Reclame cu voi

Zic să nu fiu atât de ”goală” ( :)) ) și să vă las cu articole fără ”conținut” filozofic, complex, care să dea de chibzuit, introspective etc. … vă fac să râd și dup-aia dați vina pe mine că vă îngrășați. 😛 De-aia scriu 2 articole pe ziua de azi, ca să echilibrez balastul.

M-am gândit de foarte multe ori la lucrul ăsta și da, e ceva de discutat aici. Mă refer la ”cum să te vinzi pe tine”. Când mă uit la unele descrieri de ”about me” pe blog-uri de nișă, în loc să zic ”ia te uită, frate, ce se laudă ăsta” zic : ”ce bine se vinde” ! Și nu e valabil doar pentru blog-uri, ci așa, în general, doar că pe unele site-uri am observat-o cel mai bine și chiar am fost impresionată, m-a impulsionat să rămân. ( două exemple: Pyuric și Dollo )

Eu chiar apreciez oamenii care știu să-și vândă imaginea, competențele, cei care știu să iasă în evidență prin talent și realizări. Pentru că n-o să audă nimeni de geniul din Cucuieții din deal dacă nu se promovează cumva. Atenție, nu mă refer neapărat la lăudăroși, ci efectiv la persoane care au muncit să facă ceva, care au o capacitate fabuloasă de a fi cumva și apoi transmit asta lumii, se fac cunoscuți.

E adevărat că personal, nu prea am scris la „C’est moi” ce tot fac, asta în caz că mă întrebați cum de îndemn lumea să facă asta și eu … nimic. Ce ați vrea să scriu ? Câte premii și la ce am câștigat ? Nu știu cât de relevant e. Iar tot ce am făcut până acum ( offline ) a fost voluntariat din plin, asta-i reclama mea. Și cum vă tot povestesc câteodată despre ce mai ”meșteresc” ( cum zice buna mea prietenă ). Online am doar blog-ul acesta cu care mă mândresc, dar n-am făcut mare lucru cu nimic, și nici nu prea doresc, știu că nu e de mine. Uneori mă mai recomand pe ici, pe colo, dar foarte rar. Mă rog, Facebook-ul se pune ca și online, presupun, așa că să zicem că îmi fac reclamă și acolo. Șiiiii să știți că îmi fac reclamă și cu blogul, când am ocazia în offline. 😛 Păi ce ?!

Pe de altă parte, mă duc cu gândul înapoi în copilărie, la școală, prin clasele mici, de-acolo se trage. Sunt sigură că învățătorii sau educatorii sau știu eu mai cine au oferit de multe ori diverse responsabilități sau au desemnat anumite roluri în piese de teatru, spectacole, scrieri pentru gazete etc. Și unii poate chiar știau să danseze super fain, sau să cânte extraordinar ! Alții poate aveau talent la scris, la vreun sport, la ceva ! Și nu s-au autopropus … de ce ? Poate de frică, poate de rușine, sau din alte motive. Problema e că n-ai cum să te faci vizibil dacă știi că ești bun la ceva și nu vrei să ieși la lumină. Apoi te miri că alții îți ocupă locul. Păi și tu ai stat cu mâna-n fund ca să aștepți ce, Apocalipsa gândacilor ?

Nu, fraților, nu ! Dacă știți că sunteți buni la ceva, că ați făcut x, y, z, dacă credeți că sunteți omul potrivit la locul potrivit și dacă aveți ocazia să o SPUNEȚI, FACEȚI etc. … curaj ! Iar dacă știți și cum să aruncați oamenilor imaginea voastră, nici nu veți da impresia a lăudăroși, ci a profesioniști sau, în fine, a persoane care chiar au habar despre ce vorbesc, se pricep pe domeniul lor etc. Nu știți de unde poate sări iepurele … așa că nu pierdeți ocazia de a vă face reclamă, că reclama nu-i întotdeauna negativă.

22 de comentarii

 1. Multumim pentru sfat 🙂 Eu sunt ca in bancul spus de D.O.D. : Nu beau, nu fumez, nu umblu dupa femei, nu stau noaptea pana tarziu, dar am un singur viciu: mint cam mult 😛

     1. Hihihihi……mincinos cu aura si zulufi? Daca spun ca am numai zulufi, sunt mai putin mincinos? 😀
      Bre, serios vorbind, nu sunt chiar un ingeras, sunt ceva mai jos, da’ tot nu sunt mincinos 😀

 2. Ei, eu ma laud cu blogul meu. Mult chiar. Blogul mi-a adus foarte multe beneficii, cunostinte noi so ocazii foarte bune pentru a ma promova. Mai nou, am avut ocazia de a ma ocupa de designul pentru Republica culturala Chineza, alui Chinezu. Iata si linkul : http://chinezarisme.chinezu.eu/ . Referinta catre mine e in footer. Gata, m-am laudat destul. Ia sa mai scriu ceva la pagina About:D

 3. „Problema e că n-ai cum să te faci vizibil…” Pai eu tocmai asta imi doresc, sa fiu cat mai invizibila posibil. Nu-mi prea iese, dar lucrez la problema. 🙁 😛

 4. Nu stiu sa ma „vand” de aceea la „About me” am scris mai mult in gluma sau la modul foarte general.Vorba ta, ce sa scriu? Cate cursuri am facut?Master? Alte tampenii? Nu cred ca intereseaza pe cineva.
  Mai bine sa le placa continutul blogului.

 5. frumos mai scrii ! te citesc cu mare placere. asa cum spunea o replica celebra dintr-un film romanesc „cine va recomanda ?” . pai ok, ai produsul , dar daca nu stii sa-l vinzi…degeaba il ai. eu ma chinui de foarte mult timp sa ies pe piata dar nu-mi place sa ies asa oricum asa ca ma mai pregatesc si cand ma voi simti in stare voi striga. si o voi face foarte tare !!! va pup !

 6. Vai, ar fi culmea sa ma apuc sa-mi insir toate minunile din CV pe blog! Chiar m-as simti prost sa scriu ce premii am luat sau ce rezultate am obtinut pe la concursuri. Prefer sa scriu ce hobby-uri am, de ce anume sunt interesata, cateva date despre mine… si ajunge. E ca si cum mi-as scrie pe facebook la status: am luat premiul I la olimpiada X…. embarrassing!
  E drept ca nu e bine sa te pui in umbra – si chiar nu cred ca ma ascund. Sunt o persoana orgolioasa si destul de mandra in unele privinte, asa ca pana la urma tot ies eu la lumina… sper 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *