De la Berlin la Timișoara într-o oră și jumătate  

Acum o săptămână, am călătorit de la Berlin la Timișoara în aproape 2 ore. Nu, nu am zburat, și nici nu am venit cu o hypermașină. Ce, de călătoriile cu mintea nu ați mai auzit? Deși nici măcar asta nu a fost. A fost o combinație inedită de transport într-un camion transformat în sală de spectacol pe roți. Berlinul…rula pe fundal și din poveștile șoferilor de tir, doi români simpatici, autentici și fără experiență actoricească. Despre ce naiba e vorba? poate vă întrebați. Despre CARGO BERLIN – TIMISOARA – A documentary truck ride, o producție Teatrul Basca și Rimini Protokoll, un spectacol în care trebuie să fiți!

Poate că pare ciudat să scriu ”să fiți”, și nu ”să-l vedeți”, dar asta pentru că spectacolul e o experiență în sine care nu seamănă deloc cu unul tradițional. Ba chiar, aș putea spune, e un fel de 4DX în viața reală. De la sentimentul ”carne de tun transportată în camion = noi spectactorii” la ieșirea efectivă din Timișoara și interacțiunea cu benzinării, depozite de TIR, balastiere și alte surprize pe parcursul lui, Cargo-Berlin reușește să ne surprindă cu ceva complet ALTFEL.

Nu aș vrea să ofer prea multe detalii, deoarece sunt câteva lucruri care se întâmplă total neașteptat, spre încântarea publicului, dar vă spun scurt că: prin așa ceva nu ați mai trecut! Mai mult decât atât, ni se deschide o fereastră înspre lumea mai puțin cunoscută a transportului de bunuri în Europa, riscurile aferente și greutățile care vin la pachet cu asta, din experiența autentică a acestor doi șoferi. Întotdeauna mă bucur când ceva îmi deschide perspectivele și înțeleg cu mai multă empatie ce se întâmplă în jurul meu, judec mai puțin, apreciez mai mult.

Am rămas profund impresionată de Cargo Berlin-Timișoara și singurul motiv pentru care am scris acest articol scurt e ca să vi-l recomand. Mai rulează până în 31 Mai, așadar, dacă nu v-ați luat bilete, nu-i bai, mai aveți un pic de timp. Mi-a plăcut foarte foarte mult și cred că merită experimentat. 🙂 Pe curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *