Well, uite că s`a încheiat o săptămână groaznică, cu ceva teste şi oribila teză la mate. Nu am avut timp de foarte multe, nici măcar să mă uit la filme, deci vă daţi seama. Mâine s`ar putea totuşi să ies cu colegii la “Sherlock Holmes” ( Jude Law 😡 ). Şi sâmbătă s`ar putea să reiau o activitate ce am cam abandonat`o, adică să merg la meciuri de baschet, iuppyy ! 😀 Joacă Elba cu Asesoft şi aş vrea să mă duc, rămâne de văzut. Azi m`am gândit la un lucru, pentru că aşa mi`a venit, şi îl scriu aici tot din acelaşi motiv. Ideea e că dacă bărbatul potrivit flirtează cu femeia potrivită, ea îl acceptă. Dacă însă o femeie oarecare flirtează cu un bărbat oarecare, el acceptă fără să se gândească dacă e potrivită sau nu. Concluzia e că femeile sunt mai selective, în general … Cel puţin aşa cred eu. Aţi putea să spuneţi că “ştiţi asta deja”, dar ce contează ? Tot trebuia consemnat ! Aş mai dori să mai notez ceva, tot oarecum în legătură cu asta. Dacă se antrenează într`o “luptă”, să zicem, un bărbat şi o femeie, de cele mai multe ori bărbatul câştigă “patul” şi femeia “dreptatea, argumentele de partea ei” etc. Dar adevărul e că oricum bărbatul se va simţi mai câştigat, ignorând faza cu “deşteptăciunea”, pentru că nu îl interesează. Nu ştiu cum să categorisesc asta … drept tipic ? Dacă doriţi să mă contraziceţi, vă sfătuiesc să o faceţi, pentru că vreau să fiu contrazisă! :))
- Este “abia”, nu abea, “chiar”, nu chear .. şi aşa mai departe. Dacă aş fi profesoară, v`aş pica pentru asemenea greşeli gramaticale, şi acum chiar nu glumesc.
- Poate nu ar fi tocmai indicat să scriu asta, dar probându`mi sinceritatea şi oferindu`v`o pe masa sacrificiului, ca pe un miel dus la tăiere, vă spun că azi am călcat, neintenţionat, într`un răhăţel. Sper că îmi va purta noroc.
- Vă recomand, când sunteţi plictisiţi, să vă jucaţi cu site`ul www.stumbleupon.com, ( dacă nu aţi auzit de el cumva ) e foarte interesant, găsiţi o grămadă de lucruri faine.
- Mâine nu fac şcoală!! Lăuda`m`aş!!! Motivul ? Eeh… 😛 Oricum, ţin să îi mulţumesc pe calea asta colegului meu Alex, “moldoveanul clasei”, după cum l`a numit alt coleg ( George ). Şi bolnavului Robitzii, desigur, care a făcut toţi banii ( cu sensul figurat ) .
- Ce să vă mai zic, ce să vă mai zic ? Nimic, gata, nu vă mai înnebunesc … adică ba da, totuşi, vă mai mărturisesc ceva. De fapt e mai mult ca o rugăminte : dacă aveţi orice obiecţie de orice fel la orice subiect / post prezentat aici, vă rog frumos să mă trageţi de mânecă, să ştiu şi eu când am greşit ceva, sau dacă am menţionat ceva nepotrivit. Mulţumesc celor care au făcut`o până acum, şi repet, îndrăzniţi să o faceţi – serios, nu mănânc oameni. Nu am mâncat niciodată, din câte ţin minte, sunt vegetariană. Sooo .. curaj !
- Cuvântul zilei de azi este: SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS ! :> şi cu asta v`am salutat, mă pun să mă uit la un film. 😀
„Dacă aş fi profesoară, v`aş pica pentru asemenea greşeli gramaticale, şi acum chiar nu glumesc.”
Daca ai face-o ai fi deplasata! Chiar lasand deoparte faptul ca respectiva greseala poate sa fie doar un mistype, in general greselile gramaticale „costa” „un punct” „bucata”, nu direct cazut pt o greseala (si ti-o spun eu care am avut la romana o profesoara FOARTE exigenta! Dovada: INCA mai stiu oarece gramatica!)
Nu cred că aș fi deplasată, știi de ce ? 🙂 Am spus ”greșeli gramaticale”. Așadar nu pentru o greșeală i-aș pica, ci pentru mai multe, mai ales din acelea inacceptabile, care nu au ca scuză neatenția. Mi-ar fi neplăcut să citesc un eseu plin de greșeli. Mai ales de la un elev de liceu / facultate. Nu va trece până nu va învăța să scrie corect. Asta, desigur, presupunând că aș fi o profesoară. 😀
Dadusesi doua exemple de asemenea greseli – asta (desi ne-afirmat verbatim) sugereaza ca i-ai pica pt cele doua greseli (de oricate ori le-ar scrie, TOT doua raman acele greseli! – in caz contrar recunosti ca fiecare e greseala de neatentie, nu de nestiinta).
Da, ai dreptate, un mare numar de greseli gramaticale/ortografice justifica ne-promovarea (si asta NU din cauza impresiei (!) nefavorabile asupra profesorului – acesta ar trebui sa fie un aspect irelevant – ci din cauza cantitatii mari de ne-stiinta dovedita, adica de stiinta dovedita a lipsi).
Cred că ”și așa mai departe” indică faptul că nu aș trece elevul pentru mai multe ”asemenea” greșeli gramaticale sau de ortografie, nu pentru cele două menționate de mine ( acelea îmi veniseră în minte ) pe motive, desigur, nepersonale, ci strict de ”neștiință dovedită”. Dacă aș fi profesoară iar acel elev ar fi, săracul, unul amărât, aș face orice mi-ar sta în putere să îl ajut să învețe brici, însă nu suport ignoranța și disprețul față de, zic eu, lucruri importante, cum ar fi limba.
P.S. Uitasem sa mentionez ca de cand am invatat eu gramatica si pana acum a trecut timp cam de doua ori varsta dumitale!