Cloud Atlas – de văzut musai

Nu prea am mai recomandat filme în ultima vreme, însă vă spun sincer că acest Cloud Atlas merită văzut.

Povestea e adaptată după un roman al lui David Mitchell, și din punctul meu de vedere, povestea face cam 50% din film. Celelalte procente sunt distribuite actorilor, modului de filmare și trecere de la o secvență la alta, muzicii și efectelor speciale. E greu de povestit filmul și nici nu prea am ce să vă zic.

E o călătorie spirituală în viețile a mai multor oameni, și cum fiecare decizie din fiecare clipă are puterea de a afecta ceva. Nu vreau să vă dau spoiler-e, însă filmul e destul de lung (2h și 40 min) și trebuie răbdare + concentrare. Are multe subtilități și cred că o vizionare nu e de ajuns. Însă e atât de frumos și de ”umanitar” și transmite un mesaj foarte puternic tuturor. Pe mine m-a lăsat mult pe gânduri, și eu apreciez filmele de genul.

Nu cred că are să vă plictisească … mi se pare că are de toate: și dramă, și umor, și romantism și acțiune. Am citit tot felul de review-uri și interpretări și alte cele, unele bune, altele rele.

Ideea este că fiecare își extrage din film exact ce i se potrivește. Mi se pare că deși publicul e o ”colecție” de oameni, fiecare spectator își poate crea o legătură personală și interioară cu filmul.

Aveți mai jos câteva citate faine din film, și aici link către trailer (extended version). Să-mi scrieți și mie mai apoi cum v-a plăcut filmul. 🙂

„This world spins from the same unseen forces that twist our hearts.”

„Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others. Past and present. And by each crime, and every kindness, we birth our future.”

„Truth is singular. Its versions are mistruths.”

„Fear, belief, love, phenomena that determined the course of our lives. These forces begin long before we are born and continue long after we perish.”

“History admits no rules – only outcomes.”

„There is a natural order to this world, and those who try to upend it do not fare well.”

cloud-atlas-pstr01

 

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *