Mergeți la spa. Face bine la minte și trup. (P)

Cu toate că nu am trăit acum 2,000+ de ani să prind băile romane în Imperiul Roman, ziua de ieri mi-a oferit un instantaneu parcă rupt din spațiu-timp, ca și când, pentru puțină vreme, am fost și eu acolo. Din fericire, nu trebuie să călătorim în trecut pentru a ne bucura de plăcerile și modurile de relaxare ale strămoșilor noștri, pentru că tocmai am descoperit un loc care întrece orice astfel de așteptări: Anette Resort & Spa.

Am primit o invitație (#gifted) și m-am gândit să o onorez, cu toate că joi este ziua în care merg la antrenament. Orarul însă l-am schimbat temporar pentru luna iulie, așadar am pornit cu mintea deschisă la 10 min de Timișoara, înspre Covaci, unde este resortul. Energia mea nu era la cote mari, și îmi doream cumva ca după-amiaza la spa să mă scoată din acea stare. Dorința mi s-a îndeplinit. 🙂

Poate e necesar să spun că eu am descoperit ce înseamnă o astfel de relaxare abia după vârsta de 25 de ani. Nu fusesem niciodată într-o saună și nu mi-am făcut niciodată un masaj. Abia la 30 de ani am ajuns prima oară la masaj! De atunci, nu mai privesc înapoi și cel puțin lunar, mă duc la o astfel de ședință. Ies cu totul alt om după așa o sesiune. De aceea, nu am ezitat să dau curs invitației, pentru care sunt foarte recunoscătoare. 🙂

Când mă duc la evenimente sau trăiesc anumite experiențe, nu sunt sigură din capul locului că voi și SCRIE efectiv pe blog despre. De obicei nu îmi creez astfel de obligații, tocmai pentru a păstra sinceritatea și autenticitatea lucrurilor despre care aleg să las o impresie. Uneori nu simt sau nu am idei suficiente, deci nu scriu. Dar chiar TREBUIE să povestesc despre Anette Resort & Spa și activitățile de ieri, pentru că merită să știe cât mai multă lume despre acest loc fain și aproape de Timișoara.

Oamenii sfințesc locul

Anette Resort & Spa nu este DOAR un spa. Este și hotel, și ștrand, și restaurant și loc de evenimente și desigur, un loc destinat relaxării cu spa, cum o zic chiar ei. Am avut privilegiul de a face un tur al locului cu Florin & Anette, oamenii din spatele acestui business de familie. Acum 16 ani, cei doi au vrut să facă ceva frumos ”ca pentru ei”. Și așa le-a ieșit. Un spațiu întins, cu mult bun gust, verdeață și facilități.

Nu aș vrea să vă spun ce puteți citi oricum pe site. Doar menționez că s-a muncit mult și se vede. Nu aș fi zis că există astfel de servicii integrate fără să merg departe de oraș sau chiar dincolo de graniță. Nu e nevoie. Puteți găsi ce căutați chiar aici. Resortul are un potențial imens, chiar și pentru nunți sau activități corporate.

Afară e vopsit gardul și înăuntru… și înăuntru e vopsit

Serviciile de spa au fost cele care m-au încântat cel mai mult momentan. Dacă exteriorul aduce a vară, plajă și natură, interiorul e ”timeless”. Spa-ul Anette este cochet, intim, cu opțiuni pentru:

  • Saună cu sare de Himalaya
  • Saună finlandeză
  • Baie cu aburi
  • Piscină cu hidromasaj
  • Hamam
  • Alte masaje

Totul e foarte curat și plăcut, ușor pentru privire și fără efort. Scopul e să te relaxezi, să eliberezi mintea de greutățile zilei, nu să o încarci. Diversele camere de masaj sunt decorate cu inspirație balineză (inspirată dintr-o călătorie a lui Florin și Anette în Bali), dar nu numai. Tablouri și obiecte de artă sunt răsfirate prin tot resortul, atent așezate și gândite. Unele sunt pictate chiar de Anette.

Până am așteptat procedura de hamam, am înotat în pisicina interioară, am fost și în piscina cu hidromasaj și la sauna finlandeză. Se vede calitatea lucrurilor construite în timp, știți voi, eu ca și omul de rând, am bătut în lemn, piatră, în pereți, m-am uitat ici și colo…dar n-am nici un comentariu. Nici măcar podeaua nu e atât de alunecoasă, dacă mergi cu grijă, nu prea ai cum să aluneci chiar dacă ieși din pisicină.

Coloanele cu mozaic mic translucid ce anunță intrarea la piscina de spa m-au fascinat. În general, mozaicul mic mi se pare un detaliu foarte frumos și l-am apreciat vizual. Cred că Nero ar fi invidios, zău…

Issa vibe, cum s-ar zice

Pe lângă că m-am gândit ieri la romani, m-am mai gândit și că am fost în Turcia anul trecut și am făcut și acolo o procedură de masaj și relaxare. All inclusive, 4*. Incomparabil. Am intrat la hamam cu 0 așteptări, am ieșit relaxată ca un bebeluș.

Hamamul este un fel de îmbăiere și curățare, cu apă caldă și spumă și scrub – în funcție de durată. Doamna care ”m-a lucrat aicea” a verificat constant cu mine dacă e totul în regulă, m-am simțit foarte răsfățată, e drept. La final, m-am dus într-o altă mică saună cu luminițe mici pe tavan (ca steluțele :D) și  am mai stat un pic acolo, înainte să fac un duș și să ies. Așa bine îmi mirosea pielea că nu am vrut să mai intru în piscină!

Inclusiv la sauna finlandeză, experiența a fost și una senzorială, deoarece apa de udat cărbunii era infuzată cu uleiuri esențiale care te îmbiau să te relaxezi și mai mult. Peste tot, relax și fără stres. Cum ziceam și la început, dorința mi s-a îndeplinit: mi-am restaurat energia și liniștea interioară după ziua de ieri. Nu am nici o poză cu mine, deoarece de când m-am schimbat în halat, am lăsat telefonul deoparte și m-am bucurat de moment. Sper că pozele vorbesc de la sine. 😀

Vă recomand din toată inima să încercați, cred că o să vă facă plăcere. Relaxarea e oricum garantată.

P.S. Cred că și colegii mei bloggeri s-au simțit foarte bine și îi mulțumesc în principal Rominei pentru sprijin și doamnei Angela pentru facilitare. ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *