceput, chiar m-a pus sa ii downlodez cateva :))).
  E interesant ce pot sa spun , dar nu am timp sa ma uit ca trebe sa invat :>

 3. Dragutaaaaaaaaaaaa`:x dar mia cam luat mult sa desenez;)):x
  pacat ca so terminat dar este giuv palatului dar era mai fain secretele de la palat`:x

 4. :)) Anul asta am luat meditatii la mate si faceam acasa la un baiat Victor si mereu ajungeam mai repede ca asa era autobuzu:D Si VIctor se uita la serialul asta si neavand ce face ma uitam si eu 15 minute pana venea proful, chiar te prinde…imi doream sa intarzie proful cat mai mult sa prind sfarsitul episodului…Mereu imi ziceam ca ma voi uita si acasa, dar mereu ma luam cu altceva si uitam…Am invatat un cuvant totusi :)) peea(nu stiu daca asa se scrie) dar inseamna ceva gen Inaltimea voastra 😀

 5. da mi-a placut foarte mult filmul ac pacat ca s-a terminat asa de tragit… ea la uitat pe yu-sin si sa indragostit de bi-dam si na avut parte de niciunul… fffff pacat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *